Være mere - forbrug mindre

Hovedværket i klimakunstudstillingen "Be More - Use Less"

Be more - use less

Eller ‘We are useless, unless we use less’ er blevet hovedværket på vandreudstillingen af samme navn. Lise Vestergaard har hentet inspiration til værket fra podcast med Lars Bonderup Bjørn som blandt andet udtaler,

”Jeg diskuterer min egen adfærd med mig selv og kan over tid finde på at gøre noget andet. En stillingtagen til det at være, eller være mere for sig selv og andre, ved skrue ned for forbruget og eje mindre. Måske er det ikke i
statussymbolerne – stor bil og stort hus – man skal hente sin status. Det bæredygtige menneske hviler i sig selv.”

Lyt med i podcasten og bliv inspireret

I Podcast-serien ”Be More – Use Less” guider kunstner Lise Vestergaard dig igennem samtaler med en række klimainteresserede kendte danskere. Du bliver inviteret med til en snak om, hvad vi kan gøre for at leve mere og forbruge mindre. Kort sagt, får du konkrete råd og inspiration til din hverdag om hvordan du kan gøre en indsats for klimaet.

1. afsnit: Brug energien bedre

I dette afsnit hører du tanker om, hvorfor forbrugerne har et ansvar og hvordan de kommer i spil, hvis den grønne omstilling skal nå i mål. 

I virkeligheden vil Lars Bonderup Bjørn gerne give forbrugerne et venligt grønt energipuf i den rigtige retning - så vi kan bruge energien bedre. 

Lyt til podcasten på Apple podcast eller på Spotify

Hvem er Lars Bonderup Bjørn?

Lars Bonderup Bjørn er administrerende direktør for EWII Koncernen, der har aktiviteter inden for grøn energi og forsyning.

Han er medlem af bestyrelserne i Green Power Denmark og Energy Cluster Denmark og er engageret kulturelt som Bestyrelsesformand for Kolding Egnsteater og Dacapo.

Som direktør og debattør har Lars Bonderup Bjørn særligt fokus på den energipolitiske dagsorden og på fremtidssikring af vores miljø, natur og drikkevand. 

Vælg kulturoplevelser frem for materielle ting

Lars' klimaråd

Dit grønne aftryk

Forbrugstornado

Der er ingen grund til, at vi allesammen har alting. Vi kan sagtens låne noget af naboen, vennerne eller kollegerne. Så kan vi måske skrue lidt ned for det overforbrug, som præger vores samfund.