Hvorfor er fibernet det bedste internet?

Undrer du dig, når naboen siger, at fibernet er den bedste internetløsning? Vi giver dig her 7 gode grunde til, hvorfor din nabo har ret.

I bund og grund vil vi alle bare gerne have stabilt og hurtigt internet, der dækker vores behov. Men hvad er den bedste løsning for dig? Har du behov for en god forbindelse til at lave videoopkald - eller skal du måske i gang med at streame yndlingsserien?

Internettet er kommet for at blive. Vi er vant til en dagligdag, hvor vi altid er online og ikke længere tænker over, hvordan vi er det.

Men hvorfor skal du vælge fibernet? Vi giver dig her 7 gode grunde til, hvorfor du bør vælge fibernet, som din fremtidige internetløsning.

#1 Fibernet er internet med lysets hast

Fibernettet er bygget af lysledere og uden at det bliver en fysiktime, så ved vi, at lys kan rejse med vanvittige hastigheder. Det gælder dermed også for den data, der sendes via lyslederkabler.

Med fibernet kan du få hastigheder op til 1 gigabit per sekund - svarende til 1.000 megabit (Mbit/s) som sikrer, at du altid har rigelig kapacitet uanset, hvor meget du uploader og downloader på din internetforbindelse.

Her kan du undersøge nærmere, hvad er fibernet?

#2 Fibernet er stabilt

Er I mange i husstanden, der deler det samme internet? Så har du muligvis oplevet, at forbindelsen går ned i takt med, at antallet af brugere går op. Det kan skyldes, at I bruger en traditionel bredbåndsløsning via antennekabel, som kan påvirkes af antallet af brugere.

Med fibernettets enorme kapacitet, er der ingen begrænsning for, hvor mange der kan bruge den samme forbindelse samtidigt. Du oplever derfor ikke at miste forbindelsen eller at dit internet bliver langsommere bare fordi der kommer flere enheder eller brugere på.

Se om du kan få fibernet

#3 Du kan sende og hente data lige hurtigt

Oplever du, at det nogle gange tager længere tid at sende filer (uploade) end det gør at hente dem (downloade)?

Med traditionelt internet via kabeltv-stik har du som regel markant lavere upload hastighed end download (f.eks. 100/10 megabit). Samtidig kan hastigheden på up- og download variere på grund af kablernes kobber-konstruktion.

Med fiberbredbånd får du symmetrisk hastighed på upload og download, uanset om du uploader eller downloader store mængder data. Derfor står der altid samme tal på begge sider af skråstregen - f.eks. 300/300 megabit.

Læs mere om, hvad er forskellen på fibernet og internet

Par gamer løs med fibernet

#4 Fibernet er den mest energieffektive bredbåndsteknologi

Ifølge EU-Kommissionen er fibernettet den mest energieffektive bredbåndsteknologi, fordi strømforbruget i fibernettet ligger markant under andre bredbåndsteknologier.

Så når du skifter fra bredbånd via kobbernettet til fibernet, bidrager du faktisk til den grønne omstilling, siger Fiberalliancen, som er en del af Green Power Denmark.

#5 Du kan streame tv fra samme kabel

På grund af fibernettets overlegne kapacitet, er det et oplagt valg, hvis du har mange enheder koblet på nettet samtidigt. Fibernet kan nemlig modtage alle digitale tjenester via samme kabel.

Som EWII kunde kan du få streaming tv-pakker fra Allente med 20 % rabat - hver måned. Tjek tv-pakkerne fra Allente ud

#6 Din bolig bliver mere værd i en salgssituation

Står du overfor at skulle sælge din bolig? Så kan det være en rigtig god idé at få installeret fibernet. Også selvom du måske ikke går i overvejelser om at flytte fra dit hus lige foreløbig, kan en hurtig internetforbindelse være med til at øge din boligværdi, når du skal sælge.

Det er ikke længere kun antal af værelser, beliggenhed eller kvadratmeterpris købere kigger på, når de skal investere i hus eller lejlighed. Et ofte stillet spørgsmål hos danske ejendomsmæglere er nemlig, hvilken type internet der er installeret i huset.

Så udover at sikre dit eget behov, kan du stå med et ekstra stærkt kort på hånden i en salgssituation.

#7 En fremtidssikret løsning

En klar tendens i de kommende år vil fortsat være et udpræget behov for hastighed til at understøtte alle vores online aktiviteter. 

Én af de største og mest åbenlyse fordele ved fibernet er, at det stort set ingen begrænsninger har i forhold til hastighed eller kapacitet, hvorfor det er en attraktiv fremtidssikring for alle husejere.

Med fibernet holder din internetløsning i mange år frem.

Se om du kan få fibernet

Din digitale hverdag

Fordele med EWII som internetudbyder

Det er fristende kun at fokusere på pris og hastighed, når du skal vælge internetudbyder. Men det kan godt betale sig at gå et spadestik dybere.

Hænder holder om tablet. Internethastighed kan være svært. For hvilken internethastighed skal jeg vælge? Hvor mange mbit har jeg brug for? Ta' EWIIs internet test og få svar på 2 min.

Din digitale hverdag

Hvilken hastighed har du behov for?

Svar på 4 nemme spørgsmål og få svaret på, hvilken internethastighed der matcher dit behov.

Dansk træhus. Husets boligværdi er højere, fordi der er etableret fibernet. Særligt kan fibernet på landet øge din værdi af boligen.

Din digitale hverdag

Øg værdien af din bolig med fiberbredbånd

Fiberbredbånd har ikke bare værdi for dig i din hverdag. Det øger også værdien af din bolig.