Who do you like today

Vi er vilde med digitalisering og har fået det ind under huden alle sammen. Men det koster. Ikke bare kræfter, tid og nærvær. Det koster også på klimaregnskabet. Måske er det tid til, at vi får nye digitale vaner?

Who do you like today

‘‘Digitale vaner koster el’’, udtaler Christiane Vejlø. Med kunstner Lise Vestergaards supplement, ‘‘det koster ikke kun el, det koster til tider også noget på nærværskontoen’’.

I den fysiske installation vil du opdage at den telefon drengens far holder, er udstyret med et spejl. Med kunstnerens henvisning til de narcissistiske tendenser brugen af SoMe kan medføre, når der ubevidst kigges efter, hvor mange der har ‘liket’ en i dag.

Lyt med i podcasten og bliv inspireret

I Podcast-serien ”Be More – Use Less” guider kunstner Lise Vestergaard dig igennem samtaler med en række klimainteresserede kendte danskere. Du bliver inviteret med til en snak om, hvad vi kan gøre for at leve mere og forbruge mindre. Kort sagt, får du konkrete råd og inspiration til din hverdag om hvordan du kan gøre en indsats for klimaet.

11. afsnit: Digitale vaner koster el

Vi kan ikke overlade klimakrisen til noget, som teknologien skal løse. Vi er nødt til at erkende, at vi også er en del af problemet - og skal være en del af løsningen. 

Telefoner og skærme fylder allerede rigeligt i vores hverdag. Og mange af os har for meget skærmtid. Fordi skærmen er blevet en del af os. 

Det er tid til nye digitale vaner. Det er tid til, at vi taler sammen og er sammen. Og tager stilling til, hvor meget teknologien skal fylde i vores liv.

Lyt til podcasten på Apple Podcast eller Spotify

Hvem er Christiane Vejlø?

Christiane Vejlø er fremtidsanalytiker hos Elektronista Media og en af landets førende eksperter, når det gælder forholdet mellem mennesker og teknologi.

Christiane Vejlø har særligt fokus på etisk ansvarlig teknologiudvikling og hvilken indflydelse kunstig intelligens har på mennesker, jobs og samfund.

Emnet behandler hun i bogen: "Argumenter for mennesker".

Lav en grøn uge - sluk for skærmen.

Christianes klimaråd

Dit grønne aftryk

Born to be wild

Hvad nu hvis du solgte dit hus, din bil og flyttede ud i naturen? Det gjorde Anna-Caroline for hun fandt ud af, at hun ikke var lykkelig fordi hun ejede en masse fine ting.