Forbrugs­tornado

Vi er alle sammen forbrugere. Men hvor mange af os er overforbrugere? Har vi virkelig brug for at købe nyt - hver gang. Hvad gør det ved os - og ikke mindst, hvad gør det ved naturen?

Fanget i forbrugstornadoen

Hver dansker smider 754 kilo husholdningsaffald ud - hvert år.

"Vi skal blive langt bedre til at genbruge, genanvende og reparere vores produkter, så vi laver langt mindre affald og skåner vores natur og klima," mener Jesper Theilgaard, hvis ord har inspireret Lise Vestergaard til at illustrere og synliggøre vores rester af forbrug.

Her har kunstneren samlet sit eget husholdningsaffald for det, der svarer til en måned for at visualisere de store mængder husholdningsaffald, vi smider ud, der sætter sit aftryk på vind og vejr.

Lyt med i podcasten og bliv inspireret

I Podcast-serien ”Be More – use less” guider kunster Lise Vestergaard dig igennem samtaler med en række klimainteresserede kendte danskere. Du bliver inviteret med til en snak om, hvad vi kan gøre for at leve mere og forbruge mindre. Kort sagt, får du konkrete råd og inspiration til din hverdag om hvordan du kan gøre en indsats for klimaet.

2. afsnit: Forbrug mindre

Lyt med når Jesper Theilgaard fortæller, hvordan vi bør følges sammen op ad den rigtige klimavej. 

Der er jo ingen grund til at købe nyt, som bare står og fylder derhjemme. Det er bedre at låne af naboen eller reparere, hvis det er muligt.

Vores forbrug har forandret vejret. Og vi er blevet overforbrugere. Vi skylder at betale regningen tilbage, for at sørge for, at naturen igen bliver sund. 

Hvem er Jesper Theilgaard?

Jesper Theilgaard er uddannet flyvemeteorolog (1978) og har arbejdet ved Flyvevejrtjenesten i Københavns Lufthavn og senere DMI i en årrække.

Og så er Jesper kendt meteorolog fra DR, hvor han formidlede vejret fra 1990 til 2018. I dag er Jesper foredragsholder og forfatter, og ser en vigtig opgave i at formidle sin viden om klimaforandringer.

"Jespers klimaråd: Køb kun det du har brug for"

Be More - Use Less

Se en kunstudstilling med værker som sætter spotlight på vores forbrug, og hvordan vores forbrug påvirker klimaet. Lad os sammen gøre noget ved det nu.