Hvordan finder jeg den bedste internetudbyder?

Selvom det er fristende kun at kigge på pris og hastighed hos de enkelte bredbåndudbydere, kan det godt betale sig at gå et spadestik dybere, når du skal finde svar på spørgsmålet; Hvilken internetudbyder skal jeg vælge.

Start med ’hvilken internetudbyder kan jeg få?’

Inden du går i gang med den helt store sammenligning af de godt 30 udbydere, der findes i Danmark, så giver vi dig lige et lille tip: Start din søgning med at finde svar på spørgsmålet ’hvilken internetudbyder kan jeg få på min adresse?’

Det er nemlig ikke alle typer internet, du kan få alle steder. Eksempelvis er der stadig en del forskel på, hvor du kan få fibernet i Danmark

Men det er faktisk ret nemt at finde svaret på, hvilken internetudbyder kan jeg få. Energistyrelsen har – tro det eller ej - lavet en ret smart hjemmeside, der hedder tjekditnet.dk. Her kan du indtaste din adresse og se, hvilke internetteknologier du kan få samt se en liste over bredbånd- og fiberbredbåndudbydere.

Kvinde med VR-briller. Hun har undersøgt hvilken internetudbyder kan jeg få og hvad er den bedste internetudbyder for mig.

Hvad skal jeg så kigge efter, når jeg skal vælge den bedste internetudbyder?

Nu har du fundet ud af, hvilke bredbånd udbydere det kan betale sig at undersøge nærmere. For at finde den bedste internetudbyder til dit behov, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig.

Vi lister her 4 områder du også kan tage med i din vurdering af, hvilken internetudbyder du skal vælge.

Internet er i dag synonymt med trådløst internet

Hos stort set alle udbydere får du en router med til trådløst internet eller har mulighed for at tilkøbe en. Men der kan være stor forskel på, hvilken router du får med og hvor stærkt et wifi-signal routeren kan levere. 

Læs også: Hvilken trådløs router til fibernet

Du er nu nr. 20 i køen, du vil blive betjent…

Vi kender det alle sammen… At hænge i en telefonkø, som nummer chok i rækken. Og vi orker det næsten ikke. Langt de fleste lægger ofte på igen uden at komme igennem.

Har du spørgsmål til din udbyder eller problemer med dit internet, er det selvfølgelig dødirriterende at hænge i en telefonkø i flere minutter (eller timer, hvis det er rigtig slemt).

Så gør dig selv den tjeneste at undersøge muligheden for kundeservice og teknisk support hos den bredbåndudbyder, du overvejer at vælge. De fleste skilter med deres åbningstider for kundeservice på deres hjemmeside. Det kan også være, at du hellere vil have dialogen med din udbyder over chat eller e-mail.

Bestil fibernet med 24/7/365 teknisk support

Mand cykler i stuen mens han ser ipad. Han har undersøgt hvilken internetudbyder kan jeg få og fundet den bedste internetudbyder til hans behov.

Garanti er da noget jeg har på min vaskemaskine

Ja i gamle dage. I dag kan du få garanti på næsten hvad som helst. Din bil, din ovn etc. En garanti givet af en bredbåndudbyder, kan give dig noget tryghed, når du leder efter svaret på spørgsmålet hvilken internetudbyder skal jeg vælge.

Der findes mange former for garantier: Tilfredshedsgaranti, wifi-garanti, hastighedsgaranti etc.

Hos EWII giver vi dig 100 % tilfredshedsgaranti, når du bestiller fibernet. Det betyder, at hvis du ikke er 100 % tilfreds indenfor de første 30 dage af dit abonnement, får du pengene tilbage.

Er andre tilfredse med udbyderen?

En sidste ting du kan kigge på er tilfredsheden med udbyderen. Der er en god chance for, at hvis andre kunder er tilfredse, så bliver du det også. Du kan evt. tjekke bredbåndsudbyderens Trustpilot profil ud og læse de seneste anmeldelser om selskabet - bare du er opmærksom på, at nogle internetudbydere køber sig til gode anmeldelser. Så spørg også lige naboen, hvis du ved, at han eller hun har den udbyder, du har i tankerne.

Og så kommer vi selvfølgelig ikke udenom pris og hastighed, som to parametre, du kan vurdere den bedste internetudbyder på.

Læs det med småt, når du vælger bredbånd udbyder

Selvfølgelig er du interesseret i at vide, hvad du skal betale for dit internet hver måned. Men det er vigtigt, at du også ser udover den månedlige abonnementspris og ser efter prisen på oprettelse, eventuel etablering af en fiberboks og gebyrlisten.

De fleste bredbåndudbydere tager betalingsgebyrer, når du skal betale din regning, mens andre tilbyder dig en række gebyrfrie betalingsmuligheder.

Du kan også med fordel forholde dig til om der er et opsigelsesgebyr eller om det koster noget at op- eller nedgradere din hastighed – altså udover det månedlige abonnement.

Se fibernet priser hos EWII

Er den bedste internetudbyder, der hvor du får den højeste hastighed?

Naaj, du kan godt risikere at blive skuffet, hvis du udelukkende vælger bredbånd udbyder på grund af hastigheden. Noget af hastigheden vil nemlig gå tabt fra du får internettet ind i din bolig og ud i hele din bolig som trådløst internet. Igen spiller din router eller dit trådløse wifi-system en rolle.

Det vigtigste at forholde sig til er, om du får den hastighed du betaler for. Er du i tvivl, kan du altid måle hastigheden af dit internet med en hastighedstest 

Din digitale hverdag

Fibernet i Danmark

Gennemsnitligt har 7 ud af 10 husstande adgang til fibernet i Danmark. Men i Trekantområdet er tallet alligevel højere.

Dansk træhus. Husets boligværdi er højere, fordi der er etableret fibernet. Særligt kan fibernet på landet øge din værdi af boligen.

Din digitale hverdag

Øg værdien af din bolig med fiberbredbånd

Fiberbredbånd har ikke bare værdi for dig i din hverdag. Det øger også værdien af din bolig.

Hvilken udbyder kan jeg få

Når man vælger en internetudbyder, er det vigtigt at overveje hastigheden, pålideligheden, prisniveauet, tilgængeligheden og teknologien i ens område.

Det afhænger af ens behov. Hvis man bruger internettet til e-mails og surfe, er en lavere hastighed tilstrækkelig. Hvis man streamer video, spiller online spil eller arbejder hjemmefra, kan man have brug for højere hastighed.

Der findes forskellige hastighedstests online, hvor man kan måle sin internethastighed. Du kan bruge EWIIs hastighedstest til at måle din egen.