Hvad koster en varme­pumpe på abonnement?

Familie sidder i sofa med vintertøj på. De fryser, fordi de ikke har en varmepumpe. Se hvad koster en varmepumpe på abonnement her.
Med en varmepumpe på abonnement betaler du et fast månedligt abonnement plus dit varmeforbrug. Men hvad koster en luft til vand varmepumpe for dig, og hvad med udbetaling? Find ud af det her.

* * Foreløbigt lukket for nye bestillinger * *

Det er ikke muligt at bestille en varmepumpe fra EWII på nuværende tidspunkt. Vi kan endnu ikke sige, hvornår vi åbner op igen, men du kan holde dig opdateret her på siden. 

Bemærk, det gælder kun for nye bestillinger - altså ikke dig, der enten har fået et tilbud eller har underskrevet en aftale. Din bestilling er fortsat gældende. 

Opdateret 16. februar 2024

* * * * *

Ingen udbetaling til varmepumpen

Vælger du en varmepumpe på abonnement fra EWII, slipper du for at skulle lægge en udbetaling. Vælger du derimod at købe en varmepumpe selv, kan gode varmepumper luft til vand priser hurtigt løbe op i 100.000 kr. eller mere.

Hos EWII tilbyder vi kun en varmepumpe på abonnement.

Du får én samlet pakke

Med et abonnement slipper du for at tænke på installation, service og reparation – det tager vi os af. Der er altså ingen uforudsete omkostninger. Vi passer din luft til vand varmepumpe og sikrer på den måde, at den fungerer, som den skal.

Med en varmepumpe på abonnement køber du én samlet pakke. Vi har gjort processen nem for dig, så du slipper for at sætte dig ind i tilskudsordninger, ansøgninger osv. Det klarer vi alt sammen for dig - det er nemlig inkluderet i den pris luft til vand varmepumpen tilbydes til fra EWII.

Se flere fordele ved en varmepumpe på abonnement

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Få et overblik over den samlede luft til vand varmepumpe pris inkl. montering og installering.

 1. Udbetaling

  0 kr.
 2. Månedligt abonnement

  500 kr. eller 650 kr. - afhængig af hvilken varmekilde du skifter fra.
 3. Varmeforbrug

  Estimeret varmeforbrug afregnes hver måned.

Varmepumpe på abonnement - det hører vi ofte

Med en abonnementsordning leverer vi varmepumpen, og vi installerer den også for dig. Vi har samlet alle processer og ydelser i én pakke, så du kun skal tænke på det månedlige abonnement.

Med en abonnementsordning klarer EWII det hele:

 • Vi afkobler dit gamle fyr og installerer den nye varmepumpe både inde og ude
 • Vi sørger for al lovpligtig service og eventuelle reparationer af varmepumpen i hele aftaleperioden på 10 år
 • Vi tager os af al koordinering
 • Via dit månedlige abonnement får du grønnere varme i din bolig
 • Når aftalen udløber efter 10 år, kan du let indgå en ny abonnementsaftale på en ny varmepumpe eller købe den eksisterende varmepumpe til 100 kr.

EWII giver dig 10 års tryghed med din varmepumpe på abonnement. Du er altså sikret fuld tryghed og kan slippe for at bekymre dig om noget i hele aftalens periode.

Din tryghed:

 • Du kender dine udgifter hver måned
 • Du skal ikke finde penge til udbetaling – det koster dig 0 kr. i udbetaling
 • Du slipper for ansvaret og omkostningerne ved vedligeholdelse, lovpligtig service og eventuelle reparationer

Når de 10 år er gået, kan du købe varmepumpen for 100 kr., eller du kan nemt indgå en ny aftale med en ny varmepumpe fra EWII.

Et abonnement på en luft til vand varmepumpe hos EWII løber i en periode på 10 år.

Det betyder, at du får 10 års tryghed, hvor du ikke skal bekymre dig om service eller reparationer.

Når aftalen udløber, har du mulighed for at indgå en ny abonnementsaftale om en ny varmepumpe eller købe den eksisterende varmepumpe til en pris på 100 kr.

