Tankerne bag Evigheds­skoven

Ved Trudsbro Vandværk i Kolding har vi etableret Evighedsskoven. Skoven må frit benyttes til skovture, naturbesøg og familieudflugter og er etableret for at gøre noget godt og bæredygtigt for vores samfund.
Par cykler i skoven

Velkommen til Evighedsskoven

Hvordan kan vi give noget tilbage til området for 150 gode år? Det var det spørgsmål, vi stillede os selv i forbindelse med vores 150 års jubilæum for 2 år siden. Vi ønskede, at give noget som alle har brug for – en skov som beskytter grundvandet nu og for fremtidige generationer. Vi har kaldt den Evighedsskoven.

Det danske grundvand er under stigende pres og trænger fortsat til, at vi gør en aktiv indsats, for at der også er rent vand for fremtidige generationer. Det er baggrunden for, at vi har etableret en fredskov ved Trudsbro Vandværk i Kolding. Skoven skal give unikke oplevelser i fremtiden for børn, unge, familier og ældre. Den skal give udfordringer i terræn, traveture og madpakker i skovkanten. Men mest af alt skal den sikre rent drikkevand i fremtiden.

Den skal med sin mangfoldige blanding af træsorter gerne bestå i al evighed. Beplantningen er nøje udvalgt til at kunne være til gavn på alle årstider for både os mennesker, men også for dyrene i efteråret og vintermånederne.

Hvordan kan du beskytte grundvandet?

 1. Hold skoven ren

  Smid affaldet i skraldespanden - ikke i naturen. Resterne fra de affaldsprodukter, som vi efterlader i skovbunden kan nemlig også sive langsomt ned og forurene vores grundvand. Lad os holde skoven ren sammen.
 2. Hold haven fri for kemi

  Hold haven fri for kemi og undgå sprøjtemidler. Det er både godt for dyr, blomster og for vores grundvand. Resterne af sprøjtemidler kan nemlig sive ned i vores grundvand og på sigt går det ud over vores ressourcer.
 3. Pas på vores skovområder

  Det er vores fælles ansvar, at vi passer godt på naturen. Og vores skovområder tjener langt flere formål end blot en skovtur. Skovene er med til at beskytte vores drikkevand og er gode for mange ting.
Tips til haven uden kemi
Kvinde sidder foran pc

Gode tips fra nyhedsbrevet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyttig viden, nyheder, gode tilbud, konkurrencer og andre fordele fra os via e-mail.

Tilmeld nyhedsbrev

Beskyt grundvandet! Det gør vi med en skov

I Trekantområdet er vi privilegeret med rent grundvand. Men for at sikre at der også er rent drikkevand til det stadig voksende antal indbyggere i området, arbejder vi målrettet med tiltag som beskytter grundvandet.

Et af de tiltag er skovrejsning, der med sin effektfulde tilbliven beskytter det vand, som findes i jorden. Ved at rejse en skov undgår vi, at der bliver brugt pesticider i området, som siver ned i undergrunden og grundvandsressourcerne. Pesticider bliver nemlig normalvis ikke anvendt ved anlægning af skov eller til den efterfølgende drift.

I området hvor Evighedsskoven bliver etableret findes i forvejen vandindvinding, og her er gode grundvandsmagasiner, som er værd at passe ekstra godt på, så de ikke bliver forurenet.

Sæt dit bæredygtige aftryk 

Du kan hurtigt og nemt træffe bæredygtige valg i din hverdag. Hos EWII leverer vi kun 100% grøn strøm. Og vi rådgiver gerne om hvordan du udnytter energien bedst muligt. Med en grøn elaftale og den rette rådgivning kan du mindske energispildet og dit energiforbrug samtidig med, at du vælger den bedste løsning for miljøet. 

 • Lynhurtigt internet

  Få lynhurtigt og stabilt internet med fiberbredbånd

  Få lynhurtigt internet
 • Grøn el

  Med grøn strøm så er du med til at sætte et bæredygtigt aftryk.

  Grøn el
Blomstereng og vilde haver trender lige nu.

Skoven etableres ved et af vores vandværker

Trudsbro Vandværk er et af koncernens primære vandværker. Grundvandet, der indvindes fra vores boringer her, har høj kvalitet. Vi kan datere vandet til en alder på 180 år.

Flere af boringerne står desværre for tæt på Vester Nebel Å, og når åen løber over sine bredder, truer det vores vandboringer. Derfor flytter vi boringerne og sikrer dem imod forureninger og oversvømmelser i al fremtid ved at rejse Evighedsskoven omkring dem. 

Mere om Trudsbro Vandværk

Grøn skovbund

Fakta om Evighedsskoven

 • Skoven er etableret på et 31 ha stort område, og skal til en start bestå af mere end 65.000 træer.
 • Den beplantes med blandede træer som eg, bøg, skovfyr og rødgran m.m.
 • Skoven er indhegnet de første 4-5 år, for at træerne kan vokse op i fred for dyr og vildt.
 • Fire låger giver besøgende adgang til skoven.