Vindstrøm er med i din elaftale

Strøm fra vindmøller er en naturlig del af din grønne elaftale hos EWII. Fra os til dig, som sender miljøet en kærlig tanke.
Vindstrøm fra vindmølle. Skift til vindenergi og køb strøm fra vindmøller.

Hos EWII arbejder vi både strategisk og fokuseret på at skabe miljørigtige løsninger. Vi hjælper dig til at kunne træffe et miljørigtigt valg – og det kan du ved at vælge os som leverandør af din el. 

Med vores vindmølleparker bidrager vi til at nå målet i den danske klimaplan om, at 50 % af det samlede elforbrug herhjemme skal komme fra vindenergi i 2030.

Vi er faktisk allerede meget tæt på at være i mål.

Når du vælger grøn strøm hos os, er du med til at sikre en bæredygtig fremtid. Samtidig sender du et klart signal om, at fossil brændsel ikke skal være en del af vores samfund.

Så nemt skifter du

Det er hverken besværligt eller tidskrævende at skifte elleverandør. 1-2-3, og du har strøm fra en anden udbyder i dine stikkontakter.

 1. Indtast din adresse

  Priserne på el varierer afhængigt af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og dit årlige forbrug, for at vise dig den korrekte pris.
 2. Tast oplysninger

  Indtast dine kontaktoplysninger og en eventuel anden faktureringsadresse, hvis du er så heldig, at en anden betaler for din strøm.
 3. Bekræft dit køb

  Se din samlede pris og bekræft dit køb. Og læn dig så tilbage, for vi sørger for alt det praktiske herfra - også opsigelsen hos din nuværende leverandør.
Find din pris og bestil

Godt at vide

Grøn strøm er elprodukter, der er produceret på vedvarende energikilder. Vedvarende energikilder er f.eks. vindmøller, solceller og vandkraft. Vedvarende energikilder adskiller sig fra fossile brændstoffer, som f.eks. kul, gas og olie, ved at være CO2-neutrale.

Læs mere om vedvarende energi her

Forbrugerombudsmanden godkendte i efteråret 2020, at man må kalde el baseret på vedvarende energikilder for grøn strøm. 

Grøn strøm hos EWII leveres fra vedvarende energikilder. Det betyder dog ikke, at du får 100 % grøn strøm i din stikkontakt. Men du er med til at øge andelen af vedvarende energi i det danske elnet.

Sådan foregår det

 1. Den vedvarende energi kommer fra bæredygtige energikilder, der producerer strøm. Det kan f.eks. være fra vindmøller, solceller eller vandkraft.
 2. Strømmen transporteres herefter ind i det danske elnet.
 3. Den grønne strøm bliver blandet og udbudt sammen med alle andre produktionsformer for el, så det ikke er muligt at skille ad længere.
 4. På elbørsen bliver strømmen så udbudt til salg - altså uanset hvordan strømmen er produceret.
 5. Strømmen køber de forskellige leverandører af el, herunder også EWII, og sælger den videre til dig.
 6. Mængden af sort strøm, der uundgåeligt leveres i din stikkontakt, kompenserer vi for ved køb af oprindelsesgarantier udstedt af Energinet.

Selvom den strøm du bruger lige nu er et blandingsprodukt, så kompenserer vi dit sorte forbrug. Og derfor kan vi kalde vores strøm for grøn. 

Ved tilkøbet af grønne oprindelsesgarantier bidrager vi til, at produktionen af grøn strøm forøges. Jo flere, der køber bæredygtig el, jo mere af det samlede el i elnettet vil være klimavenlig strøm.

Læs mere om vores grønne strøm

Du skal vælge EWII som din leverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige priser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil leverandør med mere end 150 år på bagen.

 • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
 • Bestil på 2 minutter og så klarer vi resten

Du skal dog være opmærksom på, at nogle leverandører i kontrakterne kræver, at opsigelsen sker skriftligt direkte fra dig som kunde. Derfor anbefaler vi, at du sender en skriftlig opsigelse til din tidligere leverandør.

Det er nemt at skifte selskab – ligegyldigt, om du skal flytte eller blive boende

 • Kræver ingen installationer
 • Skiftet sker helt automatisk
 • Vi afmelder dit gamle abonnement

Ligegyldigt om du skal flytte eller bliver boende på din nuværende adresse, er det nemt og hurtigt at skifte selskab, og det kræver ikke noget af dig. Du skal blot foretage en bestilling på vores hjemmeside, og så klarer vi resten. Vi afmelder dit gamle abonnement og sørger for, at du automatisk skifter til at købe el fra EWII fra den aftalte dato. Det kræver ingen installationer, og der er ikke nogen overgangsfase mellem dit gamle og nye selskab – og hvis du vil ændre dit produktvalg, så har du altid frit produktvalg hos os.

Vores mission: Gennemsigtige produkter og priser

Mange synes, at produkter og priser på elmarkedet er uigennemskuelige. Vi har derfor gjort det til vores mission at gøre vores produkter og priser simple og nemme at forstå.

Som kunde hos EWII får du, hvad du ser. Alle omkostninger er inkluderet i den pris, du ser, og vi gemmer ikke noget under ”det med småt”. Vi giver dig nogle af markedets laveste priser - uden binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement hos EWII med et varsel på løbende måned + en måned - uden et opsigelsesgebyr.