Når du har en varmepumpe på abonnement hos EWII, bliver dit varmeforbrug afregnet hver måned. Din pris per kWh varme bliver fastsat ud fra dit estimerede forbrug på varme (minimum 12.000 kWh varme årligt). Når året er gået, laver EWII en årsafregning ud fra dit faktiske varmeforbrug.

Hvis du eksempelvis har et varmeforbrug på 18.100 kWh varme om året, betaler du 1,60 kr. per kWh varme. Det vil sige, dit forbrug på varme koster dig ca. 2.413,33 kr. per måned.  

Når du har en varmepumpe på abonnement hos EWII, sørger vi for installation og montering af varmepumpen. Det er inkluderet i din abonnementsaftale.

Du skal derfor hverken bekymre dig om bestilling af autoriseret installatør, installation af varmepumpe, pris eller planlægning.

Dyk mere ned i processen om installation, montering og service her

Din luft til vand varmepumpe pris - fast månedligt abonnement plus varmeforbrug

Månedligt abonnement
500 kr. - ved skift fra et olie- eller gasfyr (med tilskud)
650 kr. - ved skift fra andre opvarmningskilder (uden tilskud)

For at få en luft til vand varmepumpe kræver det, at du har et vandbåret system til at opvarme dit hus, enten radiator eller gulvvarme.

Varmeforbrug
Dit forbrug bliver afregnet hver måned ud fra et estimeret varmeforbrug.
Prisen pr. kWh varme fastsættes efter, hvad dit estimerede forbrug er. Minimumsforbruget er 12.000 kWh varme årligt. Vi laver en årsafregning baseret på dit faktiske varmeforbrug, når året er omme.  

Eksempel på luft til vand varmepumpe pris

Et eksempel på de samlede omkostninger for en varmepumpe på abonnement ved skift fra oliefyr eller gasfyr. Eksemplet tager udgangspunkt i et gennemsnitshus på 130 m2 med et varmeforbrug på 18.100 kWh varme om året.

 • 0 kr. i udbetaling
 • 500 kr. i månedligt abonnement
 • 2.413,33 kr. per måned for estimerede varmeforbrug (18.100 kWh varme á 1,60 kr. per kWh varme)

De samlede månedlige omkostninger for varmepumpen er 2.913,33 kr. per måned.

Hænder varmer sig på radiator

Inklusiv i prisen får du:

 • Afkobling af dit gamle fyr ekskl. bortskaffelse (kan tilkøbes)
 • Installation af din nye Panasonic luft til vand varmepumpe
 • Lovpligtig service og eventuelle reparationer
 • Overvågning og optimering af driften på din luft til vand varmepumpe
 • Grøn og klimavenlig opvarmning af din bolig
 • Efter aftalens udløb (10 år), kan du let indgå en ny aftale eller købe varmepumpen til 100 kr.

Hvorfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe på abonnement?

Du kan opnå et langt mindre energiforbrug med en varmepumpe end ved andre varmeanlæg.

Vælger du selv at stå for køb og montering af din varmepumpe, kan det være en stor investering. Pris på luft til vand varmepumper, der er gode, kan koste på den anden side af 100.000 kr. afhængig af forbrug og størrelse på huset. 

Det er muligt at søge tilskud for udskiftning til en varmepumpe. Vi ansøger om tilskuddet - derfor slipper du med 0 kr. i udbetaling.

Du betaler et fast abonnement hver måned og undgår uforudsete udgifter. Den månedlige abonnementspris er enten 500 kr. eller 650 kr. - afhængigt af om vi kan få tilskud. Hertil kommer dit varmeforbrug.

Skifter du dit gamle olie- eller gasfyr ud med en luft til vand varmepumpe, kan du også øge værdien af din bolig. En varmepumpe kan nemlig også betyde et forbedret energimærke af dit hus.

Det er en attraktiv, nem og ikke mindst grøn løsning at vælge en luft til vand varmepumpe på abonnement.

Pige og dreng sidder ved radiator med ipad

Slip for besvær og vedligehold

Med en luft til vand varmepumpe slipper du for alt besværet. Ikke flere bekymringer om vedligehold – til gengæld får du grøn varme til en fornuftig pris.

Vi står for alt det praktiske. Det betyder, at du ikke skal tænke på installation, drift og service. Selv skrotningen af det gamle fyr kan vi tage os af (tilkøb).

