Med plads til naturen

Hvis alle på jorden havde samme forbrug som danskerne, skulle vi bruge mere end fire jordkloder. Vi skal blive meget bedre til at sortere i vores affald. Vi skal blive bedre til at leje og tænke mindre på at eje.

Med plads til naturen

Denne Trash Art sommerfugl er lavet af genbrugmaterialer som presenning, plastik og genbrugslegetøj. Den er netop symbolet på transformation.
En udvikling der udfolder en tid der generelt kalder på mere natur og naturlighed.

Værket er inspireret at Teknik- og miljøborgmester Line Barfod, der minder os om, at når vi smider affald ud, så skal vi blive meget bedre til at sortere vores husholdningsaffald til genanvendelse. I dag er sorteringsprocenten 43, men vi vil gerne op på 70.

Et kinesisk ordsprog siger, at en sommerfugls vingeslag kan mærkes på den anden side af jorden. En teori der siger, at små handlinger er i stand til at skabe store forandringer.

I Københavns Kommune er de ambitiøse i forhold til bæredygtighed, og bevidste om Københavns rolle i klimaudfordringerne. Derfor har de valgt at støtte klimakunstner Lise Vestergaards vandreudstilling “Be More - Use Less” med et Trash Art værk.

Udstillingen harmonerer med København Kommunes ambition om at sætte tanker i gang blandt byens borgere i forhold til, hvordan vi passer på vores klima og miljø.

Lyt med i podcasten og bliv inspireret

I Podcast-serien ”Be More – Use Less” guider kunstner Lise Vestergaard dig igennem samtaler med en række klimainteresserede kendte danskere. Du bliver inviteret med til en snak om, hvad vi kan gøre for at leve mere og forbruge mindre. Kort sagt, får du konkrete råd og inspiration til din hverdag om hvordan du kan gøre en indsats for klimaet.

3. afsnit: Det batter at sortere

Vi skal blive bedre til at sortere i vores affald. Og hvis det skal lykkes, så skal det være mindre bøvlet. 

I Københavns Kommune har de allerede en række ideer og brygger på nogle tiltag, som skal få affaldssortering i tankerne hos de fleste. Samtidig er der nogle myter, som skal begraves godt og grundigt. 

Det fortæller Line Barfod om i dette afsnit. For der er ganske vist langt til at vi når et sorteringsmål på 70 %. Men Line Barfod er overbevist om, at vi kan nå det.

Lyt til podcasten i Apple Podcast eller Spotify

Hvem er Line Barfod?

Line Barfod er teknik og miljøborgmester i Københavns Kommune for enhedslisten. Line Barfod har tidligere arbejder som advokat og er forhenværende folketingsmedlem.

Som teknik- og miljøborgmester arbejder Line Barfod blandt andet med at sikre, at det er så nemt som muligt at affaldssortere og genbruge i København.

Sortér dit affald

Lines klimaråd

Dit grønne aftryk

What we throw away, does not go away

Det flyder med plastik - alle vegne. I vores natur og i verdenshavene. Er det bare en drøm, at vi kan få et affaldsfrit samfund? Eller er det en drøm, vi kan få til at gå i opfyldelse?