Jordbærkoldskål

Energiforbrug: 1,22 kWh

Ingredienser

  • 500 g friske jordbær
  • 1 liter kærnemælk
  • 200 g græsk yoghurt
  • Saft af 1-2 citroner
  • 1 tsk. vaniljesukker (valgfrit)
  • Friske mynteblade til pynt (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Skyl jordbærrene grundigt, fjern stilkene, og skær dem i mindre stykker.
  2. Blend jordbærrene i en blender eller foodprocessor, indtil de er glatte.
  3. Hæld den blendede jordbærpuré gennem en finmasket si for at fjerne frøene, hvis ønsket. Du kan undlade dette trin, hvis du foretrækker en mere rustik koldskål.

Nyd med friske jordbær og sprøde kammerjunkere.

Dit grønne aftryk

Et møde med Jesper Bæk Løbner

Jesper er køkkenchef på Restaurant Nögen, som er ”social dining med fokus på at kokkerere madspild om til en unik smagsoplevelse, hvor ingen fremragende ingredienser går til spilde”.

Dit grønne aftryk

Et mere klimavenligt køkken

Tanken med de energivenlige opskrifter er at fokusere på et køkken fyldt med kulinariske oplevelser, som ikke kun fokuserer på smag, men også på at gøre vores køkken mere klimavenligt.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her