Hvad er wifi egentlig?

Vi dykker ned i teknologien, der giver dig trådløst internet og finder ud af, hvorfor trådløst bredbånd er en uundværlig del af vores hverdag.
Mand sidder i stol med computer. Han streamer via wifi. Men hvad er wifi og hvordan får du trådløst internet i dit hjem? Få svarene her.

"Forbind til wifi"

Hvad sker der egentlig bag kulisserne, når du tilslutter trådløst internet på din smartphone? Hvordan kan signaler sendes gennem luften, og hvordan kan du surfe på nettet uden at være tilsluttet med et fysisk kabel?

Velkommen til verdenen af wifi - en teknologi, der har revolutioneret måden, vi kommunikerer og arbejder på.

Wifi, også kendt som trådløst internet eller trådløst bredbånd, har forandret vores verden ved at give os mulighed for at forbinde vores enheder til internettet uden behov for kabler. Du kan nu surfe på nettet, streame dine yndlingsfilm og sende mails fra din sofa eller endda fra din seng!

Bestil internet med wifi-router

Trådløst internet er nu en uundværlig del af vores hverdag. Uanset om du har brug for en trådløs forbindelse til dit hjem eller sommerhus, er det en teknologi, der har gjort det muligt for os at forbinde vores enheder og kommunikere med hinanden på en måde, som vi aldrig har set før. Så næste gang du logger på dit trådløse bredbånd, kan du tænke på alle de vidunderlige teknologiske fremskridt, der gør det muligt at surfe trådløst på internettet.

Men hvad betyder wifi og hvordan fungerer det?

Wi-Fi er en forkortelse for "Wireless Fidelity" og refererer til den trådløse teknologi, der bruger radiofrekvenser til at sende data fra din enhed til en trådløs router, der er forbundet til internettet. På denne måde kan du oprette forbindelse til internettet og sende og modtage data uden behov for et fysisk kabel.

Trådløse netværk bruger typisk 2,4 GHz eller 5 GHz frekvenser til at sende og modtage data. Disse frekvenser er opdelt i mindre kanaler, der bruges til at sende data, og jo flere kanaler en router kan bruge, desto hurtigere og mere pålideligt kan netværket være.

Dyk ned i, hvad er frekvens

Pige ligger med bærbar pc i sengen. Det kan hun, fordi wifi teknologien er opfundet. Men hvad er wifi? Og hvordan fungerer det med trådløst internet? Find svarene her.

Hvordan kan jeg få stabilt internet med trådløst internet?

Når du bruger trådløst internet til hjemmet, er stabilitet afgørende for at opretholde en jævn og hurtig internetforbindelse. Vi ved alle sammen hvor irriterende det er, hvis det trådløse internet i hjemmet er ustabilt. Hvis du oplever ustabilitet, kan det føre til langsomme downloads, afbrudte streamingtjenester eller endda tab af forbindelse. En stabil forbindelse er især vigtig, når du arbejder hjemmefra eller streamer film eller serier på din TV-skærm.

Så hvordan får du et stabilt trådløst internet? Det har vi samlet en række tips til her; 7 tips til hurtigere internet

Hvad er forskellen på WLAN og wifi?

Du har måske også hørt om WLAN, men hvad er forskellen på de to termer? WLAN, der står for "wireless local area network", er en teknologi, der bruger trådløse signaler til at forbinde enheder inden for et lille område, f.eks. et hjem eller en kontorbygning.

Wifi er derimod en specifik type WLAN, der bruger IEEE 802.11-standarder og er designet til at fungere på tværs af forskellige enheder og netværk.

WLAN og wifi er altså to forskellige teknologier, men de bruger mange af de samme principper og protokoller til at oprette forbindelse til et trådløst netværk.

Godt at vide om trådløst internet

Der er flere måder at forbedre dit trådløse bredbånd på. Du kan starte med at placere routeren centralt i dit hjem og undgå forhindringer som vægge og møbler. Men der er mange flere gode råd til hurtigere internet

Skift til en bedre router

Du kan også opgradere din wifi router til en kraftigere og hurtigere model. Hos EWII tilbyder vi f.eks. en Premium Wifi 6 router, som ved hjælp af den seneste wifi-teknologi, forstærker og forlænger din wifi dækning.

Undersøg Premium Wifi 6 routeren

Du kan sikre dit trådløse netværk mod uautoriseret adgang ved at følge disse anbefalinger:

  • Brug en stærk og unik adgangskode til dit netværk
  • Aktiver netværkskryptering (f.eks. WPA2 eller WPA3)
  • Slå WPS (Wi-Fi Protected Setup) fra
  • Opdater routerens firmware regelmæssigt
  • Deaktiver fjernadgang til routerens administrationspanel, medmindre det er absolut nødvendigt.

Læs vores tips til, hvordan du laver stærke passwords

Du kan ændre netværksnavn og adgangskode på dit trådløse internet ved at logge ind på din routers administrationspanel. Dette gøres normalt ved at åbne en internetbrowser, indtaste routerens IP-adresse (f.eks. 192.168.1.1) i adresselinjen, logge ind med brugernavn og adgangskode (standardoplysninger findes ofte på routeren eller dens manual) og finde indstillingerne for netværksnavn (SSID) og adgangskode.

Se vejledning til opsætning af routere fra EWII

Kvinde med smart køleskab. Internet of Things i det intelligente hjem. Hvad er Internet of Things?

Din digitale hverdag

Internet of Things

Du har sikkert hørt udtrykket før, men hvordan bruger vi Internet of Things i dagligdagen?