Få refusion af elafgift med en ladeboks

Er du i færd med at skifte til elbil, eller er du allerede ejer af en? Så er det vigtigt at være opmærksom på muligheden for at få refusion af elafgift. Lad os udforske, hvad der er op og ned.
Refusion af elafgift for opladning af din elbil

Refusion af elafgift til din elbil – hvad du skal vide

Refusion af elafgift er en ordning, der giver bl.a. elbilejere mulighed for at få nogle af de penge tilbage, som de har betalt i elafgift. Dette kan være en stor fordel, da elbiler kan være dyrere end traditionelle benzin- og dieselbiler.

I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan du kan få refusion af elafgift for din elbil, hvilke betingelser du skal opfylde, undtagelser samt fordelene ved at få refusion af elafgift.

 

Hvad er bagudbetalt el og hvor ofte betaler man el? Læs her, hvorfor det er en fordel at have et elselskab med månedlig betaling.

Hvad er en elafgift?

Uanset om din strøm skal bruges til at oplade din elbil eller i din husholdning, skal der betales elafgift af den strøm, du bruger.

Elafgiften er udformet på baggrund af internationale og danske politiske aftaler og lovgivning. Afgiften har det enkle formål at få dig til at skrue ned for dit strømforbrug – og dermed skrue ned for CO2-udledning fra produktion af el. Det er til gavn for klima og miljø.

Og det sender os tilbage til, at du kan få refusion for en del af afgiften via din ladeoperatør.

Dyk ned i artiklen; hvad er elafgift

Hvordan du kan få refusion af elafgift

For at du har mulighed for at få udbetalt elafgiftsrefusion på strøm fra din ladeboks derhjemme, skal du være tilknyttet en ladeoperatør via en serviceaftale.

Det er nemlig ladeoperatøren, der udbetaler elafgiftsrefusionen til dig.

Du kan helt selv bestemme, hvilken ladeoperatør du ønsker at bruge. Lige som du helt selv kan bestemme, hvilken elleverandør du ønsker at have. De to ting behøver ikke at være den samme.

Bliv klogere på, hvordan skifter man elselskab

Undtagelser for refusion af elafgift

Der er nogle tilfælde, hvor du ikke kan få refusion af elafgift. Det drejer sig om:

  • Hvis du selv prodcuerer din strøm, f.eks. gennem egne solceller
  • Hvis du har elvarme
  • Hvis du har en kombination af de to ovenstående

Disse er undtaget for refusion af elafgift, da du allerede får reduceret elafgift og dermed ikke betaler fuld elafgift.

Vil du spare penge på din elregning, når du lader din elbil op?

Så er det en god idé at være opmærksom på, hvornår strømmen er billigst. Her er et par tips til, hvordan du kan lade din elbil op, når strømpriserne er lavest.

Du har nok opdaget, at det kan være en fordel at holde øje med elpriserne i løbet af dagen. Hvis du har en variabel elaftale og er villig til at lægge dit forbrug uden for spidsbelastning, så kan det reducere dine omkostninger betydeligt. Du kan også overveje at benytte en intelligent ladestanderløsning, som kan indstilles til selv at starte og stoppe opladningen, når strømprisen er lavest. 

Brug app'en EWII Opladning 

Med EWIIs opladnins-app kan du nemt få overblik over dit forbrug og din elrefusion ved hver opladning.

Du kan både bruge app'en til hjemmeladning, og når du er på farten. 

Se mere om EWII Opladning