Forstå din elregning

Har du svært ved at gennemskue elpriser og den efterfølgende elregning? Få hjælp her.

Elpris og elregning hænger sammen

For at kunne forklare dig din elregning, får du her et kort indblik i, hvordan din elpris er skruet sammen.

Den består nemlig af betalinger til tre forskellige:

Din el-leverandørdit el-netselskab og staten.

 

Din el-leverandør indhenter betalingen for alle tre interessenter - det er lovbestemt.

1. Din el-leverandør

Prisen hos din el-leverandør er den eneste del af din samlede elpris, du selv kan påvirke.

Til din el-leverandør betaler du et variabelt beløb for den strøm, du bruger. Derudover betaler du et månedligt abonnement og eventuelle gebyrer. Hos EWII har vi ingen gebyrer, når du betaler med en af vores gebyrfrie betalingsmuligheder

Som elkunde hos EWII er abonnementet 10 kr. + moms pr. måned, og din pris pr. kWh afhængig af dit elprodukt. På din regning fra os vil du se et større beløb. Det er fordi, vi opkræver både abonnementet og elnet-abonnementet på samme linje på din elregning.

 

Eksempel på abonnementsudregning 
En kunde i 6000 Kolding vil på sin elregning se et abonnement på 36 kr. + moms. Det er sammensat af el-abonnement på 10 kr. + moms til EWII og af et abonnement på 26 kr. + moms til el-netselskabet. Har dit el-netselskab en højere eller lavere pris for abonnement, vil din samlede abonnementspris afspejle dette.

 

2. Dit el-netselskab

Dit elnetselskab driver og vedligeholder elnettet i det område, hvor du bor. Det er el-netselskabet, der sikrer, at du hver dag har strøm i din stikkontakt - de sikrer leveringen af din strøm.

Uanset hvilken el-leverandør du har, vil andelen du betaler til dit el-netselskab være den samme. Sådan er energilovgivningen skruet sammen.

Til el-netselskabet skal du betale et fast abonnement og transport, der dækker over at levering af strømmen i elkablerne.

 

3. Afgifter til staten

Afgifter til staten opkræver vi hos EWII - eller din nuværende el-leverandør - på vegne af staten.

Uanset hvilken el-leverandør du har, vil denne andel af din samlede elpris - ligesom andelen til dit elnet-andelen - være den samme.

 

Se her et eksempel på en elregning fra EWII (downloades i pdf).

 

Har du spørgsmål til din elregning, kan du altid kontakte vores kundeservice på 70 55 55 55.

Selvbetjeningen holder dig opdateret

Som kunde hos EWII har du adgang til Selvbetjeningen, hvor du kan holde dig opdateret på dine produkter, betalinger m.m.

 1. Se regninger

  Få overblik over dine regninger.
 2. Følg forbrug

  Følg dit forbrug af el, vand og varme.
 3. Overvåg forbrug

  Få automatisk besked ved højt forbrug.
 4. Driftsinfo SMS

  Få besked om driftsforstyrrelser.
 5. Meld flytning

  Giv os nemt og hurtigt besked.
Udforsk Selvbetjeningen

Regning

På Selvbetjeningen kan du se dine regninger og årsopgørelser samt dit kontoudtog. Du kan også følge dit forbrug af el, vand og varme.

Du skal bruge dit NemID samt kundenummer og pinkode for at logge ind. Kundenummer og pinkode finder du på din seneste regning fra EWII.

Gå til Selvbetjeningen

Har du solceller registreret med nettoafregning, kan du finde en uddybende forklaring til din opgørelse her. Eventuelle udbetalinger foretages af Vindstød.

Pige drikker vand fra vandhanen

Overvåg dit forbrug

I Selvbetjeningen kan du, som kunde hos EWII, tilmelde dig forbrugsovervågning. Så får du automatisk besked, hvis dit energiforbrug overstiger din fastsatte grænse.

Kvinde med mobil søger efter hjælp til internet. Hvordan får jeg internet? Se bredbånd guide når dit internet ikke virker og bliv klogere på fibernet router opsætning

Guide: Tilføj Selvbetjeningen på mobilen

Se her hvordan du tilføjer et ikon til Selvbetjeningen på din mobiltelefon.