Hånd holder fibernet kabel. Hvad er et lyslederkabel? Bliv klogere på hvordan fibernet virker her.

Hvad er et lyslederkabel?

Hvordan virker et lyslederkabel? Og hvad bruges det til? Det kan du finde ud af her.

Hvad er et lyslederkabel?

Et lyslederkabel, også kendt som et fiberkabel, er et højteknologisk vidunder, der transporterer information med lysets hastighed – bogstaveligt talt. Forestil dig en superhurtig motorvej, men i stedet for biler, har vi lysimpulser, der suser afsted med information fra ét sted til et andet. Dette sker gennem meget tynde tråde af glas eller plastik, kaldet optiske fibre, der er lige så fint vævet som et hårstrå, at det kan lede lys over lange afstande uden meget tab af signal.

Hvad bruges lyslederkabler til?

Hvorfor er det så smart? Jo, i en verden, hvor vi ønsker at være forbundet hurtigere og mere stabilt, kommer lyslederkabler ind som en superhelt. Lyslederkabler bruges i dag både til telekommunikation, indenfor medicinsk udstyr og til vores datanetværk. 

Noget af det, der kendetegner lyslederkabler er, at de har stor kapacitet og kan overføre gigantiske mængder data uden at det går ud over kvaliteten eller hastigheden. Derfor bruges lysledere til at levere internet og tv-signaler hjem til dig med en hastighed og kvalitet, der er svær at matche med traditionelle kobberkabler eller coaxial kabler.

Lyslederkabler er altså afgørende for at sikre dig en hurtig og pålidelig internetforbindelse som f.eks. internet via fibernet.

Hvordan fungerer et fiberkabel?

Når du vælger fibernet fra EWII, bliver dit internet også leveret via et lyslederkabel. Men for at du kan få internet via fibernet, skal der monteres en fiberboks i hver ende af et lyslederkabel. I den ene ende af kablet sidder hovedstationen. Hovedstationen omdanner signaler til lys og transporterer data til din fiberboks, som gør præcist det samme, når du sender data den modsatte vej.

Find ud af hvordan du får fibernet

Fiberkablerne - eller lyslederne - er altså med til at sikre dig en hverdag uden for meget spænding, hvor du roligt kan læne dig tilbage og nyde lynhurtigt, stabilt internet. Så uanset om du streamer din yndlingsserie, arbejder hjemmefra, eller dine børn gamer, sørger lyslederkablerne for at dataen suser afsted med lysets hastighed. 

Detektiv undersøger fibernet kabel. Hvad er fibernet egentlig? Og hvordan virker fibernet? Internet via fiber er den hurtigste teknologi.

Video

Udforsk fibernettet

Internet via fiber - hvad er forskellen?

Alle bredbåndsforbindelser starter med fibernet internet, men det er kun med internet via fiber, at internetkablet - lyslederkablet - går direkte ind i din bolig.

Et internetsignal via kobbernet eller antennekabler sendes fra en central i nærheden af dit hjem, hvor signalet til dine naboer også sendes fra. Og mobilt bredbånd påvirkes blandt andet af afstanden til nærmeste sendemast, antallet af brugere, bygninger og træer i området.

Undersøg fibernet vs bredbånd og hvad teknologien betyder for, hvor hurtigt internet du kan få

Så den største forskel er altså, at med internet via fiber deler du ikke dit signal. Det er samme hastighed, uanset om du henter eller sender data. Med andre ord får du altid den forbindelse, du betaler for.

Se fibernet priser hos EWII her

Din digitale hverdag

Hvorfor skal du vælge fibernet?

Vi giver dig 7 gode grunde lige her.

1-2-3: Så let får du internet fra EWII

Det tager ikke lang tid at finde ud af, hvor hurtigt internet, du kan få.

  1. Indtast adresse

    Indtast din adresse, og se hvor hurtigt internet du kan få fra EWII. Vi kan levere i stort set hele Danmark.
  2. Vælg hastighed

    Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov.
  3. Kontaktinfo

    Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.
Bestil internet

Din digitale hverdag

Fibernet i Danmark

Gennemsnitligt har 7 ud af 10 husstande adgang til fibernet i Danmark. Men i Trekantområdet er tallet alligevel højere.

Fiberkabel med lyslederkabler. Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Din digitale hverdag

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Svaret er ganske enkelt; Ingenting. Bestiller du fibernet, installerer vi en fiberboks uden omkostninger.

Ofte stillede spørgsmål

Internet via fiber (fibernet) giver dig den hurtigste teknologi og en stabil forbindelse. Du får internet med lysets hastighed og en konstant hastighed, uanset om du downloader eller uploader data. Du deler ikke dit signal med andre, og du får altid den forbindelse, du betaler for.

Fibernet internet virker ved hjælp af lysledere, der transporterer data via optisk fiber. Et lyslederkabel består af tynde glasfibre, der fungerer som kabler til at levere signalet via lys. Når du ønsker at få fibernet internet, bliver der monteret en fiberboks i din bolig, som er forbundet til hovedstationen via lyslederkabler.

Fibernet er internet med lysets hastighed, der bliver transporteret via lysledere. Det består af lyslederkabler, der leverer data via optisk fiber. Et lyslederkabel transporterer signalet via lys, og fibernettet kan derfor transportere data med lysets hastighed.