Har du også meget på hjerte?

Brug din stemme, hvor den bliver hørt. Stil op til repræsentantskabsvalget.

Valg til repræsentantskabet

Der er valg til EWIIs repræsentantskab i efteråret 2022, og du kan være med. Vi har brug for nogen, der har noget på hjerte og søger lige nu medlemmer til vores repræsentantskab.

I repræsentantskabet er der plads til ny energi. Til nysgerrighed. Uenighed. Og til fyrværkeri. Der er plads til din nabo. Dig selv. Og til fremtidens generationer.

Du kan stille de helt store spørgsmål. Eller åbne op for de små bekymringer.

Vi giver plads til talenter. Og assistenter. Til den arbejdsomme, betænksomme, og dem der tænker grønt.

Så kort sagt, har du også meget på hjerte? Så brug din stemme, hvor den bliver hørt. Stil op til repræsentantskabsvalget.

Klar til at stille op?

Klik dig videre til vores digitale skema, hvor du kan stille op. Fra den 6. september kl. 10.00 til den 29. september kl. 16.00 kan du opstille som kandidat. 

Stil op som kandidat  (linket åbner 6. sept.)

 

Er du ikke helt klar til at stille op endnu, men har brug for at vide lidt mere om EWII, arbejdet i repræsentantskabet, og hvad du får ud af at være medlem, så læs lidt videre herunder.

VIDEO

Brænder du for en bæredygtig fremtid?

Vigtige datoer til dig, der opstiller og nyttige links

Her kan du finde de vigtigste datoer, du skal kende, hvis du overvejer at stille op til repræsentantskabet. Du får rig mulighed for at føre din egen valgkamp i din lokale valgkreds:

 • Stil op som kandidat: 6.-29. september 2022
 • Godkendelse af dit kandidatur: 6. oktober 2022
 • Før din egen valgkamp fra 7. oktober - 1. november 2022
 • Stem på din favorit fra 1.-15. november 2022
 • Valgresultatetet bliver offentliggjort den 18. november 2022

Lige som ved at folketingsvalg eller kommunalvalg, er der valgregler, når vi afvikler vores repseæntantskabsvalg. Dem kan du blive klogere på her.

Hent valgregler

Det får du som medlem

Det skal give mening for dig at stille op til repræsentantskabet. Her får du et overblik over, hvad det både personligt og fagligt giver dig at være en del af repræsentantskabet.

 1. Netværk

  Du får relevant indhold på CV'et, får indblik i bestyrelsens arbejde, og du udvider dit faglige netværk, der sidder nemlig 120 medlemmer i repræsentantskabet.
 2. Indflydelse

  Du kan gøre en forskel, drive din egen mærkesag, få direkte talerør til ledelsen og støtte op om initiativer til en mere bæredygtig fremtid.
 3. Indblik

  Du får et stort indblik i koncernen, og du får svar på dine spørgsmål og eventuelle bekymringer om fremtidens energi og klima. Kort sagt: Du kan få stillet din nysgerrighed.

Hvad bliver din rolle som repræsentant?

Tanken om at tage del i et repræsentantskab kan være lidt skræmmende. Mange kender tvivlen om at 'passe ind'. Men det kan du være sikker på, at du gør i vores repræsentantskab.

Adgangen for at blive medlem er nemlig - foruden at være tilkoblet EWIIs distributionsnet for elnet, vand eller varme - også at være dig selv. Du repræsenterer den almene forbruger og kan bidrage med nysgerrighed i koncernen og stille spørgsmål til det, der interesserer dig.

Det er desuden repræsentantskabet, der vælger EWIIs bestyrelse og bestyrelsesformand, ligesom de også godkender årsregnskabet og disponering af resulatet.

Undersøg mere om repræsentantskabet

5 trin til at stille op

Her kan du blive klogere på, hvad du skal gøre for at blive en del af repræsentantskabet.

 1. Klik på 'Stil op'

  Fra den 6. september til den 29. september kan du klikke på knappen 'Stil op' ovenfor - og tilkendegive, at du vil være kandidat til repræsentantskabet.
 2. Præsentér dig selv

  Giv en præsentation af dig selv, og fortæl hvorfor du vil være medlem. Præsentationen bliver offentlig, hvis dit kandidatur bliver godkendt.
 3. Godkendelse

  Den 6. oktober offentliggør vi kandidaterne, som er godkendte til at opstille. Du vil modtage en mail fra EWII, hvis du er heriblandt.
 4. Din egen valgkamp

  Fra den 7. oktober og frem til stemmeperioden er slut den 15. november kan du føre din egen valgkamp, og fortælle omverdenen, hvad du har på hjerte.
 5. Afstemningsperiode

  Fra 1. til 15. november kan du afgive din stemme her på ewii.dk. Alle, der er tilsluttet EWIIs distributionsnet af elnet, vand og varme og er over 18 år, kan stemme. Der er en stemme pr. installationsadresse.

Hvem kan stille op - og hvem kan stemme?

For at du kan stille op eller stemme, skal du have bopæl, virksomhed eller sommerhus i EWIIs forsyningsområde og være tilkoblet vores distributionsnet af elnet, vand eller fjernvarme. Forsyningsområdet er i Vejle, Vejen, Kolding, Fredericia, Middelfart og på Bornholm - de mørkegrønne områder, du kan se på kortet. 

Danmarkskort-valg-byer.jpg

Få svar på de ofte stillede spørgsmål

Repræsentantskabet består af 120 medlemmer fordelt på 6 valgkredse.

Fordelingen af medlemmer ændres ved hver valgperiode i forhold til antal stemme- og opstillingsberettigede kunder. Den præcise fordeling fastlægges efter 1. september 2022.

