Kartoffelsalat med forårsløg og urter

Energiforbrug: 2,80 kWh

Ingredienser

  • 1 kg kartofler (evt. fra julebordet)
  • 4 forårsløg, fintskårede
  • 1 dl mayonnaise
  • 1/2 dl creme fraiche
  • Friske urter (f.eks. persille, dild eller purløg), hakket
  • Saft af 1/2 citron
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  1. Skrub kartoflerne og kog dem, indtil de er møre, men stadig faste.
  2. Lad dem køle af og skær dem derefter i mundrette tern.
  3. Skær forårsløgene fint, og brug både den grønne og hvide del.
  4. I en stor skål, kombinerer du mayonnaise, creme fraiche, hakkede forårsløg, friske urter og saft af 1/2 citron. Rør godt sammen.
  5. Tilsæt de kogte kartofler til dressingen og omrør forsigtigt for at sikre, at kartoflerne er jævnt dækket.
  6. Smag kartoffelsalaten og tilsæt salt og peber efter behov. Juster også mængden af citronsaft eller urter, hvis det ønskes.
  7. Dæk skålen til og lad kartoffelsalaten stå i køleskabet i mindst en time, så smagene kan udvikle sig.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her