Hvilken internet­hastighed skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge bredbåndshastighed. Spørgsmålene er mange: Hvor hurtigt internet har jeg brug for? Hvor mange mbit har jeg brug for?
Hænder holder om tablet. Internethastighed kan være svært. For hvilken internethastighed skal jeg vælge? Hvor mange mbit har jeg brug for? Ta' EWIIs internet test og få svar på 2 min.

Hvordan finder jeg ud af, hvilken internethastighed jeg har brug for? Det handler kort og godt om at finde ud af, hvad du bruger internettet mest til.

Og ligesom med så mange andre ting i livet, så kan dit behov for internethastighed også ændre sig løbende. Måske arbejder du mere hjemme eller måske er familiens teenager begyndt at game. Begge dele giver anledning til at genoverveje, hvor hurtigt internet har jeg brug for og hvor mange mbit skal jeg bruge?

Svar på 4 nemme spørgsmål i testen herunder og få vores bud på, hvilken internethastighed du har brug for.

Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Det er et godt spørgsmål at stille dig selv: Hvor hurtigt internet har jeg brug for? Hvor hurtigt internet du skal bruge afhænger i høj grad af, hvor mange personer, der bruger internettet i din husstand og hvad I bruger internettet til. Hvis du ikke allerede har taget testen, kan du teste hvilken internettype du er herover.

Det kræver mere hastighed, hvis der er mange i husstanden, der streamer og gamer samtidig. Eller hvis du på hjemmekontoret uploader og downloader meget store filer.

Så det er ret afgørende, at du har gjort dig nogle tanker om, hvad du skal bruge din internetforbindelse til, når du overvejer, hvilken internethastighed skal jeg vælge.

Hvor mange mbit skal jeg bruge?

Når det kommer til hastigheder på internet, så måler vi hastighed i megabit (mbit). Mbit er egentlig et udtryk for, hvor meget data din internetforbindelse kan sende i sekundet.

Så hvor mange mbit skal jeg bruge, når jeg sender en simpel tekst via e-mail kontra hvor mange mbit skal jeg bruge, når jeg streamer en film i UltraHD (ultra-high-definition) opløsning. Det kræver hver sin internethastighed.

Ifølge forbrugermagasinet Tænk kræver det minimum 5 mbit at streame udsendelser i lav kvalitet på dit tv. Vil du derimod gerne streame i HD, skal du minimum have 10 mbit, hvis du vil undgå internet der lagger.

Og har du et 4K UltraHD tv, bliver kravet til din internethastighed 4 gange så stort. Altså minimum 40 mbit. Netflix anbefaler f.eks. 25 mbit eller højere til 4K indhold. Selvom meget få tjenester i dag udbyder 8K streaming, så anbefaler YouTube og Vimeo en hastighed på 100 mbit eller højere til deres 8K indhold.

Og vi taler naturligvis om hvor mange mbit pr. enhed du har brug for - altså TV, tablet, telefon og computer, der streames fra samtidigt. Jo flere enheder, desto flere mbit skal din internethastighed have. Er I flere i husstanden, der streamer eller gamer samtidigt, løber det hurtigt op.

Ved du, hvilken internethastighed du har i dag?

Du har formodentlig altid en ide om, hvor hurtigt du kører i din bil - og ellers kan du jo altid lure på speedometeret for at se det. Men ved du, hvilken internethastighed du har? Det skal du nemlig gerne vide. Og hvis du ikke kan huske det, står det på din regning eller på den ordrebekræftelse du fik, da du bestilte dit internet.

Du kan også tage en test af din internethastighed. Den bedste måling får du med en kablet forbindelse, og det er også via kabel, at du kan tjekke, om det internet du har i dag, lever op til den hastighed, du har bestilt. Tager du testen via dit trådløse internet, vil resultatet være påvirket heraf. 

Tag en hastighedstest

Hvilket internet skal jeg vælge?

Dit valg af internet er vigtigt for, hvordan du oplever din internethastighed, da ikke alle internetteknologier giver dig lige hurtig up- og download. Dyk ned i, hvad er hurtigt internet

Hvilket internet du vælger, har stor betydning for, hvor lang tid det tager at indlæse en side, om du kan streame film eller game uden udfald og i hvilken kvalitet, og hvor hurtigt du kan downloade samt uploade filer.

Hos EWII sælger vi internet via fibernet og internet via kabel-tv. Med internet via kabel-tv, kan du nemt tilslutte din router og komme på nettet. Internet og tv-kanaler sendes over coax-nettet på forskellige frekvenser, så de ikke forstyrrer hinanden.

