EWII søger tilskud til varme­pumpen for dig

Med Skrotningsordningen sørger EWII for at søge om energitilskud til varmepumpen for dig. Men hvad er Skrotningsordningen, og hvordan kan du få glæde af den? Vi giver dig svaret her.

Hvad er Skrotningsordningen?

Skrotningsordningen er en tilskudspulje, styret af Energistyrelsen, der giver mulighed for tilskud til varmepumper på abonnement. Det vil sige, at det er leverandører - inden for energitjenesten - som kan søge dette tilskud på vegne af en kunde, som ønsker at skifte til en varmepumpe på abonnement.

Varmepumpe udedel

Hvem kan ansøge om tilskud fra Skrotningsordningen?

Det er ikke alle, der har mulighed for at søge om Energistyrelsens tilskud til varmepumpe fra Skrotningsordningen. Som privat person kan du ikke lave en ansøgning om tilskud til varmepumpen fra denne ordning - det skal være via en leverandør, som tilbyder en varmepumpe på abonnement

Faktisk er det kun prækvalificerede leverandører, der kan søge om energitilskud til varmepumpe fra Skrotningsordningen.

Denne ordning er altså en mulighed for dig som privat person at få tilskud til skrotning af oliefyr eller gasfyr, hvis du skifter til en varmepumpe på abonnement.

Og så skal du samtidigt ikke bekymre dig om hverken en større investering, installation, drift eller vedligehold af varmepumpen. 

Dreng sidder på gulvvarme med ipad

EWII søger tilskuddet for dig

EWII er én af de prækvalificerede leverandører, der kan søge om tilskud til varmepumpe fra Energistyrelsens Skrotningsordning.

Dét kvalitetsstempel kommer til gode for dig, der ønsker at skifte dit gamle fyr ud med en varmepumpe på abonnement.

Hos EWII har vi to abonnementer på varmepumpen. Det afhænger af, hvilken opvarmningskilde du skifter fra – det er nemlig ikke alle varmekilder, der er godkendt som tilskud fra Skrotningsordningen.

Energitilskud til udskiftning af oliefyr og gasfyr:

 • Oliefyr og gasfyr – mulighed for tilskud
 • Træpillefyr, elvarme eller anden varmekilde – giver ikke tilskud

Du kan altså få glæde af Skrotningsordningen med oliefyr og gasfyr, hvis du skifter til en varmepumpe på abonnement.

Hvad er forskellen på de to abonnementer på varmepumpe - se det her

Jeg køber min egen varmepumpe - kan jeg få tilskud?

Hvis du hellere vil købe din egen varmepumpe, har du mulighed for at søge om tilskud til udskiftningen via Varmepumpepuljen

Tidligere hed Varmepumpepuljen for Bygningspuljen, som er en tilskudsordning fra Energistyrelsen, hvor du som privat person kan ansøge om tilskud, hvis du ønsker at udskifte din nuværende varmekilde med en varmepumpe. 

Se også fordele og ulemper ved at købe egen eller abonnere på en varmepumpe

Ofte stillede spørgsmål

Hos EWII får du en varmepumpe på abonnement til 0 kr. i udbetaling. Du slipper for at sætte dig ind i, hvilken varmepumpe du skal vælge, du kender dine udgifter hver måned, og du skal ikke bekymre dig om drift, service og vedligeholdelse. 

Du slipper kort sagt for bøvlet – vi klarer alt for dig:

 • Vi afkobler dit gamle fyr
 • Vi installerer og monterer din varmepumpe
 • Vi søger om tilskud
 • Vi sørger for lovpligtig service hvert år
 • Vi overvåger og sikrer, at varmepumpen virker
 • Vi klarer løbende vedligeholdelse og sørger for eventuelle reparationer

En varmepumpe bruger noget så simpelt som luft til at opvarme din bolig. I en luft til vand varmepumpe er det luftens energi, der udnyttes til at producere varme og varmt vand til din bolig.

Varmepumpen består af to dele: En udedel og en indedel. Udedelen placeres ude foran huset og fungerer som en omvendt ventilator, der ved hjælp af lidt strøm suger luften ind i varmepumpen.

Indedelen placeres ofte i et bryggers. Den omsætter luften til et højere temperaturniveau, der kan anvendes til opvarmning af boligen. Det sker via et lukket kredssystem med et kølemiddel og en kompressor. Nøjagtig ligesom når du presser en cykelpumpe sammen og spidsen hermed bliver varm.

Forskellen er blot, at ved cykelpumpen er du selv energikilden, hvorimod varmepumpen kræver strøm til at drive kompressoren.

Klik dig videre til, hvordan virker en varmepumpe

Hvis du flytter fra din bolig, inden din varmepumpes abonnementsperiode på de 10 år er udløbet, har du to muligheder.  

 1. Den nye ejer kan overtage abonnementet på varmepumpen hos EWII og fortsætte abonnementet på de gældende vilkår. Det kræver et ejerskifte, som EWII skal orienteres omkring. EWII kan dog ved ejerskiftet kræve, at den nye ejer giver oplysninger om sine økonomiske forhold og ikke giver anledning til bemærkninger. 

 2. Du kan også vælge at opsige aftalen hos EWII. Du er i så fald forpligtet til at betale et anført opsigelsesgebyr, som fremgår af de gældende vilkår. EWII vil hermed demontere varmepumpen på husstanden. Den nye ejer skal dog være opmærksom på at finde anden opvarmningskilde til boligen. 

Du kan finde mere om ejerskifte og opsigelse i EWII Varmepumpers vilkår.  

Om du skal købe din egen varmepumpe eller få en varmepumpe på abonnement hos EWII afhænger af dit behov.

Her er der nogle overvejelser: 

 • Hvor meget tryghed har du behov for?
 • Hvor meget er du villig til selv at stå for?
 • Hvor økonomisk sårbar er du over for uforudsete omkostninger?
 • Hvilken økonomi har du til at investere for?

Hos EWII tilbyder vi kun en varmepumpe på abonnement. 

Kig nærmere på fordele og ulemper ved varmepumpe køb og abonnement

Fødder på radiator

Din varme

Køb eller på abonnement?

Skal du købe din egen varmepumpe eller vælge en varmepumpe på abonnement fra EWII? Se fordelene og ulemperne her.