MASONIC får stabilt internet til gaming

Esportsklubben Masonic gamer. De har internet til gaming fra EWII. Med fibernet får de det bedste internet til gaming.
Enhver gamer kender værdien af stabilt og hurtigt internet. Derfor samarbejder esportsholdet MASONIC og EWII om internet til gaming på både elite og talentniveau.
 • Op til 1000/1000 Mbit/s

 • Lav latency med fibernet

 • Ingen binding

MASONIC x EWII

Seriøst esport og en knivskarp internetforbindelse går simpelthen hånd i hånd, og det er tankegangen bag samarbejdet, som vi har indgået med esportsklubben MASONIC

Fibernet fra EWII er en nøgleingrediens i klubbens præstation og fremtidige udvikling. Spillerne i MASONIC kan, sammen med EWII, fokusere 100 procent på at udvikle deres niveau og spil uden at skulle bekymre sig om de udfordringer, der kan være med internetforbindelsen. Med fibernet fra EWII får de det bedste internet til gaming.

Det her dynamiske partnerskab resulterer ikke kun i enestående spilpræstationer, men har også åbnet dørene for en spændende onlineoplevelse. Gaming-teamet, som er kendt for deres taktiske dygtighed og konkurrenceånd, har fundet en ideel samarbejdspartner i os som internetudbyder, der leverer lynhurtig og pålidelig internetforbindelse til dem.

MASONIC spillerne er professionelle spillere inden for både Counter-Strike og League of Legends.

Se, om du kan få internet fra EWII

Hvad er vigtigt, når du kigger efter internet til gaming?

Det har vi spurgt direktør hos MASONIC, Andreas 'blaq' Elversøe om. Dyk ned i Andreas' erfaring med internet til gaming:

Stabilitet er særligt vigtigt

"En stabil forbindelse er særligt vigtigt, når du gamer. Hvis internettet ryger i tide og utide, ødelægger det din online spiloplevelse. Det er her fibernet kommer ind i billedet. Fibernet sikrer dig en stabil forbindelse med færrest udsving. Men stabilitet afhænger også af det udstyr, som leverer dit internet og her tilbyder EWII rigtig godt udstyr" udtaler Andreas 'blaq' Elversøe.

Symmetrisk hastighed i upload og download

Igen peger Andreas 'blaq' på fibernet, som den perfekte løsning til en gamer. "Med fibernet får du symmetrisk hastighed, altså når uploadhastigheden er lig med downloadhastigheden. Det er særligt vigtigt, hvis du gerne vil streame dine spil online. Men det er også vigtigt at have lige så hurtig uploadhastighed som downloadhastighed i forhold til andre applikationer, fx når du poster indhold online via sociale platforme, streamer livevideo eller skal deltage i videoopkald, måske samtidig. Svage eller langsomme uploadhastigheder er ofte grunden til, du kan opleve dårlig lyd og/eller en frossen videoskærm", forklarer Andreas 'blaq' Elversøe fra MASONIC.

Ta' hastighedstesten

Ung mand sidder med wifi router. Hvad er frekvens? 2 4 Ghz vs 5 Ghz og hvornår kan du med fordel skifte wifi frekvens? Få svaret her.

Døgnåben teknisk support, så du kan fortsætte med at game

Hos EWII ved vi, at selv de mindste udfald på internettet kan være en kilde til irritation. Vi har derfor sat os for, at vi vil være der for vores kunder 24/7/365. Det betyder, at du kan ringe til vores tekniske supportere døgnet rundt og få hjælp til at fejlfinde, rette i opsætningen eller sparring på, hvordan du får mest mulig ud af dit internet til gaming. 

Brug for teknisk support? 

Det bedste internet til gaming

Danskernes dataforbrug er steget voldsomt de seneste år. Hovedårsagen til den markante stigning: Vores underholdningsvaner. Streaming og gaming er populært som aldrig før og det øger danskerne behov for hurtigere og hurtigere bredbånd.

Gaming især stiller høje krav til din internetforbindelse. Multiplayer onlinespil som fx Counter-Strike, FIFA, World of Warcraft, Fortnite, der ofte spilles på en stor skærm, er grafiktunge og datakrævende. 

Det bedste internet til gaming er derfor internet med en høj datahastighed og den laveste latenstid. Her er internet via fibernet er stærkt bud på at være det bedste internet til gaming.

En af fordelene ved fibernet er blandt andet symmetriske up- og downloadhastigheder. Det vil sige, at når du vælger 1000 mbit fibernet, får du ikke bare 1000 mbit, men 1000/1000 Mbit/s. Det betyder, at dit internet hastighed til gaming er lige hurtig om at sende data, som den er til at modtage data.