En af fibernettets mange fordele er symmetriske up- og downloadhastigheder. Det betyder, at du har samme hastighed på både up- og download. Det er en fordel, når du vil sende eller uploade store billeder, videoer, spille online spil, uploade store filer til et fælles drev eller downloade store dokumenter.

Bliv klogere på forskellen på de 2 typer internet

Uanset hvilken type internet og hastighed du vælger hos EWII, får du internet uden binding. Det betyder, at du kan opsige dit abonnement med blot en måneds varsel, hvis du ikke er tilfreds med stabiliteten.

Vi tilbyder også 100 % tilfredshedsgaranti. Hvis du ikke er helt tilfreds inden for de første 30 dage, refunderer vi første måneds abonnement.

Du kan desuden se frem til gratis oprettelse, månedlig betaling, gebyrfri betaling og muligheden for at tilkøbe streaming tv-pakker fra Allente med en rabat på 20 % hver måned.

Få mest muligt ud af din internethastighed med stabilt wifi

Dit valg af internet er én ting - dit valg af hastighed en anden. Noget helt tredje, der har betydning for hvordan du oplever din internethastighed, er stabiliteten af dit trådløse internet - også kaldet wifi. 

Begge dele afhænger af den router, som skal udsende det trådløse signal. Uanset hvilken hastighed du vælger hos EWII, får du et godt og stabilt wifi-signal med vores routere. Vi har også samlet en række gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af dit trådløse internet.

Se de 7 gode tips til hurtigere wifi

Produkt

Kom godt i gang til en lav pris

En 100/100 megabit forbindelse er et godt valg til dig, der gerne vil i gang med at streame i god kvalitet eller arbejder hjemmefra.

Ofte stillede spørgsmål

Der er mange fordele ved at vælge internet via fibernet eller fiberbredbånd, som det også kaldes. Samlet set giver fiberbredbånd dig en hurtigere og mere stabil internetforbindelse.

Samme upload- og downloadhastighed: 

Med fiberbredbånd får du altid samme høje hastighed på dit internet både, når du henter og sender filer.

En god fremtidsinvestering: 

En internetforbindelse via fibernettet kan bidrage positivt til værdien af din bolig, da mange købere efterspørger en høj og stabil bredbåndshastighed. 

Det er ikke dyrere: 

I modsætning til hvad mange tror, er fiberbredbånd er ikke dyrere end andre typer internet. Du kan få fiberbredbånd fra bare 299,- pr. md.

God til familier: 

Med fiberbredbånd får du en højere kapacitet og stabilitet på dit internet, og det gør det muligt for hele familien at bruge internettet samtidigt. Uden at det går ud over oplevelsen og hastigheden. 

God til gamere: 

Hvis nogen i familien spiller online computerspil, vil fiberbredbånd være at foretrække, da det giver den bedste hastighed, så spillet ikke ”hakker” og du undgår ventetid.

God til hjemmearbejde: 

Fiberbredbånd er stabilt internet med høj oppetid, og kapaciteten giver dig blandt andet mulighed for hurtigt fildeling og upload af dokumenter, videoer og billeder.

Hos EWII leverer vi internet på helt op til 1000 Mbit/s. Læs her, hvor hurtigt internet du kan få og hvad der kunne passe til dig.

Det er ofte antallet af personer i husstanden, der vil afgøre hvilken hastighed du bør vælge på dit internet.

Er I flere i husstanden, der skal dele internetforbindelsen, og bruger I internet til at streame, se tv eller game på, anbefaler vi et internet med høj hastighed.

Bor du alene eller bruger I kun internet til det mest basale, som for eksempel surf, informationssøgning og social media, kan du/I måske nøjes med en lav hastighed på dit internet.

Vores højeste hastighed er mest egnet til husstanden med flere gamere på adressen.

Se, hvor hurtigt internet du kan få

Vi kan desværre ikke svare på, hvilken internetudbyder du får dit internet fra. Men vi kan guide dig til hvilke teknologier, hastigheder og udbydere af bredbånd du kan vælge i mellem. 

Energistyrelsen har på tjekditnet.dk lavet et nyttigt adresseopslag, der kan fortælle dig, hvilke hastigheder du kan få via de forskellige internetteknologier på din adresse.

Læs mere om de forskellige internetteknologier

Det er hurtigt og nemt at bestille internet hos EWII - der er kun fire trin:

1) Lav et adressetjek
2) Vælg din hastighed
3) Indtast dine data
4) Opsig hos din nuværende udbyder

Så sørger vi for resten.

Start din bestilling af internet