Grøn strøm - en af livets selvfølgeligheder

Alle vores elprodukter er grønne. Uanset hvilken elaftale du vælger, sender du klimaet en kærlig tanke. Kun via en høj efterspørgsel på bæredygtig el, ændrer udbuddet sig af grøn strøm i det danske elnet. Hos os gør dit grønne elforbrug en forskel. 

Elprisen svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende elpris vurdere, hvilken elaftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din elaftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet, og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

​Grøn el til indkøbspris: Prisen varierer og følger markedsprisen på el

Med Grøn Indkøbspris betaler du en variabel pris, der følger markedsprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere elpris end den faste elpris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

Produktet er et godt valg til dig, som tænker over, hvornår du bruger din strøm eller kan flytte dit elforbrug til de billigste timer på døgnet f.eks. ved at sætte vaskemaskinen til at vaske om natten. 

Grøn Fastpris: Du ved altid, hvad du skal betale

Med Grøn Fastpris låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende elmarked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

Grøn Standard el: En blanding mellem Grøn Fastpris og Grøn el til indkøbspris

Grøn Standard el er vores mest populære elaftale. Den er til dig, som gerne vil have en variabel pris, der følger markedet, men som også gerne vil vide, hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger elprisen fortsat elmarkedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved, hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. Standard el er en god løsning, hvis du ikke ved, hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem Grøn Fastpris og Grøn indkøbspris.

Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du skal vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser.

Har du også undret dig over, hvordan møllevingernes susen ender med at blive til grøn strøm til din brødrister?

Vindmøller producerer energi ved, at vinden skaber et løft i vingerne, der får dem til at rotere.

Vindmøllens vinger overfører omdrejningerne til en gearkasse via en aksel, der øger rotationen til 1.000 omdrejninger i minuttet i generatoren. Det er de rotationer i generatoren, der skaber energien, som så bliver overført til en transformer.

Når energien er kommet til transformeren, øges spændingen for at overføre strømmen til ledningsnettet. Det gør man for at reducere modstanden i kablerne, så der er minimalt energitab.

Ledningsnettet transporterer indstrømmen og elektriciteten til dit hus, hvor endnu en transformer reducerer spændingen til 240 volt, så du kan bruge den grønne vindstrøm i din stikkontakt - for eksempel til nyristet brød.

En smilende Lasse Madsen på vej i vandkraftværk i badekåbe

Underholdende grøn strøm fra EWII

Vi vil gøre en forskel i den bæredygtige og grønne omstilling. Derfor sikrer vi, at alle vores kunder får el, der er 100 % certificeret grøn strøm fra vedvarende energikilder.

Sammen gør vi en større forskel i den grønne omstilling i energibranchen, der bestemt er vigtig i forhold til klimamålene i 2030. Men måske er det også en smule kedelig.

Hvem siger det, at behøver at være det?

Det vil vi da gerne prøve at ændre på med en ... lad os kalde den en lidt anden vinkel på den miljøvenlige el. 

Grøn strøm på den ukedelige måde

Vindmøller i bevægelse

Over halvdelen af dit elforbrug er allerede fra vedvarende energi

Vidste du, at den vedvarende energi udgør over 70 % af danskernes elforbrug?

Og at den allerede i 2025 spås til at blive verdens største kilde til elektricitet.

Du kan selv vise din holdning til miljøet ved at vælge grøn strøm fra 100 % certificeret vedvarende energi.

Det har vi valgt at gøre.

Fra vindmøllen på marken til grøn strøm i dit hjem

For at forstå strømmens rejse fra vindmøllen til dit hjem, kræver det desværre en længere forklaring. Vi har forsøgt os med en kort én af slagsen, men det kræver, at du i et minuts læsetid holder tungen lige i munden.

Den grønne vindstrøms rejse starter ved, at en vindmølle producerer selve strømmen.

Derefter transporteres strømmen fra møllen og ind i det danske elnet. Her bliver den grønne strøm fra vindmøller blandet og udbudt sammen med alle andre produktionsformer for el, så det ikke er muligt at skille kilderne ad. Du kan sammenligne det med et badekar, hvor du blander lidt koldt vand i for ikke at blive skoldet. Eller at du blander varmt vand i, for at det ikke bliver for koldt.

På elbørsen bliver al strømmen så udbudt til markedspris - uanset hvordan strømmen er produceret. 

Den udbudte strøm køber de forskellige leverandører af el, og sælger den så videre til kunderne.

Nu skal vi så have farven på strømmen, så sort og grøn strøm afskilles. Mere om det under billedet.

Hus om natten med elektrisk lys i vinduerne

Vindstrømsproducenterne udsteder efterfølgende oprindelsesgarantier – også kaldet GoO-certifikater, der står for Guarantees of Origin. De sælges sammen med strømmen.

Formålet med GoO-certifikatet er at dokumentere, at du har købt grøn strøm, som er produceret af vindmøller. Certifikaterne er introduceret for at fremme den grønne bølge af vindstrøm og andre kilder for vedvarede energi.

På den måde er du ved dit tilvalg af grøn strøm fra blandt andet vindmøller med til at øge andelen af vindstrøm og anden klimavenlig el i hele elnettet. 

Dit grønne aftryk

Grøn og CO2-neutral strøm

Hvad er grøn strøm og hvordan bliver el CO2 neutralt? Og behøver strøm egentlig altid at være så kedeligt?