Crumble

Energiforbrug: 2,08 kWh

Ingredienser

  • 100 g smør, koldt og skåret i små tern
  • 100 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g sukker (brun sukker giver en dejlig karameliseret smag)
  • 1 tsk. vaniljesukker eller vaniljeekstrakt (valgfrit)
  • En knivspids salt

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. I en separat skål blandes hvedemel, havregryn, sukker, vaniljesukker og salt sammen.
  3. Smuldr smørret ind i melblandingen med fingrene eller en gaffel, indtil det ligner grove brødkrummer. Du kan også bruge en foodprocessor til dette trin.
  4. Fordel crumbledejen jævnt på en bageplade.
  5. Bag crumblen i ovnen i ca. 30-40 minutter.
  6. Lad crumblen køle lidt af, inden du serverer den.

Nyd vores luftige og cremede pisket vanilje panna cotta som topping på rabarbergrød.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her