Streaming og gaming stiger fortsat i popularitet

Over halvdelen af alle danskere streamer ugentligt, og gaming er blevet den nye form for socialt samvær.

Danskerne bruger over 7 timer dagligt på medier. En stor del af forbruget foregår koncentreret, som når man ser endnu et afsnit af sin yndlingsserie. Vi er dog også gode til at køre dobbelt skærm, når vi scroller nyhederne igennem på mobilen mens tv’et kører i baggrunden.

Illustration af to teenagere der gamer foran fjernsynet. Mange af os bruger meget tid på streaming og gaming.

Af vores mest populære valg til streaming står Netflix i toppen og TV2 Play må se sig slået af både DRTV samt Viaplay. En ny spiller har i 2020 gjort sig bemærket ved allerede at blive set ugentligt i 16% af de danske hjem. Her taler vi selvfølgelig om Disney+, som umiddelbart ikke tager andel fra andre streamingtjenester, men derimod fungerer som et supplement (DR medieforskning 2020).

Den megen streaming påvirker tv-seeningen

Igen er antallet, der streamer, steget – specielt hos den ældste del af befolkningen. DR Medieforskning peger her på, at denne udvikling i fremtiden vil kunne resultere i markante fald i det traditionelle tv-forbrug. Et forbrug som i forvejen generelt har været faldende gennem de sidste år.

Og ikke nok med, at vi streamer meget. Vi er også vilde med at gense programmer og serier. Mere end hver anden bruger af en streamingtjeneste streamer nemlig programmer og serier igen, selvom de allerede har set dem. Og helt ærligt - hvem kan ikke bruge et par timer i selskab med sine bedste Venner?

 

Internettet bruges også flittigt til gaming

Ud over streamingtjenester og sociale medier, tager gaming en stor del af især børnenes tid. Brugen stiger i takt med at børnene bliver ældre og får større indflydelse på deres medieforbrug. Det er især drengene, som bruger tid på digitale spil og her kan spillet Fortnite nævnes som omkring 2 ud af 5 drenge mellem 9-14 år spiller ugentligt i 2020.

Se vores gaming-ordbog, hvis du heller ikke altid forstår de udtryk dine børn bruger.

Og gaming bør ikke kun ses som en tidsrøver. Det er også en platform til at mødes, når mulighederne er begrænset i virkeligheden. Vi søger altså online af flere grunde i højere og højere grad. Faktisk er andelen af danskere som dagligt bruger internettet steget i 2020 fra 89 % til 93 %.

 

Nye vaner online

De fleste af os havde måske hørt om Skype, Zoom, Teams eller FaceTime, men det var nok de færreste, som havde benyttet det i så udstrakt grad, som er tilfældet. Faktisk har hver anden dansker over 15 år deltaget i et online videomøde – og blandt dem er det hele 90%, der har benyttet teknologien for første gang eller i højere grad end før.

Få gode tips til at afholde online møder

 

Er din internethastighed påvirket?

Alt den onlineaktivitet kræver sin internetforbindelse. Især hvis du vil streame eller game i bedste kvalitet. Har du ikke fiberbredbånd, kan du være så uheldig, at hastigheden på din internetforbindelse bliver påvirket af din nabos aktiviteter på nettet – og det er uanset, om du bruger internettet meget eller lidt.
 
Fiberbredbåndet er den eneste direkte internetteknologi. Hastigheden du køber er din – og kun din. Med alt anden internetteknologi bliver din hastighed delt, og du risikerer dermed ikke at få den hastighed, som du betaler for.
 

Hvad er mest populært at streame?

  1. Film & serier

    f.eks. the Crown, the Queen's Gambit på Netflix eller the Undoing og Game of Thrones på HBO
  2. Sport

    f.eks. Champions og Premier League fodbold samt Formel 1 på Viaplay eller EM og VM håndbold samt Tour de France på TV 2 Play
  3. Tv

    f.eks. Matador, Gift ved første blik og Den store bagedyst på DR eller Badehotellet, Rita og Landmand søger kærlighed på TV 2
Ung mad sidder med pc på sin hjemmearbejdsplads. Han arbejder effektiv med fiberbredbånd. Han har fået gode råd til, hvordan han arbejder bedst hjemmefra.

Din digitale hverdag

5 simple råd til, når du arbejder hjemme

Vi har for alvor fået øjnene op for at arbejde hjemmefra. Få den gode hjemmearbejdsplads ved at følge disse gode råd om fx komfort og bevægelse.