Vi søger om tilskud

Det er muligt at få tilskud til en luft til vand varmepumpe, når du skifter fra et oliefyr eller gasfyr. Tilskuddet er en del af at skulle nedbringe Danmarks samlede energiforbrug gennem energirigtige løsninger.

Denne pulje får du en andel af med din varmepumpe på abonnement uden at skulle sætte dig ind i selve ansøgningen. Den tager vi os af, så du kan nyde din grønne varme uden al besværet.

 

Hvornår er en varmepumpe en god løsning?

Er din varmekilde i dag et olie- eller gasfyr, så er en varmepumpe et godt og miljøvenligt alternativ. En luft til vand varmepumpe opvarmer både dine rum og dit varme vand. Du kan derfor bruge varmepumpen som din eneste opvarmningskilde i hjemmet. 

En varmepumpe udnytter den energi, som allerede findes i luften. Derfor er varmepumper klimavenlige og sparer miljøet for CO2. Til glæde for os alle.

Sådan virker en varmepumpe

Kold luft bliver til varme

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe egentlig? Vi kigger nærmere på, hvordan kold luft bliver omdannet til energi, som giver dig grøn varme.

Værd at vide om varmepumper luft til vand priser

Når det drejer sig om varmepumper, så snakker man både om varmeforbrug og strømforbrug.

Begge dele angives i kWh (kilowatt timer).

 • kWh varme - varmeforbruget, som varmepumpen generer
 • kWh el - strømforbruget, som varmepumpen bruger for at køre rundt

Begrebet kWh er altså en måleenhed for energi generelt. Man kan derfor ikke sammenligne kWh varme med kWh el – det vil være det samme som at sammenligne æbler og bananer.

Hvis du eksempelvis har et varmeforbrug på 18.100 kWh varme per år, så vil strømforbruget på varmepumpen være ca. 7.240 kWh el per år. Beregningen tager udgangspunkt i, at varmepumpen har en SCOP-værdi på ca. 2,5.

Selvom du har træpillefyr, kan du stadig benytte dig af tilbuddet om en varmepumpe på abonnement fra EWII.

Du slipper for at lægge en engangsbetaling, dvs. 0 kr. i udbetaling. Til gengæld betaler du et fast, månedligt abonnement på 650 kr. plus dit varmeforbrug.

Prisen pr. kWh varme fastsættes ud fra dit estimerede forbrug og afregnes hver måned (min. 12.000 kWh varme årligt). Når året er omme, laver vi en årsafregning baseret på dit faktiske forbrug. 

Abonnementet er lidt højere, end hvis du skiftede fra olie- eller gasfyr, da der ikke er tilskud til udskiftning af træpillefyr med en varmepumpe.

Men du kan glæde dig over ingen uforudsete udgifter til reparation eller service, og du skal ikke længere bruge tid på bestilling af træpiller eller huske at fylde dit fyr op. Det er nemt og bekvemt!

Ønsker du at udskifte dit gasfyr til en varmepumpe, vil der være et gebyr på frakobling fra gassystemet på anslået 8.000 kr., som går til EVIDA, der er ansvarlig for det danske gasnet.

Per marts 2021 startede en midlertidig ordning, Afkoblingsordningen, som giver private husholdninger mulighed for at få dækket dette gebyr. Der er tale om først-til-mølle princippet.

Læs mere om den nye afkoblingsordning her

Nej, der er ikke inkluderet i prisen at få fjernet hverken oliefyr eller olietank.

Men du har mulighed for at få et tilbud fra os på:

 • Tømning og bortskaffelse af oliefyr
 • Demontering og tømning af olietank

Om du skal købe din egen varmepumpe eller få en varmepumpe på abonnement hos EWII afhænger af dit behov.

Her er der nogle overvejelser: 

 • Hvor meget tryghed har du behov for?
 • Hvor meget er du villig til selv at stå for?
 • Hvor økonomisk sårbar er du over for uforudsete omkostninger?
 • Hvilken økonomi har du til at investere for?

Hos EWII tilbyder vi kun en varmepumpe på abonnement. 

Kig nærmere på fordele og ulemper ved varmepumpe køb og abonnement