Hvad koster en varme­pumpe på abonnement?

Familie sidder i sofa med vintertøj på. De fryser, fordi de ikke har en varmepumpe. Se hvad koster en varmepumpe på abonnement her.
Med en varmepumpe på abonnement betaler du et fast månedligt abonnement plus dit forbrug.

Vælger du en varmepumpe på abonnement fra EWII, slipper du for at skulle lægge en udbetaling. Vælger du derimod at købe en luft til vand varmepumpe selv, kan en god en af slagsen hurtigt koste dig 100.000 kr. eller mere.

Med et abonnement slipper du for at tænke på service og reparation – det tager vi os af. Der er altså ingen uforudsete omkostninger. Vi passer din luft til vand varmepumpe og sikrer på den måde, at den fungerer, som den skal.

Med en luft til vand varmepumpe på abonnement hos EWII køber du én samlet pakke. Vi har gjort processen nem for dig, så du slipper for at sætte dig ind i tilskudsordninger, ansøgninger osv. Det klarer vi alt sammen for dig.

Varmepumpe - pris og forbrug

Få et overblik over den samlede luft til vand varmepumpe pris inkl. montering.

 1. Udbetaling

  0 kr.
 2. Månedligt abonnement

  500 kr. eller 650 kr. - afhængig af hvilken varmekilde du skifter fra.
 3. Varmeforbrug

  Afregnes aconto hver måned.

Månedligt abonnement
500 kr. - ved skift fra et olie- eller gasfyr (med tilskud)
650 kr. - ved skift fra andre opvarmningskilder (uden tilskud)

For at få en luft til vand varmepumpe kræver det, at du har et vandbåret system til at opvarme dit hus, enten radiator eller gulvvarme.

Varmeforbrug
Dit varmeforbrug afregnes aconto hver måned. 
Prisen pr. kWh varme fastsættes ud fra dit estimerede forbrug. Minimumsforbruget er 12.000 kWh varme årligt. Vi laver en årsafregning baseret på dit faktiske varmeforbrug, når året er omme.  

Priseksempel

Et eksempel på de samlede omkostninger for en varmepumpe på abonnement ved skift fra oliefyr eller gasfyr. Eksemplet tager udgangspunkt i et gennemsnitshus på 130 m2 med et varmeforbrug på 18.100 kWh varme om året.

 • 0 kr. i udbetaling
 • 500 kr. i månedligt abonnement
 • 2.413,33 kr. per måned aconto (18.100 kWh varme á 1,60 kr. per kWh varme)

De samlede månedlige omkostninger for varmepumpen er 2.913,33 kr. per måned.

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at ringe til os på 73 63 31 10 til en uforpligtende samtale.

Bliv ringet op

Vi ringer ud mandag til fredag: 09:00 - 14:45. Husk at vælge tid og dag i kalenderen. Bemærk vi holder lukket på helligdage.


 
Hænder varmer sig på radiator

Inklusiv i prisen får du:

 • Afkobling af dit gamle fyr ekskl. bortskaffelse (kan tilkøbes)
 • Installation af din nye Panasonic luft til vand varmepumpe
 • Lovpligtig service og eventuelle reparationer
 • Overvågning og optimering af driften på din luft til vand varmepumpe
 • Grøn og klimavenlig opvarmning af din bolig
 • Efter aftalens udløb (10 år), kan du let indgå en ny aftale eller købe varmepumpen til 100 kr.

Hvorfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe på abonnement?

Du kan opnå et langt mindre energiforbrug med en varmepumpe end ved andre varmeanlæg.

Vælger du selv at stå for køb og montering af din varmepumpe, kan det være en stor investering. Gode vand til luft varmepumper kan koste på den anden side af 100.000 kr. afhængig af forbrug og størrelse på huset. 

Det er muligt at søge tilskud for udskiftning til en varmepumpe. Vi ansøger om tilskuddet - derfor slipper du med 0 kr. i udbetaling.

Du betaler et fast abonnement hver måned og undgår uforudsete udgifter. Den månedlige abonnementspris er enten 500 kr. eller 650 kr. - afhængigt af om vi kan få tilskud. Hertil kommer dit varmeforbrug.

Skifter du dit gamle olie- eller gasfyr ud med en luft til vand varmepumpe, kan du også øge værdien af din bolig. En varmepumpe kan nemlig også betyde et forbedret energimærke af dit hus.

Det er en attraktiv, nem og ikke mindst grøn løsning at vælge en luft til vand varmepumpe på abonnement.

Pige og dreng sidder ved radiator med ipad

Slip for besvær og vedligehold

Med en luft til vand varmepumpe slipper du for alt besværet. Ikke flere bekymringer om vedligehold – til gengæld får du grøn varme til en fornuftig pris.

Vi står for alt det praktiske. Det betyder, at du ikke skal tænke på installation, drift og service. Selv skrotningen af det gamle fyr kan vi tage os af (tilkøb).

