Gå til indhold

Focaccia med syltet hokkaido-græskar

Focaccia med syltet hokkaido

Energiforbrug 3,61 kWh

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 pk (ca. 2 1/4 tsk.) tørret gær
  • 350 ml lunkent vand
  • 1/4 dl olivenolie + ekstra til pensling og bageformen
  • 100 g syltet Hokkaido-græskar
  • Frisk rosmarin til drys
  • Groft salt til drys

Sådan gør du

  1. Tilsæt gærblandingen og olivenolie til melblandingen og rør forsigtigt indtil dejen samles. Ælt dejen på en meldrysset overflade i ca. 8-10 minutter, indtil den bliver glat og elastisk. Placer dejen i en olieret skål, som du dækker med et rent klæde og lad den hæve i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse. Forvarm ovnen til 220 grader og smør en bageform med olivenolie.
  2. Rul dejen ud på en meldrysset overflade og placer den i den forberedte bageform. Fordel syltede Hokkaido-græskartern jævnt over dejen. Tryk dem let ned. Drys frisk rosmarin over dejen og tryk fingrene ned i dejen for at lave de karakteristiske fordybninger på focacciaen. Pensl focacciaen med ekstra olivenolie og drys med groft salt.
  3. Bag focacciaen i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter, eller indtil focacciaen er gyldenbrun og lyder hul, når du banker let på bunden.
  4. Lad focacciaen køle af lidt, skær den i skiver, og server den lækker og lun.
forsiden af EWIIs energivenlige kogebog

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her