Gåtur med familien

Energiruten i Kolding

På energiruten finder du otte poster, som hver især har sin egen lille historie. Hvad gemmer der sig inde bag vandværkets mure? Og hvad betyder dit lokale varmeværk for den grønne omstilling?

Gå energiruten med EWII og hør om Koldings skjulte energi

På en gåtur bruger du ikke kun energi - du får også mere energi. Så hvorfor ikke også benytte muligheden for at høre om den energi, der er en del af din hverdag og livets selvfølgeligheder, mens du går en tur.

Vi vil gerne invitere dig med på en ca. 5 kilometer gåtur rundt i dele af Kolding. Mens du går turen, kan du lytte med på vores podcast, om den energi, du ikke kan se. Her tænker vi naturligvis på den energi, EWII som energiselskab leverer til dig hver dag, uden at du måske tænker over det.

Så nemt er det:

  • Download og evt. print kortet med ruten
  • Afspil podcast, når du står ved startstedet

På ruten passerer du 8 energiposter. Ved hver post kan du tænde for din podcast og høre om den energipost, du står ved. Mange af stederne er en del af vores allesammen daglige bybillede. Men hvad foregår der egentlig inden i et vandværk? Hvorfor er kabelskabe grønne? Og hvad har et varmeværk med den grønne omstilling at gøre? Det og meget mere vil du blive klogere på undervejs.

Gåturen

Turen begynder på Banestien, hvor du går mod Troldhedestien. Du kan parkerer ved Kolding Gymnasium.

De 8 energiposter ligger her:
Post #1: Østre Vandværk på Banestien 
Post #2: Grundvandsboring lidt længere nede af skovstien
Post #3: Fibernet for enden af Troldhedestien
Post #4: Lyskryds ved Skovvangen og Ndr. Ringvej
Post #5: Transformerstation på parkeringspladsen ved krydset mellem Skovvangen og Ndr. Ringvej
Post #6: Varmecentral på Kikkenborgvej 9 
Post #7: Netstation på Dyrehavevej 116
Post #8: Varmeanlæg på Skovvangen 8A

Afspil podcast

 

>>Download kort med energiruten i Kolding

 

Podcast

Lyt med i podcasten

Velkommen til podcast-serien 'Jagten på nysgerrigheden'. Nogle gange må man bare spørge hvorfor? Hvorfor er tingene som de er? Kunne de være anderledes? Hvad er der på den anden side af bakken? Jagten på Nysgerrigheden er en ny podcast fra EWII, hvor du møder en række passionerede eksperter i hver deres felt.