Få 10 gode råd til dit gamer setup

 1. Test altid din internethastighed online på en kabelt forbindelse
 2. Optimér placeringen af routeren, så den yder maksimalt
 3. Fjern andet elektronisk udstyr, så internetsignalet ikke bliver forstyret 
 4. Luk ned for andre programmer og browsere på din computer, så dit game får optimal internetforbindelse
 5. Tjek om der er opdateringer på din computer, du bør tage - og gennemfør disse
 6. Genstart router og gaming udstyr med jævne mellemrum
 7. Opdatér din browser
 8. Tilslut et kabel fra routeren direkte til din gaming konsol
 9. Opgradér din hastighed til 300 mbit/s eller højere
 10. Skift til en fiberforbindelse, hvis det er muligt, der hvor du bor

Godt at vide om internet til gaming

Ping er den tid, det tager for data at rejse fra din computer til spilserveren og tilbage. Ping kaldes også latency og bliver målt i milisekunder. Lav ping er ideel, da det resulterer i lavere forsinkelse. Høje ping-værdier kan føre til forsinkelser i spillet, hvilket påvirker reaktionstiden. Jo lavere ping du har, jo hurtigere er dit internet til gaming som regel.

Hvordan forbedrer jeg min ping?

Du kan forbedre din ping ved at bruge en stabil, hurtig internetforbindelse, vælge en nærmere spilserver, undgå at downloade eller streame data, mens du spiller, og minimere brugen af ​​andre enheder på dit netværk.

Når du får adgang til internettet eller et hvilket som helst netværk, sendes og modtages data, også kaldet pakker. Når en eller flere af datapakkerne ikke når deres tilsigtede destination, kaldes det pakketab. Når du oplever det i online spil, er det typisk lyde fra dit spil, du ikke kan høre eller ting i spillet, du ikke kan se, fordi dit spil mangler oplysninger fra netværket.

For at minimere forstyrrelser kan du bruge Quality of Service (QoS) på din router til at prioritere spiltrafik, undgå store downloads eller streamingaktiviteter, lukke unødvendige baggrundsapplikationer og sørge for, at dine netværksdrivere er opdaterede.

Internetuploadhastighed bestemmer hvor meget data, der kan sendes fra din computer eller dit ‘device’ til internettet. Uploadhastigheden kan bruges til ting som at dele billeder, uploade en video til en social platform eller præsentere en arbejdspræsentation fra din computer til flere enheder. Jo bedre uploadhastighed du har, jo mere data kan du sende.

Latency refererer til den tid det tager for data at rejse fra én kilde til en destination og tilbage igen.

I gaming-verdenen er lav latency afgørende for at sikre en jævn og stabil spiloplevelse. Det handler om den tid, det tager fra du udfører en handling (f.eks. trykker på en knap) til din computers respons. Lav latency er afgørende for at undgå forsinkelser og sikre, at spillet reagerer hurtigt og præcist på dine input.

Høj latency opstår, når der er en forsinkelse eller langsom reaktionstid mellem dataoverførsler. Det skyldes ofte en lang afstand mellem kilden og destinationen, overbelastet netværk eller tekniske problemer.

I gaming-verdenen betyder høj latency, at der er en forsinkelse mellem, når en spiller foretager en handling, og når spillet reagerer på den handling. Det kan resultere i forsinkelser, lag eller ustabile gaming-oplevelser - det kan være virkelig frustrerende for spilleren og forringe hele spiloplevelsen.

Par gamer løs med fibernet

Derfor skal du game fra en kablet forbindelse

At game på en kablet internetforbindelse er afgørende for en jævn og pålidelig spiloplevelse, der ikke lagger.

Trådløse forbindelser kan være bekvemme – men de kan bestemt også udsatte spillet for såkaldt interferens mellem signaler og signaltab. Det kan give dig forsinkelser i spillet, afbryde spillet helt eller generelt gøre det ustabilt.

Men en kablet forbindelse får du en mere direkte og pålidelig datastrøm mellem din enhed og routeren. Det reducerer latency (forsinkelse), hvilket er afgørende for online gaming, hvor selv små forsinkelser kan påvirke din reaktionstid og ikke mindst præstation.

Kablede forbindelser er også mere konsekvente i hastighed og stabilitet end trådløse. Derfor vil du ikke opleve pludselige forbindelsesudfald eller udsving i på din båndbredde. Særligt i konkurrenceprægede gamingmiljøer som fx MASONICs, hvor hvert millisekund tæller, kan en kablet forbindelse give den nødvendige fordel for at være konkurrencedygtig.

EWII Efterskoleliga udvikler gamingtalenter

En ny gamingliga skal redefinere, hvordan efterskoleelever træner og konkurrerer i Counter-Strike - og et spændende samarbejde mellem MASONIC og EWII.

EWII Efterskoleliga er ikke bare en almindelig turnering, men en omfattende platform, der handler om læring, udvikling og fantastiske spiloplevelser.

Deltagerne får ikke kun mulighed for at dyste, men også adgang til undervisningsmateriale udviklet i samarbejde med MASONIC for at styrke det faglige fundament på efterskolerne. Som en ekstra bonus får deltagerne også chancen for at deltage i et mentorprogram.

I takt med at esportsverdenen stormer derudad, stiger behovet for nye talenter, der kan træde ind i en professionel række. Danmark har en stort talentmasser - og det ses tydeligt i antallet af dygtige, danske Counter-Strike-spillere. EWII Efterskoleligaen er derfor ikke blot en chance for at konkurrere, men også en unik mulighed for at udforske og udvikle sine esportsfærdigheder.

Udforsk mere om EWII Efterskoleliga