Den forventede fordeling af medlemmer pr. kreds er (opdateres efter 1. sept. 2022):

 • Kolding kredsen: ca. 34 medlemmer
 • Vejen kredsen: ca. 6 medlemmer
 • Middelfart kredsen: ca. 8 medlemmer
 • Fredericia kredsen: ca. 20 medlemmer
 • Vejle kredsen: ca. 33 medlemmer
 • Bornholm kredsen: ca. 19 medlemmer

Du kan stille op i perioden 6. september til 29. september 2022.

Fra 1. november til 15. november kan alle myndige og juridiske personer med en el-, vand- eller varmeinstallation, som er tilknyttet EWIIs distributionsnet stemme på den kandidat de ønsker.

Valgresultatet bliver offentliggjort den 18. november 2022 her på ewii.dk.

Du kan opstille som kandidat i den kommune, hvor du har din installation. Det vil sige, at hvis du fx bor eller har sommerhus i Kolding Kommune, så er det i Kolding-kredsen, du kan stille op som kandidat til repræsentantskabet.

Det er også forbrugerne, der er tilkoblet EWIIs distributionsnet af elnet, vand eller fjernvarme i denne kreds, som har mulighed for at stemme på dig.

I perioden mellem opstilling og afstemning kan du føre din egen valgkamp inden for valgkredsen.

Bliver du valgt ind i repræsentskabet, vil du tilhøre den pågældende valgkreds.

Se valgregler

 

Ja, repræsentantskabsmedlemmerne vil få et mødehonorar for hvert repræsentantskabsmøde, de deltager i.

Mødehonoraret er 3.289 kr. pr. møde man deltager i.

For at stille op som kandidat kræver det ikke en særlig teknisk eller faglig baggrund – det vigtigste er, at du stiller op som repræsentant for forbrugerne i dit lokalområde.

Din ’adgangsbillet’ for at blive en del af repræsentantskabet er, at du har en el-, vand eller varmemåler, som er tilknyttet EWIIs distributionsnet. Den tekniske eller faglige viden du måtte få brug for som medlem, sørger vi for at give dig – samtidig med at du også vil tilegne dig den, imens du er medlem.

Med andre ord er din baggrund, titel eller hvilket arbejde du har i din hverdag ikke det vigtigste for at være en del af repræsentantskabet.

Du kan blive medlem ved at stille op som kandidat og blive valgt i din pågældende valgkreds.

Du kan stille op, når opstillingsperioden begynder den 6. september.

Her udfylder du en beskrivelse (en profil) af dig selv som kandidat. Den skal indeholde:

 • Dit navn
 • Din nuværende stillingsbetegnelse eller dit tidligere virke
 • Adressen som installationen er tilknyttet
 • Installationsnummer
 • Et vellignende foto af dig
 • En præsentation af dig selv (max 700 tegn)
 • Hvilken valgkreds stiller du op for (Kolding, Fredericia, Vejle, Vejen, Middelfart eller Bornholm)

Jo bedre du beskriver dig selv i præsentationen, desto større er muligheden for, at DU bliver valgt.

Alle, der kan stemme, vil nemlig kunne se din præsentation, når de skal vælgere deres favoritkandidat. Din profil vil blive offentlig her på ewii.dk i den periode, hvor der kan stemmes.

Læs mere om kravene, som du skal opfylde for at kunne stille op som kandidat her i valgreglerne.

I princippet kan alle der er tilsluttet EWIIs distributionsnet med en el-, vand- eller varmemåler stille op som kandidat til repræsentantskabet. Du behøver ikke en have en faglig eller teknisk viden inden for energiforsyning.

Som almindelig forbruger af EWIIs forsyningsarter er du nemlig allerede kvalificeret. Det er vigtigt, at repræsentantskabet afspejler vores forbrugere og deres forbrugsmønstre – og derfor kan alle være kandidat til repræsentantskabet.

Du skal være opmærksom på, at det kræver en tilknytning til installationsadressen – og er du ikke registreret som installationsejer, skal du have bekræftet din tilknytning til installationen af den registrerede ejer af installationen.

Som medlem af repræsentantskabet vil du bl.a. få indflydelse på, hvem der bliver valgt ind i EWII Koncernens bestyrelse. Det er nemlig medlemmerne af repræsentantskabet, der vælger medlemmerne af koncernbestyrelsen iblandt sig – og som udpeger bestyrelsesformanden.

Bestyrelsen har indflydelse på koncernens kommercielle selskaber under EWII A/S og infrastrukturselskaber under TREFOR Infrastruktur A/S.

Det betyder, at der vil være rig mulighed for at skubbe til den grønne omstilling – både på lovregulerede områder, hvor det handler om at påvirke regeringen i omstillingen til mere grøn energi, men også have indflydelse på kommercielle selskaber hvor de grønne produkter bliver solgt.

Repræsentantskabet kan rejse forslag og stille spørgsmål på repræsentantskabsmøderne og har mulighed for at få et dybt kendskab til EWII og et direkte talerør til EWIIs øverste ledelse og direktion.

Undersøg mere om repræsentantskabets rolle i vores vedtægter.

Hent vedtægter

Et repræsentantskab er den øverste myndighed og en demokratisk tænketank. Et repræsentantskab er forbrugernes stemme i alt det, der vedrører selskabets aktiviteter.

Og sådan er det også hos EWII.

Repræsentantskabet er bygget op af 6 valgkredse – i Vejen, Vejle, Fredericia, Kolding, Middelfart og Bornholm. I hver kreds er der valgt forbrugerrepræsentanter som varetager vores fælles interesser.

I EWIIs repræsentantskab er der plads til at vende og dreje både store, samfundskritiske udfordringer, som for eksempel den grønne omstilling – lige som der også bliver drøftet mere nære emner som eksempelvis anlægningen af et nyt vandværk.