Installation af luft til vand varmepumpe

Hvordan foregår hele processen, fra du bestiller en luft til vand varmepumpe hos EWII, til den bliver installeret og monteret hos dig? Hvad skal du stå for, og hvad klarer vi - og hvad med service på varmepumpen bagefter? Alt det giver vi dig et godt indblik i her.

* * Foreløbigt lukket for nye bestillinger * *

Det er ikke muligt at bestille en varmepumpe fra EWII på nuværende tidspunkt. Vi kan endnu ikke sige, hvornår vi åbner op igen, men du kan holde dig opdateret her på siden. 

Bemærk, det gælder kun for nye bestillinger - altså ikke dig, der enten har fået et tilbud eller har underskrevet en aftale. Din bestilling er fortsat gældende. 

Opdateret 16. februar 2024

* * * * *

Vi klarer hele processen for dig

Du er i trygge hænder, når du vælger en varmepumpe på abonnement hos EWII. Vi tager os af hele processen - også når det kommer til installation af luft til vand varmepumpe.

Du kan altså både slippe for bøvlet med planlægning og bestilling af en autoriseret installatør, når installation og montering af varmepumpen skal i gang.

Bare slap af og læn dig trygt tilbage.

Sådan forløber hele processen

1. Tilbud og pris på varmepumpen

Vi sender dig et tilbud pr. mail på en luft til vand varmepumpe på abonnement fra EWII baseret på dit estimerede varmeforbrug, inklusiv installation og montering af varmepumpen.

Tilbuddet beregner vi ud fra dine informationer om boligen, blandt andet størrelse, varmeforbrug og energimærke.

 

2. Vi besøger dig

Efterfølgende aftaler vi en dag med dig, hvor vi kommer på et uforpligtende besøg hjemme på din adresse. Her vil vi sammen med dig kigge på din bolig og vurdere muligheder og eventuelle forbehold, samt vurdere hvor det mest optimale sted vil være at placere din luft til vand varmepumpe – både indedelen og udedelen.

Hvis det vurderes, at der kræves yderligere tilpasninger, som ligger uden for EWIIs standardløsning, vil du modtage et separat tilbud på det fra installatøren. Så kender du dine udgifter på forhånd og kan samtidigt nemt få hjælp til at få det klaret, inden varmepumpen bliver installeret.

 

3. Den endelige aftale bliver indgået

Vi sender dig kontrakten på din varmepumpe på abonnement. Når du har accepteret og underskrevet kontrakten, får vi planlagt det videre arbejde med levering, installation og montering af varmepumpen.

 

4. Installation af luft til vand varmepumpe hos dig

Vi sørger for, at din varmepumpe bliver installeret og monteret hos dig. Og inden vores installatør kører, sikrer han, at din varmepumpe virker, så du er klar til at få grøn varme i din bolig. Installation og montering af luft til vand varmepumpen tager typisk to arbejdsdage.

Du skal blot sørge for, at der er ryddet, hvor varmepumpens indedel og udedel skal monteres, så installatøren kan komme til.

Efter nogle uger kommer Panasonic og tjekker, at varmepumpen virker, som den skal, og regulerer varmen fra varmepumpen, så temperaturen matcher dit behov.

 

5. Vedligeholdelse og service klarer EWII

De næste 10 år skal du hverken bekymre dig om drift, vedligeholdelse eller reparationer af varmepumpen. Alt det står EWII for - det er nemlig inkluderet i dit varmepumpe abonnement. Nemt og trygt.

Det gælder også service på luft til vand varmepumpen, som skal foretages hvert år.

Hvordan fungerer en varmepumpe - se det her

Slip for bekymring med drift, vedligeholdelse og reparationer

Hvad gør jeg, hvis min varmepumpe går i stykker eller melder fejl, spørger du måske? Ingen grund til bekymring. Den del er nemlig med i dit abonnement.

Hvis din varmepumpe ikke fungerer, som den skal, så kontakter du bare os. Så sørger vi for, at der kommer en installatør ud og undersøger varmepumpen. Skulle varmepumpen gå i stykker, sørger vi for, at den bliver repareret - uden at det koster dig ekstra.

Det er din tryghed i din abonnementsaftale med EWII. Ligesom vi også sørger for løbende at overvåge og optimere driften af din varmepumpe, så den altid virker, som den skal.

Se flere fordele ved at vælge en varmepumpe på abonnement

Hvad gør jeg med service på luft til vand varmepumpen?

Det er et krav, at der bliver foretaget et lovpligtigt eftersyn af varmepumpen af en autoriseret installatør. Denne varmepumpe service skal udføres en gang om året.

