Ofte stillede spørgsmål om vand

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, priser eller andet, kan du måske finde svarene herunder. Du er også altid velkommen til at kontakte kundeservice på 70 55 55 55 eller sende en mail på ewii@ewii.dk

Typiske spørgsmål og svar om vand

TREFOR vand sørger udelukkende for, at du har frisk og rent drikkevand i din vandhane. Vi håndterere ikke spildevand

Hvis du bor i Trekantområdet, håndteres dit spildevand af:

BLUE Kolding
Vejle spildevand 
Fredericia Spildevand
Middelfart Spildevand.

Har du spørgsmål til afledning af spildevand eller din regning på afledning af spildevand, skal du derfor kontakte dit lokale spildevandsselskab.

Hvis der er brud på vandledninger eller renoveringsarbejde af vandledninger i nærheden af din bolig, kan du opleve misfarvet vand i en kortere periode. 

Vandet kan være grønt, rødligt, brunt eller sort og indeholde sorte partikler. Det kan også smage af jern, men er ikke sundhedsfarligt. Dog anbefaler vi ikke, at du drikker farvet vand.

Du kan her læse meget mere om misfarvet vand.

Vi leverer rent og frisk drikkevand til 50.000 husstande i Trekantsområdet. Vandet kommer fra vores 10 vandværker, som alle er placeret i vores forsyningsområde. Du kan her se kort med oversigt over de 10 vandværker og vandtårne.

Hvis bruddet er sket inde på din egen grund skal du kontakte en VVS-installatør. Hvis der er brud på en vandledning udenfor dit skel, skal du kontakte TREFOR på 79 33 33 33.

Du kan her se de aktuelle priser på vand fra TREFOR Vand

En stophane kan være placeret ved en hæk, under græs, grus, fliser eller asfalt og er derfor ikke altid umiddelbart synlig.

Du kan her finde et kort over, hvor stophanen er på din ejendom. Kortet viser også, hvor vandledningen går ind på din matrikel.

Hårdhed på vand indikerer vandets indhold af calcium og magnesium. Jo højere indholdet er, jo hårdere er vandet. Hvis indholdet ikke er ret højt, betegnes vandet som blødt.

I TREFOR Vands vandforsyningsområde er vandets hårdhed følgende:

Kolding:           10-12°dH

Fredericia:       12-16°dH

Vejle:                12-14°dH

Middelfart        6 - 25°dH

 

Middelhårdt vand er 8-18°dH

Hårdt vand er 18-30°dH

Læs mere om vands hårdhed

Flere nyttige informationer

Du kan altid se den aktuelle driftinformation.

Du kan også via vores selvbetjening tilmelde dig driftinfo under 'Min profil'. Så får du automatisk en sms, hvis der er større arbejder på ledningsnettet eller nedbrud. 

Som kunde hos EWII, kan du på din Selvbetjening tilmelde dig forbrugsovervågning der giver dig besked hvis dit forbrug ligger udenfor dit oplyste minimum og maksimum forbrug.

Gå til Selvbetjening

Hvis vi ikke modtager data fra din måler, laver vi en aconto regning ud fra dit forventede forbrug. Det markerer vi ved at sætte en * ud for aflæsningen.

Pige drikker vand fra vandhanen

Din sundhed

Hvad smager dit vand af?

Derfor smager vores vand forskelligt

Vand fra bruser

Din sundhed

Undgå Legionellabakterier

Legionellabakterien overlever næppe, hvis dit vand er under 20 eller over 50 grader. Men til gengæld trives bakterien i stillestående vand. Så her er et par tips til at undgå legionella.