Dreng med retrobriller sidder med internetkabler. Med en bredbåndstest kan du teste internethastigheden. Prøv en internet speed test i dag.

Bredbåndstest - test din hastighed

Test din internethastighed med vores bredbåndstest, så du kan vurdere, om hastigheden på dit internet lever op til, hvad din udbyder lover dig.

Du kender godt fornemmelsen af langsomt internet ikk'? Det er ikke til at holde ud. Du mærker koldsveden ned ad ryggen, de fugtige håndflader, munden bliver tør, øjnene flakker - de små tics i øjenkrogen bliver hyppigere og hyppigere... du er i stor fare for at udvikle diagnosen: "langsomt internetitis".

Men sådan behøver det jo ikke at være. Test internethastigheden med vores bredbåndstest.

Start din hastighedstest her

Hvordan laver jeg en korrekt bredbåndstest?

Der er flere ting, der kan påvirke din bredbåndstest og den internethastighed, du får målt. For at du får den mest præcise måling, og dermed det bedste resultat af din hastighedstest, bør du kunne sætte flueben ved de her 4 steps før din måling:

 1. Tilslut et kabel fra din computer direkte til din fiberboks (eller dit modem hvis du ikke har fibernet)
 2. Slå wi-fi fra på både din trådløse router og computer under målingen
 3. Luk alle åbne programmer på din computer
 4. Deaktiver antivirus og firewall

Vær opmærksom på, at jo nyere en computer du bruger til at teste din hastighed, jo mere præcist et resultat af din bredbåndstest får du. Udstyr der er bare 2-3 år gammelt kan give en lavere måling af din internethastighed.

Om resultatet af din internet speed test

Bredbåndstests udført med kabel er mest retvisende

Med en bredbåndstest får du en måling af din internethastighed, i det øjeblik du tager testen. Selvom de fleste af os anvender internettet via et trådløst signal, f.eks. på din smartphone, tablet eller bærbar PC, så vil resultatet af en bredbåndstest udført på en trådløs forbindelse stort set altid vise et tab i hastigheden. Du skal derfor være opmærksom på, at den oplyste hastighed på din internetforbindelse gælder på en kablet forbindelse. 

Hvis dit wifi-signal er svagt eller dækningen i din bolig er dårlig, påvirker det altså din hastighedstest markant. Ønsker du at forbedre resultatet, har vi nogle enkle råd til hurtigere wifi. 

Læs vores 7 råd til hurtigere wi-fi

Computerprogrammer og streaming påvirker resultatet af din hastighedstest

Udover et svagt wifi-signal så kan åbne computerprogrammer og streamingtjenester også påvirke resultatet af din internet speed test. Jo flere programmer du har kørende i baggrunden, mens du udfører målingen, jo større sandsynlighed er der for, at hastigheden nedsættes. 

Det samme gælder hvis du eller andre i husstanden streamer, mens du tester hastigheden. Kører f.eks. Netflix eller HBO et eller andet sted i husstanden, vil din målte internethastighed med garanti være lavere, da det er krævende tjenester.

Lær mere om, hvordan teknologien bag dit internet er afgørende for, hvor hurtigt internettet er

 

Se hvor hurtigt internet du kan få

Bredbåndstest af wifi router på mobil. Test internethastighed med en internet speed test.

Brug for en hurtigere forbindelse?

Hastigheden af dit internet har betydning for, hvad du kan bruge dit internet til. Jo hurtigere en forbindelse, jo flere kan f.eks. streame film og game samtidig i husstanden. Er der stor forskel på upload- og downloadhastigheden af dit internet, kan det have betydning for, hvor hurtigt du kan modtage og sende store filer fra din hjemmearbejdsplads.

Er du ikke tilfreds med resultatet af din kablede hastighedstest, eller ønsker du en hurtigere hastighed end den du har i dag, hjælper vi dig gerne med at få en ny forbindelse.

Se hvor hurtigt internet du kan få

Er du i tvivl om, om du får den rigtige internethastighed fra EWII, er du velkommen til at kontakte Teknisk Support på 70 55 55 56.

Godt at vide om internet speed test

For at få svar på, hvor hurtigt dit internet er, kan du tage en hastighedstest. Resultatet af hastighedstesten giver dig en indikation af, hvor hurtigt dit internet er. Test gerne hastigheden et par gange, så er du mere på sikker på resultatet.

Resultatet af en bredbåndstest udført på en trådløs forbindelse vil stort set altid vise et tab i hastigheden. Det skyldes, at der er et tab af hastighed fra den kablede forbindelse mellem fiberboks og router og fra router til trådløst signal. Jo bedre din router er til at levere det trådløse internetsignal, jo mindre et tab af hastighed, vil du se i en bredbåndsmåling. 

Du skal være opmærksom på, at den oplyste hastighed på din internetforbindelse gælder på en kablet forbindelse. 

Har du en 1000 Mbit/s forbindelse, stiller det ekstra høje krav til dit udstyr, når du vil teste internethastigheden. Her er nogle ting, du bør vide, når du skal teste gigabit-hastigheder.

For at få et retvisende og præcist resultat skal du sørge for at:

 • Bruge et netværkskort, der kan håndtere høje hastigheder (det skal understøtte 1.000 Mbit)
 • Have minimum 8 GB RAM på din computer
 • Anvende et 64-bit-styresystem, så du kan udnytte mere end 3 GB RAM
 • Opdatere dit styresystem og rense det for gamle filer og historik

Hos EWII accepterer vi en afvigelse fra den oplyste hastighed på max 20 %.

Derudover skal du være opmærksom på, at din IP-header optager en del af din internetforbindelse, og det vil altid tælle med i resultatet af din internet speed test.

Det vil sige, at med en 1000 Mbit/s forbindelse, er mellem 800-930 Mbit/s et acceptabelt resultat af bredbåndstesten.

Flere faktorer kan påvirke resultatet af en hastighedstest. Nogle af de vigtigste faktorer inkluderer den type internetforbindelse, du har (f.eks. fiber, kabel, DSL), din internetudbyders serviceplan, din hardware (f.eks. router, modem) og eventuelle netværksbelastninger eller forstyrrelser på det tidspunkt, hvor testen udføres.

1-2-3: Så let får du internet fra EWII

Det tager ikke lang tid at finde ud af, hvor hurtigt internet, du kan få.

 1. Indtast adresse

  Indtast din adresse, og se hvor hurtigt internet du kan få fra EWII. Vi kan levere i stort set hele Danmark.
 2. Vælg hastighed

  Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov.
 3. Kontaktinfo

  Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.
Bestil internet

Din digitale hverdag

Hvorfor skal du vælge fibernet?

Vi giver dig 7 gode grunde lige her.