Men når du har en varmepumpe på abonnement hos EWII, skal du hverken tænke på at bestille en installatør eller betale for, at service på varmepumpen bliver foretaget. Ligesom du heller ikke behøver at huske, hvornår det nu igen er tid til serviceeftersynet.

Det bliver alt sammen gjort for dig - hvert år.

Hos EWII samarbejder vi med Panasonic, som står for at udføre service på din luft til vand varmepumpe. Når det er ved at være tid, sørger Panasonic for at kontakte dig. Sammen aftaler I et tidspunkt for, hvornår det passer at komme forbi til det årlige lovpligtige eftersyn af varmepumpen.

Varmepumpe udedel

Hvad sker der, når abonnementsperioden udløber?

I de 10 år, dit abonnement på varmepumpen hos EWII løber, kan du regne med fuld tryghed.

Når de 10 år er gået, har du mulighed for at købe varmepumpen af EWII, så du ejer den. Det koster dig kun 100 kr. i éngangsbetaling – herefter skal du skal altså ikke længere betale en fast månedlig ydelse til EWII.

Du ejer varmepumpen og står derfor også fremadrettet selv for drift, vedligeholdelse og det årlige lovpligtige eftersyn af varmepumpen.

Spørgsmål, vi ofte får

Når du har en varmepumpe på abonnement hos EWII, sørger vi for installation og montering af varmepumpen. Det er inkluderet i din abonnementsaftale.

Du skal derfor hverken bekymre dig om bestilling af autoriseret installatør, installation af varmepumpe, pris eller planlægning.

Dyk mere ned i processen om installation, montering og service her

Med en abonnementsordning leverer vi varmepumpen, og vi installerer den også for dig. Vi har samlet alle processer og ydelser i én pakke, så du kun skal tænke på det månedlige abonnement.

Med en abonnementsordning klarer EWII det hele:

 • Vi afkobler dit gamle fyr og installerer den nye varmepumpe både inde og ude
 • Vi sørger for al lovpligtig service og eventuelle reparationer af varmepumpen i hele aftaleperioden på 10 år
 • Vi tager os af al koordinering
 • Via dit månedlige abonnement får du grønnere varme i din bolig
 • Når aftalen udløber efter 10 år, kan du let indgå en ny abonnementsaftale på en ny varmepumpe eller købe den eksisterende varmepumpe til 100 kr.

Ja, du kan godt komme ud af abonnementsaftalen, før aftaleperioden udløber.

Det koster 8.000 kr. i opsigelsesgebyr. Herefter kommer EWII og afmonterer varmepumpen.

En varmepumpe bruger noget så simpelt som luft til at opvarme din bolig. I en luft til vand varmepumpe er det luftens energi, der udnyttes til at producere varme og varmt vand til din bolig.

Varmepumpen består af to dele: En udedel og en indedel. Udedelen placeres ude foran huset og fungerer som en omvendt ventilator, der ved hjælp af lidt strøm suger luften ind i varmepumpen.

Indedelen placeres ofte i et bryggers. Den omsætter luften til et højere temperaturniveau, der kan anvendes til opvarmning af boligen. Det sker via et lukket kredssystem med et kølemiddel og en kompressor. Nøjagtig ligesom når du presser en cykelpumpe sammen og spidsen hermed bliver varm.

Forskellen er blot, at ved cykelpumpen er du selv energikilden, hvorimod varmepumpen kræver strøm til at drive kompressoren.

Klik dig videre til, hvordan virker en varmepumpe

Nej, hos EWII stiller vi ikke krav til en bestemt ejendomsværdi for et tilbud på en varmepumpe.

Hos EWII får du en varmepumpe på abonnement til 0 kr. i udbetaling. Du slipper for at sætte dig ind i, hvilken varmepumpe du skal vælge, du kender dine udgifter hver måned, og du skal ikke bekymre dig om drift, service og vedligeholdelse. 

Du slipper kort sagt for bøvlet – vi klarer alt for dig:

 • Vi afkobler dit gamle fyr
 • Vi installerer og monterer din varmepumpe
 • Vi søger om tilskud
 • Vi sørger for lovpligtig service hvert år
 • Vi overvåger og sikrer, at varmepumpen virker
 • Vi klarer løbende vedligeholdelse og sørger for eventuelle reparationer
Radiator som hus

Dit grønne aftryk

Hvorfor vælge en luft til vand varmepumpe?

En varmepumpe er en miljøvenlig varmekilde til boligen. Men hvorfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe - og hvornår? Se fem stærke fordele ved en luft til vand varmepumpe.

Sandt eller falsk om varmepumpen

Hvad koster en varmepumpe og dur den overhovedet, når det er koldt? Vi svarer på de typiske spørgsmål omkring varmepumper til din bolig.