Jorskokkesuppe

Energiforbrug: 2,78 kWh

Ingredienser

  • 400 g + 100 g vaskede jordskokker
  • 200 g + 150 g skrællede kartofler
  • 1 pillet løg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • 8 dl hønsebouillon/suppe el. grønsagsbouillon
  • 1 kvist timian
  • Salt, peber og citronsaft
  • Lidt olie

Olie:

  • 1 pt. persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Snit løg og hvidløg i tern.
  2. Smelt smørret i en stor gryde og steg løg og hvidløg ved middel varme i ca. 3 minutter. De må ikke få farve.
  3. Skær de 400 g jordskokker og de 200 g kartofler i grove tern og kom dem i gryden.
  4. Tilsæt hvidvin og kog i et par minutter.
  5. Tilsæt bouillon og timian. Kog i ca. 30 minutter til kartoflerne og jordskokkerne er møre.
  6. Imens suppen koger, tænd ovnen på 200 grader.
  7. Skær de resterende jordskokker og kartofler i tern. Vend dem i lidt olie, salt og peber og bag dem møre i ovnen, eller i airfryer.
  8. Blend persille og hvidløg med olie, salt og peber, til en glat persilleolie.
  9. Blend suppen med en stavblender, tilsæt fløden og varm igennem.
  10. Smag til med salt, peber og citron.

Server med godt brød, olien og det ovnbagte fyld.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her