Vælg den bedste ladeløsning til din elbil

Hvilken ladeløsning skal du vælge? Vi giver dig et nemt overblik.

Når du skifter din benzinbil ud med en elbil, har du naturligvis også behov for at oplade din bil. Men hvilke muligheder findes der egentlig for opladning af din elbil? Her får du et overblik over forskellige ladeløsninger, som du kan undersøge nærmere.

Hvad er en ladeløsning?

En ladeløsning er en fælles betegnelse for ladestandere og ladebokse – altså enheder, hvor du kan ”tanke strøm” på din elbil. Der findes flere forskellige ladeløsninger, som kan være økonomisk fordelagtige, hvis blot du vælger den, der passer bedst til dit behov og kørselsmønster.

Her er nogle af dine lademuligheder:

  1. Ladeboks med serviceaftale
  2. Ladeboks uden serviceaftale
  3. Abonnement
  4. Offentlige ladestandere

Læs mere om de forskellige muligheder nedenfor.

1. Ladeboks med serviceaftale

Hvis du har en bolig, hvor det er muligt at få sat en ladeboks op, kan du vælge at købe eller leje den. Uanset hvad du vælger, kan du tilknytte en serviceaftale til ladeboksen. En serviceaftale, som du får gennem en ladeoperatør, sikrer at din ladeboks bliver vedligeholdt, opdateret og serviceret. En stor fordel ved serviceaftalen er, at du har mulighed for at få elafgiftsrefusion på strømforbruget til opladning af din elbil. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan få refusion, hvis du allerede modtager refusion for andet energiforbrug, som f.eks. jordvarme, solceller eller varmepumpe.

Læs mere om ladeboks

2. Ladeboks uden serviceaftale

Hvis du køber eller lejer en ladeboks kan du fravælge serviceaftalen. Det betyder dog, at du ikke kan modtage refusion på strømforbruget til opladning af elbilen, og du selv skal sørge for vedligeholdelse, opdateringer og service på ladeboksen.

3. Abonnement

Vælger du løsningen med et abonnement som ladeløsning betaler du en fast månedlig pris. Det kan være en fordel, hvis du har et stort kørselsbehov og ofte er på farten. Abonnementet giver typisk ubegrænset opladning både hjemme og ude, hvis en ladeboks kan opsættes på din adresse.

4. Offentlige ladestandere

Hvis du ikke har mulighed for at få installeret en ladeløsning hjemme, er den sidste mulighed at benytte de offentligt tilgængelige ladestandere, som findes mange steder i Danmark. Ladestanderne kan være placeret ved motorveje eller i byer ved parkeringspladser, f.eks. ved supermarkeder.

EWII har ca. 2.400 offentlige ladestandere på tværs af Danmark, som du kan lade ved med app’en EWII Opladning.

Dyk ned i opladning af elbil på farten med EWII

Hvilken ladeløsning skal jeg vælge?

Når du skal vælge den bedste ladeløsning til din elbil, er det vigtigt, at du overvejer følgende faktorer:

  • Dit kørselsmønster
  • Forventet årligt kørselsforbrug
  • Forventet hjemmeopladning
  • Præference for abonnement eller ej
  • Om du ønsker at eje eller leje

En af de største fordele ved at have en ladestander hjemme er bekvemmeligheden. Du kan oplade din elbil, når det passer dig, uden at skulle bekymre dig om ledige ladestander eller ventetid.

Når du skal have en ladeboks opsat første gang, afhænger opstartsomkostningerne af, om du vælger at købe eller leje. Hvis du vælger at leje en ladeboks indebærer det typisk lavere startomkostninger, men til gengæld en månedlig abonnementspris. Hvis du vælger at købe en ladeboks er det månedlige abonnement lavere, og ladeoperatøren fortsætter med at have ansvaret for drift af ladeboksen.

En abonnementsløsning kan være værd at overveje, hvis du er meget på farten og ofte er afhængig af offentlige ladestandere. Du finder dem i mange tilfælde placeret strategisk tæt på motorveje og i større byer.

Fordele ved vores ladeløsning

Ved at vælge en ladeboks fra EWII får du en alt-i-en pakke, der omfatter alt det, du behøver for at oplade din elbil derhjemme: ladeboks, installation, service og elaftale.

Vores ladeløsning giver dig også adgang til smarte funktioner via vores opladningsapp, der gør det nemt at planlægge din opladning. Du kan planlægge opladningstider, overvåge dit strømforbrug og få adgang til statistik og rapporter om din opladning.

Med app’en EWII Opladning kan du udnytte timerne med de billigste elpriser ved at planlægge opladningen til tidspunkter, hvor elpriserne er lavere, f.eks. om natten. Det kan betyde væsentlige besparelser på din elregning, da du undgår de højere priser i spidsbelastningsperioder.

Ønsker du at oplade, når strømmen er billigst, eller er det vigtigt for dig at lade, når strømmen er mest grøn? Med intelligent opladning (Smart Charge) i vores app kan du selv vælge, hvad der er vigtigst for dig, og hvornår din bil skal være opladet og klar til brug. App’en tager sig af resten.

Du kan tilpasse din ladeprofil efter dine præferencer, herunder at spare penge, reducere CO2-udledning eller bruge mest strøm fra vedvarende energikilder. Desuden kan du tilføje din bil i app’en, så den kan trække data om batteriets størrelse og ladeeffekt. Dermed er app’en tilpasset dine behov.

Opladning af elbil

Produkt

Få en ladeboks til dit hjem

Har du en elbil og vil du gerne gøre det nemmere at lade elbilen? Bliv klogere på, hvad du får med en ladeboks fra EWII.