Hvor er der fibernet i Danmark?

Se hvor er der fibernet henne i Danmark, og om du kan få fiberbredbånd på din adresse.

Fibernet i Danmark er populært som aldrig før. Udbredelsen af fibernet og dækningen af fiberbredbånd er i Danmarks 98 kommuner højere end nogensinde.

Der udrulles fibernet med sådan en fart, at nu kan gennemsnitligt 7 ud af 10 husstande i Danmark få fingre i det hurtige fiberbredbånd, der følger med udrulningen af fibernet.

Og fibernettet i Danmark forventes at stige i løbet af de næste år i takt med den digitale udvikling. 

Men det til trods er dækningen af fibernet i de forskellige regioner og kommuner meget forskellig. Det kan derfor være svært at danne sig et overblik over, hvor kan jeg få fibernet. Det hjælper vi med lige her.  

Stor forskel på, hvor der er fibernet i Danmark

Bor du i Region Nordjylland, kan 8 ud af 10 husstande få fibernet. Men bor du i Region Sjælland kan kun 6 ud af 10 tilkoble sig fibernettet.

20 procents forskel er meget, og udsvingene bliver kun endnu større i de danske kommuner. Faktisk helt op til 3 gange så stor forskel. 

Hvor kan jeg få fibernet?

Bor du i Billund Kommune kan 96% af husstandene tilgå fibernettet. I Dragør Kommune er det kun 30%.

Om du kan få fiberbredbånd afhænger altså meget af, hvilken kommune du bor i.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du se hvilken internetteknologi og udbydere af bredbånd og internet, der er mulighed for på din adresse.

 

Så mange kan få fibernet i Trekantområdet

Procentandelen af husstande i Trekantområdets kommuner, der har adgang til fibernettet.

  1. Fredericia: 94 %

  2. Kolding: 87 %

  3. Middelfart: 86 %

  4. Vejen: 91 %

  5. Vejle: 89 %

Se om du allerede kan få fibernet

Trekantområdet i førertrøjen

Et adresseopslag for de 5 kommuner i Trekantområdet afslører hurtigt, at udbredelsen af fibernet er høj i Danmark.

Samtidig er udsving for fibernet dækning langt fra ligeså store i Trekantområdet, som andre regioner i Danmark. Andelen af husstande med adgang til fibernet i de 5 kommuner ligger et godt stykke over landsgennemsnittet på 72%.

Bor du i Trekantområdet, er der med andre ord stor sandsynlighed for, at du allerede kan få fiberbredbånd. Desuden er vi med fibernet på vej i en retning, hvor flere og flere kan forvente at få adgang. Dermed bliver svaret til hvor er der fibernet i Danmark altså mere og mere dækkende. 

Er du alligevel blandt de få i de 5 kommuner, der endnu ikke kan få fiberbredbånd, så er fibernettet måske snart på vej.

Se om du allerede kan få fibernet