Home sweet home

Klimaforandringerne er menneskeskabte. Det ved vi. Vi ved også, at hvis vi ikke gør en indsats globalt, så bliver vejret voldsommere. Vi kan nå at vende udviklingen. Og vi kan begynde, der hvor vi bor.

Home sweet home

Det, der fylder mest i vores budgetter, er, hvor vi bor. Derfor kan man forsat gøre rigtig, rigtig meget ved boliger. Der ligger et kæmpe potentiale i at isolere ordentligt.

Denne pointe har inspireret Lise Vestergaard til at skærpe fokus
på, hvad vil det sige at føle sig hjemme, og hvordan kan vi skabe et mere bæredygtigt hjem.

Lyt med i podcasten og bliv inspireret

I Podcast-serien ”Be More – Use Less” guider kunstner Lise Vestergaard dig igennem samtaler med en række klimainteresserede kendte danskere. Du bliver inviteret med til en snak om, hvad vi kan gøre for at leve mere og forbruge mindre. Kort sagt, får du konkrete råd og inspiration til din hverdag om hvordan du kan gøre en indsats for klimaet.

10. afsnit: Vi har både viden og råd til at gøre noget ved det

Vi ved, at klimaforandringerne er skabt af os selv. Men det er ikke for sent, at gøre noget ved det. Hvis vi løfter i samlet flok - globalt. 

Hvis vi skal nå i mål med at begrænse den globale opvarmning til under to grader, så skal vi være fælles om det på tværs af landegrænserne. 

Hvis verden ikke samarbejder, så bliver vejret voldsommere. Så vi skal forstå, hvordan klimasystemet er skruet sammen. Og så kan vi begynde med at gøre noget, der hvor det er nemmest. I vores bolig.

Lyt til podcasten på Apple Podcast eller Spotify

Hvem er Jens Hesselbjerg Christensen?

Jens Hesselbjerg har en en PhD i astrofysik fra Københavns Universitet. I ca. 35 år har Jens forsket i klimaforandringer og arbejdet for FN’s klimapanel (IPCC).

Jens har bidraget og haft indflydelse på de store klimarapporter siden 1995, to gange som ledende hovedforfatter.

Efter mere end 25 år ved Danmarks Meteorologiske Institut, har Jens siden 2017 været professor i klimafysik ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet, hvor han fortsat forsker i klimaforandringerne og deres betydning for mennesker og natur.

Optimér og isoler dit hjem

Jens' klimaråd

Dit grønne aftryk

Hvad koster vores digitale vaner

De koster selvfølgelig tid og de koster på nærværet, når vi alle sidder og kigger på en skærm. Men hvad koster de digitale vaner i klimaregnskabet?