Karrysalat med fennikel og grønne æbler

Energiforbrug: 1,75 kWh

Ingredienser

  • 3 grønne æbler, skrællede, kernefri og skåret i små tern
  • 1 fennikelknold, finthakket eller revet
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 tsk. karrypulver
  • Saft af 1/2 citron
  • Salt og peber efter smag
  • Friskhakket dild eller koriander til pynt (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne, fjern kernerne og skær dem i små tern.
  2. Fjern de yderste lag af fennikelknolden, og hak eller riv den fint.
  3. I en stor skål, kombiner mayonnaise, dijonsennep, flydende honning, karrypulver og citronsaft. Rør godt for at kombinere ingredienserne.
  4. Tilsæt de skårne æbler og hakket fennikel til dressingen. Rør forsigtigt, indtil alle ingredienser er jævnt dækket af dressingen.
  5. Smag karrysalaten og tilføj salt og peber efter behov. Juster eventuelt også sødmen eller syrligheden med mere honning eller citronsaft.
  6. Dæk skålen til med plastikfilm og lad karrysalaten stå i køleskabet i mindst en time, så smagene kan udvikle sig.
  7. Pynt med friskhakket persille eller koriander før servering, hvis ønsket.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her