Prisloft på el og varme

Har du svært ved at gennemskue, hvad regeringens indefrysningsmodel på el og varme betyder for dig? Så lad os hjælpe dig.

Den 14. september 2022 holdt Statsministeriet pressemøde om den danske energisituation med fokus på stigende energipriser. Regeringen meldte ud, at den ønsker at indføre en ordning, hvor danskerne kan betale høje energiregninger af ved hjælp af en afdragsordning.

Ordningen kaldes en indefrysningsordning, og vil formentlig ende i, at du kan indefryse den del af din regning på el og varme, der er højere end prisen i samme periode sidste år. Muligheden tilbydes til alle, men det står dig frit for at gøre brug af ordningen.

Samtidig lægges der op til nedsættelser af afgifter på el. 

Vi følger situationen og forhandlingerne nøje, og melder løbende ud på denne side, når vi har ny information.

Aktuel info - det ved vi nu

Sidst opdateret: 5. oktober 2022

Afdragsordningen og beslutningen om afgiftsnedsættelser er nu besluttet, men der er endnu ikke udarbejdet en model til, hvordan vinterhjælpen skal gennemføres. 

Indtil en model er på plads, opfordrer vi til, at du ikke kontakter os. Vi ved desværre ikke flere detaljer om, hvordan du søger om indefrysning, eller hvordan afgiftsnedsættelserne på el konkret skal gennemføres og slå igennem på din elregning. 

Indtil vi kan sige noget mere konkret, beder vi om tålmodighed og anbefaler, at du holder dig orienteret i medier eller på erhvervsstyrelsens hjemmeside.

EWII anbefaler sine kunder at...

Hos EWII hilser vi alle initiativer, der kommer vores kunder til gavn, velkommen.

EWII anbefaler dog, at du så vidt mulig undgår at gøre brug af ordningen. Med meget få undtagelser bliver du som kunde i EWII faktureret bagudrettet hver måned for dit faktiske forbrug, og ikke som hos mange andre energiselskaber med forudbetaling for hvert kvartal. Det betyder, at dine årlige udgifter til el bliver fordelt på 12 regninger, i stedet for kun 4, og at udgiften baserer sig på din reelle pris. Ikke på elselskabets estimater.

Samtidig tager en acontoopgørelse ikke hensyn til, om du har foretaget energibesparende tiltag siden samme tid sidste år.

Som EWII kunde slipper du altså for at skulle punge ud for noget, som du endnu ikke har brugt. Uanset vilkårene er en afdragsordning et lån, der skal betales tilbage på et tidspunkt.

Læs mere om hvorfor vi synes at forudbetalt el helt burde afskaffes

Mand kigger på sin elregning i sit køkken, og undre sig over hvorfor den er blevet så høj.

Nej til aconto - slut med forudbetaling

Det er bøvlet. Du lægger ud. Du forudbetaler el for flere måneder i forvejen. Listen med ulemper ved en acontobetaling for dig som kunde er så lang, at vi har valgt at fakturere vores kunder fremadrettet for det faktiske forbrug. Og det på månedsbasis. Det synes vi kun er fair.