Huskeliste til din flytning

Når du står overfor at skulle flytte, kan det være svært at holde overblikket. Derfor har vi samlet 6 tips til en nemmere flytning.
Mor og dreng i flyttekasse der skubbes over gulvet. Huskeliste flytning - hvor skal jeg melde flytning og hvordan flytter man adresse? Husk ved flytning, hvem du skal melde flytning til.

Om du flytter hjemmefra for første gang, eller du har flyttet flere gange i livet, er ikke afgørende - for uanset hvor mange flytninger du har i baggagen, så kan det være svært at holde overblikket i flytterod og flyttekasser.

En huskeliste er uundværlig til at skabe det nødvendige overblik. Derfor har vi samlet 6 tips til det, der skal stå på den, hvis du vil have en nemmere flytning.

Tip 1: Giv os besked

Når du flytter, vil vi som dit energiselskab meget gerne i kontakt med dig, så vi kan lave en slutopgørelse til dig på din gamle adresse. Du kan endda melde din flytning til os online

Her kan du også nemt flytte din elaftale med til din nye adresse. Har du både vand, fjernvarme, el og fibernet fra os, så vil vi lave en slutopgørelse fra din tidligere bolig, så de nye ejere, der skal overtage den, kan tilmelde deres forsyningsarter - og du kun bliver afregnet for det energiforbrug, du har haft på adressen.

Tip 2: Hvem skal vide, at du flytter

Det er ikke kun dine nærmeste og os som energiselskab, der gerne vil vide at du skal flytte. Der er faktisk en række andre offentlige og private virksomheder, som også gerne vil vide det.

Se hvem det er her

Tip 3: Hvem skal tage slæbet?

En flytning kan være fysisk hård for kroppen, derfor er det en god idé at allierere sig med venner og familie til at hjælpe med flytningen - eller slet og ret hyre et flyttefirma til at tage slæbet, så både du selv og vennerne slipper.

Så kan I gemme kræfterne til indflytterfesten.

Tip 4: Pak dine ting forsvarligt

Tænk på, hvordan du pakker dine ting forsvarligt ned. Fylder du en hel flyttekasse med bøger, er den næsten umulig at bære. Fordeler du istedet bøgerne i flere flyttekasser med lette ting ovenpå, kan du langt lettere selv flytte dem. En rygskade er aldrig sjov at få - og slet ikke hvis det er en anden, som den rammer, fordi de flytter for dig. 

Gamle aviser, håndklæder og viskestykker er gode at bruge til at pakke porcelæn og service forsvarligt ind i.

Indhold i en kommode kan sagtens blive liggende under flytningen - bind blot en snor om, så skufferne ikke falder ud. Og sørg igen for, at kommoden ikke er alt for tung for flyttefolkene.

Skriv uden på flyttekasserne hvilket rum de skal være i, og eventuelt hvad der er i dem. Så er det meget lettere for dig at pakke ud igen, når flytningen er overstået, og du går igang med det sjove: At skabe dit nye hjem.

Tip 5: Aflevér som du selv ønsker at modtage

Det er god stil at aflevere din gamle bolig på en ordentlig måde. Flytter du fra en lejlighed, så har du ved lejekontraktens start forpligtet dig til at aflevere lejligheden i samme stand, som du modtog den. Flytter du fra en ejendom, er der sikkert ikke en aftale med den nye ejer - men det er god stil at aflevere en rengjort bolig.

Tip 6: Giv tilbage

Giv alle dine flyttehjælpere igen! Sig pænt ”tak for hjælpen” til dem, der satte en dag af til slæbe din sofa. Pizza og sodavand/øl er altid en klar vinder - og nemt at fixe uden et udpakket køkken.

Rigtig god flytning!

 

Download en tjektliste til din flytning

Mor og søn sidder på gulvet med computer og flyttekasser

Dit hjem

Ja, det er der - og vi har samlet det, du skal være opmærksom på.

En tom flyttekasse på et mørkt gulv i et hus. Hvem skal man melde flytning til - find huskeliste her

Dit hjem

Vi har lavet et overblik til dig, der skal til at pakke dit liv ned i en flyttekasse