Vi søger om tilskud

Det er muligt at få tilskud til en luft til vand varmepumpe, når du skifter fra et olie- eller gasfyr. Tilskuddet er en del af at skulle nedbringe Danmarks samlede energiforbrug gennem energirigtige løsninger.

Denne pulje får du en andel af uden at skulle sætte dig ind i selve ansøgningen. Den tager vi os af, så du kan nyde din grønne varme uden al besværet.

Hvornår er en varmepumpe en god løsning?

Er din varmekilde i dag et olie- eller gasfyr, så er en varmepumpe et godt og miljøvenligt alternativ. En luft til vand varmepumpe opvarmer både dine rum og dit varme vand. Du kan derfor bruge varmepumpen som din eneste opvarmningskilde i hjemmet. 

En varmepumpe udnytter den energi, som allerede findes i luften. Derfor er varmepumper klimavenlige og sparer miljøet for CO2. Til glæde for os alle.

Sådan virker en varmepumpe

Kold luft bliver til varme

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe egentlig? Vi kigger nærmere på, hvordan kold luft bliver omdannet til energi, som giver dig grøn varme.

Værd at vide om varmepumpe priser

Skifter du dit gamle olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe på abonnement hos EWII, slipper du for at lægge et engangsbeløb i udbetaling. Det vil altså sige 0 kr. i udbetaling.

I stedet betaler du et månedligt abonnement fra 500 kr. og dit varmeforbrug. Prisen pr. kWh varme fastsættes ud fra dit estimerede forbrug og afregnes aconto hver måned. Når året er omme, laver vi en årsafregning baseret på dit faktiske forbrug. Minimumsforbruget er 12.000 kWh varme årligt.

Den samlede omkostning for et gennemsnitshus på 130 m2 udgør 2.413,33 kr. pr. md. ved 18.100 kWh varme årligt ved skift fra olie- eller gasfyr.

Et abonnement på en luft til vand varmepumpe hos EWII løber i en periode på 10 år.

Det betyder, at du får 10 års tryghed, hvor du ikke skal bekymre dig om service eller reparationer.

Når aftalen udløber, har du mulighed for at indgå en ny abonnementsaftale om en ny varmepumpe eller købe den eksisterende varmepumpe til en pris på 100 kr.

Med en abonnementsordning leverer vi varmepumpen, og vi installerer den også for dig. Vi har samlet alle processer og ydelser i én pakke, så du kun skal tænke på det månedlige abonnement.

Med en abonnementsordning klarer EWII det hele:

 • Vi afkobler dit gamle fyr og installerer den nye varmepumpe både inde og ude
 • Vi sørger for al lovpligtig service og eventuelle reparationer af varmepumpen i hele aftaleperioden på 10 år
 • Vi tager os af al koordinering
 • Via dit månedlige abonnement får du grønnere varme i din bolig
 • Når aftalen udløber efter 10 år, kan du let indgå en ny abonnementsaftale på en ny varmepumpe eller købe den eksisterende varmepumpe til 100 kr.

Selvom du har træpillefyr, kan du stadig benytte dig af tilbuddet om en varmepumpe på abonnement fra EWII.

Du slipper for at lægge en engangsbetaling, dvs. 0 kr. i udbetaling. Til gengæld betaler du et fast, månedligt abonnement på 650 kr. plus dit varmeforbrug.

Prisen pr. kWh varme fastsættes ud fra dit estimerede forbrug og afregnes aconto hver måned (min. 12.000 kWh varme årligt). Når året er omme, laver vi en årsafregning baseret på dit faktiske forbrug. 

Abonnementet er lidt højere end hvis du skiftede fra olie- eller gasfyr, da der ikke er tilskud til udskiftning af træpillefyr med en varmepumpe.

Men du kan glæde dig over ingen uforudsete udgifter til reparation eller service, og du skal ikke længere bruge tid på bestilling af træpiller eller huske at fylde dit fyr op. Det er nemt og bekvemt!

Ønsker du at udskifte dit gasfyr til en varmepumpe, vil der være et gebyr på frakobling fra gassystemet på anslået 8.000 kr., som går til EVIDA, der er ansvarlig for det danske gasnet.

Per marts 2021 startede en midlertidig ordning, Afkoblingsordningen, som giver private husholdninger mulighed for at få dækket dette gebyr. Der er tale om først-til-mølle princippet.

Læs mere om den nye afkoblingsordning her

Nej, der er ikke inkluderet i prisen at få fjernet hverken oliefyr eller olietank.

Men du har mulighed for at få et tilbud fra os på:

 • Tømning og bortskaffelse af oliefyr
 • Demontering og tømning af olietank

Nej, hos EWII stiller vi ikke krav til en bestemt ejendomsværdi for et tilbud på en varmepumpe.