Pisket vanilje panna cotta

Energiforbrug: 1,19 kWh

Ingredienser

  • 500 ml fløde
  • 100 g sukker
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 4 blade husblas
  • 2 spsk. koldt vand

Sådan gør du

  1. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5-10 minutter, indtil den er blød.
  2. I en gryde opvarmes fløden sammen med sukker og vaniljeekstrakt eller kornene fra vaniljestangen over medium varme, indtil den når lige under kogepunktet. Rør lejlighedsvis for at sikre, at sukkeret opløses helt.
  3. Imens flødeblandingen opvarmes, hældes det blødgjorte husblas fra vandet og presses let for at fjerne overskydende vand.
  4. Tag gryden med fløde af varmen, og rør husblassen i fløden, indtil den er helt opløst.
  5. Lad flødeblandingen køle lidt af, indtil den er lunken, og hæld den derefter i en skål.
  6. Skålen stilles i køleskabet i mindst 4-6 timer eller natten over, indtil panna cottaen er fast.
  7. Når panna cottaen er helt afkølet og fast, kan du piske den med en håndmixer eller en stavblender for at gøre den luftig og cremet.
  8. Kom massen på sprøjtepose, så den er klar til brug.

Pisket vanilje panna cotta kan servedes sammen med blandt andet rabarbergrød.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her