Hvorfor hakker det, når jeg streamer?

Fryser billedet på din yndlingsserie og chromecasten stopper hele tiden? Det er dødirriterende. Læs mere om årsagerne her i artiklen.
Par streamer fjernsyn i sofa. Hvorfor hakker det når jeg streamer? Undgå at dit internet lagger og chromecast stopper hele tiden med internet via fibernet.

Klager gameren i familien over, at internettet lagger? Eller mister du internetforbindelsen hele tiden? Der kan være mange årsager til, at du oplever at det hakker når du streamer. Vi dykker ned i to af dem her:

#1: Dårlig internetforbindelse kan give internet der hakker

En dårlig internetforbindelse kan føre til, at dit internet lagger eller hakker (forsinkelse i datastrømmen) eller at du mister internetforbindelsen hele tiden. Du oplever måske, at din chromecast stopper hele tiden eller at du pludselig har langsomt internet.

Hvor stabilt dit internet er, afhænger blandt andet af hastigheden på dit internet og hvilken internetteknologi du har valgt. Der kan f.eks. være markant forskel på, hvordan mobilt internet, almindeligt bredbånd og fibernet opleves, alt efter hvor du bor. 

Undersøg forskellen på bredbånd og fibernet

En lav hastighed på dit internet kan være svaret på, hvorfor hakker det når jeg streamer?

Har du i dag et internet med en lav hastighed, f.eks. 50 Mbit/s, så modtager du en billedkvalitet i lav kvalitet, ligesom du kan opleve, at billedet fryser, når du streamer. Har du en høj hastighed på dit internet, f.eks. 300 Mbit/s, så modtager du i stedet billederne i en kvalitet, der er op til hele 4 gange skarpere - og det uden at dit skærmbillede pludselig fryser. Det forbedrer din oplevelse, og giver langt mere detaljerede og levende billeder (Kilde: DR).

Det vil sige, at jo højere hastighed du har på dit internet, jo bedre streamingkvalitet får du. Og jo mindre er sandsynligheden for, at dit internet lagger, når du streamer.

Læs vores anbefaling til valg af hastighed på dit internet

#2: For lille ydelse og kapacitet på dine enheder

Hvis din computer, tablet eller smart-tv ikke kan yde tilstrækkeligt eller ikke har kapacitet nok til at håndtere din streaming, kan det også føre til, at du oplever, at det hakker når du streamer.

Sørg for, at du har nok RAM og at CPU'en og GPU'en er kraftige nok til at håndtere streaming. Det er altid en god idé lige at tjekke specifikationerne på smart-tv'et en ekstra gang inden du hopper på et godt slagtilbud i elektronikforretningen - måske de er ved at gøre klar til en ny model med endnu bedre processor eller mere RAM. 

Vidste du, at kvaliteten på mange streamingtjenester, f.eks. Netflix, tilpasser sig hastigheden på dit internet helt automatisk?

Hvad gør jeg, når min Chromecast stopper hele tiden?

Der kan være en række mulige årsager til, at din Chromecast stopper hele tiden. Her er nogle forskellige ting, du kan prøve for at løse problemet:

 1. Genstart Chromecasten: Prøv at genstarte Chromecasten ved at trykke på off-knappen på enheden i et par sekunder, tænd den derefter igen. Det får Chromecasten til at oprette forbindelse til dit internet igen. Lige som alt mulig alt elektronik, har en Chromecast også godt af at blive slukket en gang i mellem. 
 2. Genstart din router: Det kan også være en god ide at genstarte din router for at se om dette løser problemet. Sluk routeren, vent et par minutter, og tænd den så igen.
 3. Opdater Chromecast-appen: Sørg for at du har den seneste version af Chromecast-appen på din telefon. Du kan også prøve at afinstallere og reinstallere appen.
 4. Tjek om der er andre enheder som forstyrrer: Det kan være at der er andre enheder i nærheden som forstyrrer dit wifi-signal, f.eks. en robotstøvsuger eller en anden router. Prøv at flytte Chromecasten lidt væk fra disse enheder for at se om det løser problemet.
 5. Tjek din internetforbindelse: Som tidligere nævnt kan en dårlig internetforbindelse også være årsag til, at din Chromecast stopper hele tiden. Opgrader din internetforbindelse og se hvor hurtigt internet du kan få på din adresse.

 

Teenagedreng sidder med tablet i sofa, hvor han bestiller fiberbredbånd. Med fiber fra EWII får han hurtigt og stabilt bredbånd uden binding. Bestil fiberbredbånd her.

Fibernet er hurtigt og stabilt internet

Hele 4 ud af 5 ville vælge fibernet, hvis de selv kunne bestemme (Kilde: Dansk Industri). Heldigvis er fibernettet blevet mere udbredt i de seneste år og danskerne har også taget internetteknologien til sig. 

EWII kan levere internet med tilfredshedsgaranti på stort set alle fibernet i Danmark. Måske også på din adresse? 

Se, kan jeg få fibernet?

Hvornår skal jeg vælge fiber?

Internet via fibernet giver dig en lang række fordele.

 1. Når du ikke vil dele dit internet

  Med fibernet er internetforbindelse din - og kun din. Modsat andre teknologier, deler du ikke hastigheden på dit internet med dine naboer
 2. Når der er en gamer i husstanden

  Højhastighedsinternet har mindre ventetid og lagger ikke, og derfor foretrækker især gamere internet via fibernet
 3. Når du vil arbejde effektivt hjemmefra

  Fibernet giver dig stabilt internet med høj oppetid, og kapaciteten muliggør bl.a. hurtigt fildeling og upload af videoer og billeder
 4. Når du ønsker garanti på dit internet

  Når du vælger fibernet fra EWII følger der en tilfredshedsgaranti med - og det uanset hvor mange der er online samtidigt
Bestil fibernet
Mor og datter gamer. De har fået hurtigere internet med EWIIs 7 tips til bedre internet i hele huset. Nu er det slut med dårligt wifi.

Din digitale hverdag

7 tips til hurtigere wifi

Det er superirriterende når det trådløse internet driller. Men der er faktisk meget du kan gøre selv for at få hurtigere wifi - og dermed hurtigere internet.