Singing trees

Vi skal bruge naturen noget mere, hvis vi skal gå fremtiden i møde på en innovativ og bæredygtig måde. Det mener Rane Willerslev, som er direktør for Nationalmuseet.

Singing trees

‘‘Naturen er besjælet, og vi skal ændre vores syn på den og mere ud i den, hvis vi vil gå fremtiden innovativt og bæredygtigt i møde,’’ mener Rane Willerslev, hvilket har givet kunstner Lise Vestergaard inspiration til at illustrere den bevidsthed.

For at illustrere at træer har en art af bevidsthed er ‘Singing trees’ forbundet med elektroder, der opfanger vibrationer fra træerne og oversætter dem til lyd.

Vi sætter naturen i scene, inviterer den indenfor, ja lytter til træerne – hvilken besked kommer de med?

Lyt med i podcasten og bliv inspireret

I Podcast-serien ”Be More – use less” guider kunstner Lise Vestergaard dig igennem samtaler med en række klimainteresserede kendte danskere. Du bliver inviteret med til en snak om, hvad vi kan gøre for at leve mere og forbruge mindre. Kort sagt, får du konkrete råd og inspiration til din hverdag om hvordan du kan gøre en indsats for klimaet.

5. afsnit: Viskal ændre vores syn på naturen

Bruger vi naturen nok? Ikke hvis det står til Rane Willerslev, som er direktør for Nationalmuseet. 

Rane har selv besøgt og boet hos fremmede folkeslag, naturfolk og set, hvordan de lever. Det han har lært, prøver han at give videre til sine børn. 

Og så lærer han stadig af, at kigge på, hvad vi gjorde som stenaldermennesker. Vi levede i naturen og med naturen. Ikke på bekostning af naturen.

Hvis vi nu ændrede vores syn på naturen. Ville det så gøre noget ved vores måde at udnytte ressourcerne på?

Lyt til podcasten i Apple Podcast eller Spotify

Hvem er Rane Willerslev?

Rane Willerslev er tidligere professor i social antropologi fra Aarhus Universitet. Han har en ph.d. fra University of Cambridge (2003) og en kandidatgrad i Visual Anthropology fra University of Manchester (1996).

I 2010 bliver Rane udnævnt til professor i antropologi ved Aarhus Universitet. Fra 2008-11 var han også chef for de Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum.

Rane har været direktør for Kulturhistorisk Museum på Universitetet i Oslo.

Siden 2017 har Rane været direktør for Nationalmuseet.

Brug tid i naturen

Ranes klimaråd

Dit grønne aftryk

Consumer. Not guilty

Du bliver, hvad du spiser. Den kender vi. Så hvis du gerne vil være klimavenlig, kan du jo prøve at kaste dig ud i at lave klimavenlig mad.