Sandt eller falsk om varme­pumper

Stigende gaspriser og højere oliepriser har allerede gjort ondt på mange danskere. Derfor er en varmepumpe en god investering. Eller er det? Der er mange meninger og mange ting at tage stilling til, inden du får installeret en varmepumpe i din bolig. Vi kigger nærmere på den tvivl, der ofte hersker i forhold til, om en varmepumpe nu også er en god idé.
Varmepumpe indedel og udedel

Min elregning stiger, når jeg får en varmepumpe

En varmepumpe skal bruge strøm, for at du kan få varme i din bolig. Og vælger du at investere i din egen varmepumpe, så vil din elregning stige. MEN – hvis du vælger en luft til vand varmepumpe på abonnement fra EWII, så stiger din elregning ikke. ”Er de nu blevet helt tossede ved EWII, tænker du måske?”.

Men forklaring er, at vi betaler for den strøm, din luft til vand varmepumpe bruger, hvis du vælger vores abonnementsløsning. Så med en varmepumpe på abonnement fra EWII, skal du ikke bekymre dig om en højere elregning.

Det kræver teknisk snilde at vedligeholde en varmepumpe

Nej – ikke hvis du køber en varmepumpe på abonnement hos os. Fordi … ta daaaaa … vi tager os faktisk af både service og vedligehold. Det er en del af din abonnementspris. Hvis du går og overvejer, om du skal skifte det gamle gas- eller oliefyr ud, så kan vi hjælpe dig.

Faktisk behøver du ikke løfte en finger. Vi klarer det praktiske for dig. ”Ja ja, det lyder meget godt – men hvad så med økonomien”, tænker du måske. Men du slipper faktisk billigt. For lige nu skal du give et stort rundt nul i udbetaling.

Men er det helt uden omkostninger?

Det er det ikke nødvendigvis. Skal du have skaffet dig af med et olie- eller gasfyr, skal du nok regne med, at der er udgifter forbundet med det. Det samme hvis du skal have sløjfet radiatorer eller lignende.

Men inden du siger ja tak til at få en varmepumpe fra os, så sender vi en installatør ud til dig uden beregning. I kan sammen lave en vurdering af, hvordan du bedst muligt skifter til en varmepumpe. Alt det her forarbejde er grundlaget for det tilbud, du får fra EWII.

Et abonnement, du føler dig tryg ved.

En varmepumpe er dyr

Det behøver ikke være sådan. Når vi skal svare vores kunder på: Hvad koster en luft til vand varmepumpe, er det lidt som at svare på, hvad en rød bil koster. Bilens pris afhænger jo af, hvilket udstyr du vil have med. Det er lidt det samme med en varmepumpe. Din pris afhænger af, hvor stor din bolig er, hvor godt din bolig er isoleret, om din eltavle skal opdateres osv.

Det er klart, hvis du køber en varmepumpe, så skal du regne med cirka 100.000 kroner. Men hvis du vælger en varmepumpe på abonnement fra EWII, ja så er du til gengæld sikret en række fordele. Du skal ikke indskyde de 100.000. Du får 10 års tryghed – altså ingen uforudsete udgifter i ti år. Nå ja, og så får du endda varme med grøn strøm.

Du får faktisk en alt-i-en-pakke, så du kan bekymre dig mindst muligt. Vi sørger for, at du får en varmepumpe der passer til dit hus, dit forbrug og din hverdag.

En varmepumpe er godt for den grønne omstilling

Skulle du være i tvivl, så vil vi gerne give dig et stort rungende ja. Når du udskifter olie- eller gasfyret med en varmepumpe, så tager du et skridt i den grønne retning.

Hos EWII sælger vi kun grøn strøm – altså strøm som er produceret fra vedvarende energikilder som sol, vand og vind. Derfor kan din varmepumpe køre på grøn strøm, imens den udvinder varme til dit hjem fra luften udenfor. Oveni så har din varmepumpe en lang levetid. Generelt kan du forvente en levetid på 15-20 år for en varmepumpe.

En varmepumpe dur ikke, når det er for koldt

Lige i det her tilfælde skal du være glad for det danske klima. For varmepumper kan sagtes klare de temperaturudsving, som vi oplever. De varmepumper, vi tilbyder, fungerer helt ned til -15 grader, og kapaciteten er høj selv ved lave temperaturer.

Så du behøver ikke frygte for, om din varmepumpe virker, når det er koldt. Så længe du ikke bor i den fjerneste afkrog af Alaska, så skal du nok kunne holde varmen.

Bliv klogere på hvordan en luft til vand varmepumpe virker