Hvor er der fibernet i Danmark?

Se hvor er der fibernet henne i Danmark, og om du kan få fiberbredbånd på din adresse.

Fibernet i Danmark er populært som aldrig før. Faktisk er fibernet nu danskernes foretrukne bredbåndsteknologi.

Fibernet udbredelsen er i Danmarks 98 kommuner højere end nogensinde. Der udrulles fibernet med sådan en fart, at nu kan gennemsnitligt 7 ud af 10 husstande i Danmark få fingre i det hurtige fiberbredbånd, der følger med udrulningen af fibernet.

Og fibernettet i Danmark forventes at stige i løbet af de næste år i takt med den digitale udvikling.

Måske har du allerede fibernet?

Men det til trods er dækningen af fibernet i de forskellige regioner og kommuner meget forskellig. Det kan derfor være svært at danne sig et overblik over, hvor kan jeg få fibernet. Det hjælper vi med lige her.  

Stor forskel på, hvor der er fibernet i Danmark

Bor du i Region Nordjylland, kan 8 ud af 10 husstande få fibernet. Men bor du i Region Sjælland kan kun 6 ud af 10 tilkoble sig fibernettet.

20 procents forskel er meget, og udsvingene bliver kun endnu større i de danske kommuner. Faktisk helt op til 3 gange så stor forskel. 

Hvor kan jeg få fibernet?

Bor du i Billund Kommune kan 96% af husstandene tilgå fibernettet. I Dragør Kommune er det kun 30%.

Om du kan få fiberbredbånd afhænger altså meget af, hvilken kommune du bor i.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du se hvilken internetteknologi og udbydere af bredbånd og internet, der er mulighed for på din adresse.

 

Så mange kan få fibernet i Trekantområdet

Procentandelen af husstande i Trekantområdets kommuner, der har adgang til fibernettet.

 1. Fredericia: 94 %

 2. Kolding: 87 %

 3. Middelfart: 86 %

 4. Vejen: 91 %

 5. Vejle: 89 %

Se om du allerede kan få fibernet

Energiselskaberne står bag fibernet udbredelsen

Fibernet udbredelsen i Danmark har været og er fortsat drevet af energiselskabernes investeringer i udrulningen af fibernet infrastrukturen. Igennem mange år har vi som samfund investeret i fibernettet i Danmark gennem Bredbåndspuljen, som energiselskaberne har kunnet søge om midler til fibernet udbredelsen i primært landområderne. 

På fibernet i Danmark kortet herunder kan du se hvilke energiselskaber, der er ansvarlige for fibernet udbredelsen i hvilke områder. 

Kilde: Energiselskabernes fibernet, Dansk Energi, 2021

Illustration af Energiselskabernes fibernet i Danmark. Hvor er der fibernet i Danmark? Og hvilke fiber udbydere er der? Se mere om fibernet i Danmark.

Trekantområdet i førertrøjen på fibernet

Et adresseopslag for de 5 kommuner i Trekantområdet afslører hurtigt, at fibernet udbredelsen er høj i Danmark.

Samtidig er udsving for fibernetdækning langt fra ligeså store i Trekantområdet, som andre regioner i Danmark. Andelen af husstande med adgang til fibernet i de 5 kommuner ligger et godt stykke over landsgennemsnittet på 72%.

Så mange kan få fibernet i Trekantområdet:

I Vejle har 89 % af husstandene adgang til fibernettet, i Fredericia kan 94 % få internet via fibernettet, 86 % i Middelfart, i Kolding har 87 % adgang til fibernet og i Vejen har 91 % mulighed for at få internet via fibernet

Bor du i Trekantområdet, er der med andre ord stor sandsynlighed for, at du allerede kan få fiberbredbånd. Desuden er vi med fibernet på vej i en retning, hvor flere og flere kan forvente at få adgang. Dermed bliver svaret til hvor er der fibernet i Danmark altså mere og mere dækkende. 

Er du alligevel blandt de få i de 5 kommuner, der endnu ikke kan få fiberbredbånd, så er fibernettet måske snart på vej.

Se om du allerede kan få fibernet

 

Åbent fibernet i Danmark giver flere fiber udbydere

De seneste år har energiselskaberne åbnet deres fibernet infrastruktur for andre fiber udbydere. Det betyder, at du kan vælge mellem flere forskellige fiber udbydere på de fleste adresser i Danmark.

Du kan f.eks. få internet fra EWII via dit lokale fibernet i stort set hele Jylland, på Fyn og Sjælland (minus Region Hovedstaden). EWII har nemlig aftaler med nedenstående fibernetselskaber om at bruge deres fiberinfrastruktur, så du kan få glæde af fordelene ved at være kunde hos EWII:

 • EWII
 • EnergiFyn
 • Fibia
 • Nord Energi
 • Norlys
 • RAH Fiber
 • SEF
 • TDC Net
 • Thy-Mors Energi

Når du bestiller fibernet fra EWII, får du lynhurtigt internet med gratis oprettelse, ingen binding og 100 % tilfredshedsgaranti.

Bestil fibernet

Din digitale hverdag

Fordele med EWII som internetudbyder

Det er fristende kun at fokusere på pris og hastighed, når du skal vælge internetudbyder. Men det kan godt betale sig at gå et spadestik dybere.

Hænder holder om tablet. Internethastighed kan være svært. For hvilken internethastighed skal jeg vælge? Hvor mange mbit har jeg brug for? Ta' EWIIs internet test og få svar på 2 min.

Din digitale hverdag

Hvilken hastighed har du behov for?

Svar på 4 nemme spørgsmål og få svaret på, hvilken internethastighed der matcher dit behov.

Dansk træhus. Husets boligværdi er højere, fordi der er etableret fibernet. Særligt kan fibernet på landet øge din værdi af boligen.

Din digitale hverdag

Øg værdien af din bolig med fiberbredbånd

Fiberbredbånd har ikke bare værdi for dig i din hverdag. Det øger også værdien af din bolig.

Godt at vide om fibernet i Danmark

Du kan bruge EWIIs adressetjekker for at finde ud af, om du kan få fibernet fra EWII

Fibernet dækker 98 kommuner i Danmark, og det er blevet danskernes foretrukne bredbåndsteknologi.