Mor og datter gamer. De har fået hurtigere internet med EWIIs 7 tips til bedre internet i hele huset. Nu er det slut med dårligt wifi.

7 tips til et hurtigere internet

Træt af dårligt wifi? Bare rolig, der er hjælp at hente, så du igen kan få hurtigere internet. Vejen til bedre internet i hele huset går igennem de her 7 tips.

I takt med, vi får flere og flere mobile enheder og elektronik, som er forbundet med internettet, bliver vi også mere afhængige af wifi eller trådløst internet, som vi også kalder det.

Som udgangspunkt fungerer din internetforbindelse altid bedst som en kablet forbindelse – men det er ikke altid muligt, når vi samtidig gerne vil være mobile og ikke vil have ledninger overalt i hjemmet.

Vi giver dig her 7 tips til, hvordan du får hurtigere wifi og bedre internet i hele huset.

 

Tip 1: Placér din router centralt i hjemmet

Placering af din trådløse router er afgørende for, at dit trådløse internet kan fungere. Det er nemlig routeren, der sender signalet, så du kan komme trådløst på nettet med tablets og mobiltelefoner. Det har stor betydning for dit trådløse signal, at routeren er placeret frit og centralt i din bolig og gerne så højt som muligt.

Selvom det er nemt (og måske også pænere) at gemme routeren væk under et skrivebord eller lignende, er det altså ikke den mest optimale placering. Når du har routeren stående højt og centralt i et åbent rum, kan den bedre kaste signalet ud i din bolig.

 

Tip 2: Sluk og tænd én gang hver 2. måned

Hvis du oplever dårlig wifi forbindelse, kan det være en god ide at slukke og tænde dit wifi-udstyr. Vi anbefaler, at du slukker og tænder én gang hver 2. måned.

Tag blot stikket ud, tæl til 10 og sæt så stikket i igen. Routerens dioder vil herefter tændes på ny, og efter få minutter har du igen bedre internet i hele huset.

Sætter du en timer på, kan du samtidig spare på strømmen om natten, hvor de fleste alligevel ikke bruger internettet.

Det er ofte din router, som er skyld i, at du oplever dårlig internetforbindelse. Men vidste du, at hastigheden på dit internet også kan være for lav? Hvis du oplever, at dit internet hakker, når du streamer, kan skyldes netop det. 

Find tip 3-7 længere nede på siden.

Dreng sidder og gamer. Han taler gamersprog, som hans forældre ikke forstår. Men med en gamer ordbog bliver de klogere.

Bliv klogere på wifi

Ordet 'wifi' er ikke en teknologi i sig selv, men et reklamestunt opfundet til at promovere trådløst internet. Ordet er sammensat af en forkortelse af wireless fidelity og begrebet high fidelity - også kendt som hi-fi.
 
Og det er præcis det: trådløst internet. Det er internet uden ledninger og kabler til din pc, mobil, tv eller spilkonsol. 
 
Ipad sidder på cykelstyr

Får jeg bedre internetforbindelse med et kabel?

Du vil altid tabe hastighed med et trådløst netværk i forhold til en kablet internetforbindelse. Så ja, der er ingen tvivl om, at du får den mest stabile og bedste internetoplevelse ved at kable dit tv, gaming computer, spillekonsol eller andre enheder, som har en fast plads i dit hjem.

Er du ikke tilfreds med signalet på dit internet, er det en god ide at starte med at tage en hastighedstest. Men fordi du altid taber hastighed på et trådløst netværk, anbefaler vi, at du tester din hastighed med et kabel direkte fra din fiberboks.

Har tip 1 og 2 ikke givet dig bedre wifi dækning, så har vi heldigvis flere tricks i ærmet.

Tip 3: Lad dig ikke påvirke

Mikroovne, babyalarmer, køleskabe, elektronik med indbygget bluetooth og endda gamle halogenlamper kan forstyrre netværksignalet og reducere styrken på din trådløse internetforbindelse.

Derfor handler det igen om placering af din trådløse router. Sæt routeren i god afstand fra anden elektronik - og gerne højt og centralt, som beskrevet i tip 1.

 

Tip 4: Vælg det rigtige frekvensbånd og sendekanal

På de fleste wifi-enheder er der mulighed for at vælge mellem en høj og en lav frekvens. Den hyppigste valgmulighed er 5 GHz og 2,4 GHz. Vi anbefaler, at du primært benytter 5 GHz til enheder, der kræver noget af internettet fx. din smartphone, smart-tv eller computer.

Er dit wifi-signal ikke blevet bedre efter tips 1, 2 og 3, er det en god idé at skifte sendekanal på routeren. F.eks. kan dine naboers trådløse signal påvirke og forstyrre dit wifi, hvis I bruger samme sendekanal. Det kan sammenlignes lidt med et gammeldags walkie-talkie sæt, hvor man kunne tale ind over hinandens frekvenser.

Med din router følger en vejledning til, hvordan du skifter sendekanal. En nem måde at skifte kanal er ved at slukke og tænde din router. Er du i tvivl, så kontakt Teknisk Support på 70 55 55 56.

Udforsk artiklen, hvad er frekvens og wifi sendekanaler

 

Tip 5: Forlæng det trådløse netværk

Du har højst sandsynligt fået en router leveret af din internetudbyder, da du bestilte din internetforbindelse. Den router dækker langt de flestes behov for trådløst internet.

Men hvis du oplever dårlig wifi dækning i husets yderste afkroge - måske har du mange m2, flere etager eller dit hus har solide vægge - kan det være en god ide at anskaffe wifi-udstyr, som kan hjælpe med at forlænge det trådløse netværk. Enten i form af en kraftigere router, wifi access points eller mesh wifi udstyr. 

Opgrader til Premium Wifi 6 router fra EWII

 

Tip 6: Kontroller netværkskablet mellem fiberboks og router

I enkelte tilfælde kan netværkskablet mellem fiberboks og router være beskadiget. Særligt lange netværkskabler, som går igennem flere rum kan blive beskadiget over tid.

Hvis du er i tvivl om dit netværkskabel er beskadiget, anbefaler vi, at du prøver med et nyt netværkskabel i minimumskvalitet Cat 5e. Også netværkskabler tilsluttet bag routerens LAN-porte kan være problemet og kan i nogle tilfælde påvirke hele det lokale netværk negativt, også enheder koblet på wifi.

 

Tip 7: En kablet internetforbindelse giver dig hurtigere internet

Vi anbefaler, at du altid tilslutter dine stationære enheder, som f.eks. Smart-tv, hjemmearbejdsplads, spillekonsol, gaming PC til routeren med et netværkskabel. Det giver dig den hurtigste og mest stabile oplevelse af dit internet. Ofte vil forskellen i performance og stabilitet føles stor fra wifi til kablet enheder.

 

Download 7 tips til hurtigere internet som PDF

Spørgsmål og svar

Du kan få internet på flere måder med forskellige teknologier. Hvis du tænker på, hvordan får jeg internet via wifi, så kræver det, at du har en router. Routeren omdanner din internetforbindelse til et trådløst internetsignal, som giver dig internet i din bolig uden kabler.

Undersøg hvad er wifi i artiklen her

Der er som sådan ingen grund til, at din router står tændt om natten, hvis du ikke bruger internettet på den tid af døgnet. Så kan du lige så godt slukke den og spare det strømforbrug.

Faktisk er det en god ide at slukke og tænde din router cirka hveranden måned, da det genopfrisker routerens ydeevne og forbedre forbindelsen.

Vild dreng

Produkt

Når kun det hurtigste er godt nok

Så er det 1000/1000 megabit, du skal vælge.