Prisen på at fylde dit badebassin afhænger selvfølgelig af bassinets størrelse og den pris vandet har i dit område. Vandpriserne i Danmark varierer nemlig, alt efter hvor i landet du bor. 

I vores eksempel regner vi med en kubikmeterpris på 17,78 kr. Det giver følgende udgifter til de forskellige størrelser af badebassiner:

 

Volumen i liter pris 
 35.000 622,50 kr. 
 16.000 284,50 kr. 
 8.000 142,50 kr. 
 5.000 89 kr. 
 900 16 kr.
 110 2 kr. 

 

Vores udregning er naturligvis kun et eksempel, og du tænker måske "så slemt er det jo i virkeligheden ikke". Men du skal lige huske, at priserne kun er for vandet.

Du skal også medregne spildevandsafgift - det har vi ikke gjort i ovenstående eksempel. Spildevandsafgiften er i nogle kommuner indregnet den pris, som du betaler for at få leveret vand. Det er i hvert fald et godt råd, at du lige tænker spildevandsafgiften med ind i din beregning - det kan blive lidt dyrere end du først antager. 

Og så hav god tålmodighed og sørg for at børnene også har det. Det kan nemlig godt tage et stykke tid at fylde et havebassin op. Særligt, hvis det er et af de helt store bassiner, som kan rumme 5.000-10.000 liter. Ventetiden er knap så lang for børnene, hvis det 'kun' er et soppebassin.

Skift vandet og skån miljøet

Enten kan du rense vandet i dit badebassin med en pumpe, eller du kan udskifte vandet, hvis bassinet ikke er særlig stort. Så mindsker du risikoen for bakterier, der ellers trives i vandet. Bakterier som ellers kan give grimme udslæt og maveonde. 

Husk at den pumpe, du bruger til dit bassin, skal passe til den mængde vand, der er i bassinet. Miljøstyrelsen anbefaler for øvrigt, at du bruger klorfri rensesæt, så du skåner miljøet mest muligt. 

Sådan tømmer du dit badebassin

Hvis du følger Miljøstyrelsens anbefaling og bruger klorfri rensesæt, kan du tømme dit badebassin ud i haven. Så får du samtidig vandet blomsterne. 

Men hvis du har klor eller andre kemikalier i vandet, skal det afskaffes på anden vis. Du må ikke hælde vand med kemikalier direkte i kloakken. Fra regnvandskloakken ledes vandet nemlig direkte ud i afløb og åer. Hvis det kemikalieholdige vand kommer med her - ja, så går det ud over miljøet og dyrelivet. 

Derfor er det en god ide at kontakte din kommunes tekniske forvaltning. De kan svare dig på, hvordan du skal tømme dit basin.

Vil du vide mere om, hvordan vi bruger vand?

Vi bruger vand hver eneste dag. Og hvis du er nysgerrig på, hvordan vi allesammen bruger vand, hvordan vand påvirker smagen af kaffe og øl, hvordan vand påvirker vores krop, og hvordan vi egentlig får rent vand ud af hanen hver dag - så kig med.

Dit drikkevand