Boligværdien stiger

Det er helt enkelt. Din bolig kan blive mere værd med en varmepumpe.

* * Foreløbigt lukket for nye bestillinger * *

Det er ikke muligt at bestille en varmepumpe fra EWII på nuværende tidspunkt. Vi kan endnu ikke sige, hvornår vi åbner op igen, men du kan holde dig opdateret her på siden. 

Bemærk, det gælder kun for nye bestillinger - altså ikke dig, der enten har fået et tilbud eller har underskrevet en aftale. Din bestilling er fortsat gældende. 

Opdateret 16. februar 2024

* * * * *

Passer det, at min bolig kan stige i værdi med en varmepumpe?

Ja, det kan den. Der kan være mange gode grunde til, at du vil løfte din boligs værdi.

Du overvejer måske at sætte boligen til salg i fremtiden, og derfor skal basale, fastmonterede dele i boligen – heriblandt dit varmeanlæg – opgraderes.

En luft til vand varmepumpe kan gøre en stor forskel for din boligværdi. Boligværdien stiger nemlig ofte til et bedre energimærke end det din bolig vil få med oliefyr, elvarme eller lignende, som varmeløsning.

Så skal du vælge mellem at udskifte et 70’er køkken eller et gammelt oliefyr i en salgssituation, så vælg altid oliefyret, hvor du opnår en mærkbar forøgelse af boligværdien.

Huset springer typisk to klasser op på energimærkeskalaen ved at skifte fra oliefyr til varmepumpe. Det øger husets salgsværdi.

Carsten Vejborg

ENERGIRÅDGIVER I ENERGITJENESTEN, ENERGISTYRELSEN TIL BOLIUS.DK

Boligværdi og energimærkning

Men hvor meget er en energimærkestigning egentlig værd rent økonomisk? 

Ifølge en rapport fra Energistyrelsen (2020) stiger boligværdien typisk med ca. 50.000 kr. per trin, man går op i energimærkeskalaen.

I rapporten er der givet et eksempel på et hus på 100 m2 med energimærke G. Stiger husets energimærke til E, vil huset stige med lidt over 100.000 kr. i boligværdi. Det er da bestemt også en god sum penge, der er værd at overveje - uanset om dit hus skal sælges lige nu eller ej. 

Din bolig kan blive mere værd

Vil du se din boligs værdi stige, mens du selv får mere tid og flere penge mellem hænderne til andre gode gør-det-selv projekter?

  1. Øg boligens værdi

    Luft til vand varmepumpen kan give din bolig et forbedret energimærke. Det kan løfte din boligs værdi.
  2. Sælg hurtigere

    Din bolig bliver typisk hurtigere at sælge, jo højere energimærkningen er.
  3. Brug din tid på noget andet

    Med en varmepumpe på abonnement er det slut med at bøvle med at bestille olie og fylde brændsel på fyret. Du får tid til andre gør-det-selv-projekter.
Hvad koster en varmepumpe på abonnement?
Ændre mand med malerpensel - gør-det-selv. Boligen stiger i værdi med en varmepumpe.

Kan du ’gøre-det-selv’?

Når gas- eller oliefyret er blevet udskiftet med en varmepumpe på abonnement, så er der rent ud sagt ikke mere, der skal gøres.

Du skal nemlig hverken huske at bestille olie eller fylde brændsel på. Anlægget kører af sig selv, og alt vedligehold og service sørger vi for. 

Tiden, du nu får i overskud, kan du bruge, som du har lyst til. Men som en ’gør-det-selv-type’ er der helt sikkert andet, der har brug for din opmærksomhed.

Se også: Hvordan virker en luft til vand varmepumpe

Udnyt energien endnu bedre med en varmepumpe

En varmepumper udnytter energien over tre gange bedre end andre opvarmningsformer.

Derfor vil en luft til vand varmepumpe give dig både en komfortabel og behagelig varme, et forbedret indeklima og varmt brugsvand. Du vil også typisk kunne genbruge dine vandbårne radiatorer eller gulvvarme.

Varme fra en varmepumpe er grøn

En luft til vand varmepumpe er et bæredygtigt alternativ til dit gas- eller oliefyr.

Varmepumper bruger kun strøm, og på lidt længere sigt vil anlægget være CO2 neutralt, når strømmen kun bliver produceret af vedvarende energikilder.