Jomfru-hummer-bisque

Energiforbrug: 5,88 kWh

Ingredienser

  • 8 store jomfruhummere (se her hvordan halerne kan bruges)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 gulerødder, groft hakkede
  • 2 stængler bladselleri, groft hakkede
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 liter vand
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk. smør
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  1. Start med at ordne jomfruhummerne.
  2. Varm olien op i en stor gryde over medium varme.
  3. Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri, tomatpure og hvidløg. Steg grøntsagerne, indtil de er bløde og let karamelliserde.
  4. Tilsæt jomfruhummerskallerne til gryden, og steg dem i et par minutter, indtil de er let gyldne.
  5. Tilsæt tør hvidvin til gryden, og lad det simre i et par minutter for at reducere.
  6. Hæld vand i gryden, og bring det hele i kog.
  7. Skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 30-40 minutter, så smagene kan udvikle sig.
  8. Når suppen har simret i tilstrækkelig lang tid, skal du fjerne gryden fra varmen.
  9. Sigt nu suppen i en ren gryde og reducer væsken til halvdelen, tilsæt nu
    fløden og lad det simre i yderligere 5-10 minutter, indtil suppen er varmet igennem.
  10. Smag til med salt og peber efter behov. Server den varme jomfruhummerbisque i skåle.

Husk, at du gør noget godt, når du køber lokale råvarer. Når du spiser den torsk, der er fanget i et hav lige om hjørnet, og du køber hos din lokale fiskehandler, så gør du alle en tjeneste. Også dig selv og dem, du deler med.

Jesper Løbner

køkkenchef restaurant Nögen

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her