Samfundsansvar og bæredygtighed

Gåtur med familien
Stort set alle virksomheder ønsker at gøre en forskel for miljøet. Nogle også for samfundet. Så hvordan er det lige, at EWII skiller sig ud fra mængden?

Et energiselskab er en helt naturlig del af den grønne omstilling. Skal vi i mål med CO2-reduktionerne, skal samfundet elektrificeres. Benzin- og dieselbilerne skal med tiden helt væk fra vejene, og i stor stil erstattes af elbiler. Varmen i stuerne skal komme fra varmepumper eller fjernvarme, og ikke fra den sorte olie eller den dyre gas.

Skal vi i mål med CO2-reduktionerne, skal samfundet elektrificeres

EWII har rødder i Trekantområdet, og vi har derfor et særligt ansvar over for lokalsamfundet. Det er en af grundene til, at vi arbejder med at fremme bæredygtighed og skabe positive påvirkninger i miljøet omkring os.

Vi vil spille en vigtig rolle i udviklingen af et bæredygtigt samfund. Med fremsyn, viden og kapacitet vil vi sætte høje standarder og stille vores energiløsninger, viden og indsigt til rådighed til dem, der har brug for den.

Salat skylles i vand

Vi er på vej, men er ikke i mål endnu

Vi kan lige så godt lægge kortene på bordet. Vi er ikke der, hvor vi gerne vil være, når vi snakker klima og klimaaftryk. Ikke endnu.

Men det er vores håb, at den viden vi deler, vores produkter, investeringer, partnerskaber og løsninger både inspirerer og gør det muligt for andre at bidrage positivt til mere bæredygtighed, og mindske påvirkningen på vores klima og miljø. Så du som virksomhed eller privatperson kan mindske din miljøbelastning.

Naturligvis arbejder vi hele tiden på at gøre det bedre. Og vi vil nødig prale, men siden 1990, og frem til i dag, har vi neutraliseret hele 95 % af vores klimagasser.

Det er vi stolte af – selvom vi ikke kan sætte flueben ved de sidste 5 % - endnu.

Dyk ned i vores grønne mangler

 

EWII og biodiversitet

Også vores arealer er vigtige. Derfor arbejder vi på at fremme biodiversitet på egne arealer. Som leverandør af drikkevand baseret på grundvand ønsker vi at gå forrest i den grønne omstilling. Vi passer på vores arealer med respekt for natur og dyreliv.

Læs om vores biodiversitetsindsats

Siden 1990 og frem til i dag har vi neutraliseret 95 % af vores klimagasser

2 rustne gasflasker skal være fortid i det klimagasfrie samfund.

Det 100 % klimagasfrie energisystem

Vi vil bidrage til udviklingen af et 100 % klimagasfrit energisystem. 

Et markant spadestik i den mission var, da vi i 2019 overdrog vores portefølje af naturgaskunder. Vi ønskede i stedet, at varmen fra EWII skulle være grøn og komme fra enten varmepumper eller fra miljøvenlig fjernvarme.

Grøn varme er en lige så naturlig del af den grønne omstilling, som den elektriske fremtid er det.

Ved tilvalget af de grønnere varmekilder gjorde vi vores varmekunder mere uafhængige af gas. Et vigtigt skridt på vejen mod det helt fossiltfrie energisystem, der er én af vores i alt tre store missioner.

Se vores tre største missioner

Få el fra elselskab med månedlig betaling

Hos EWII kan du selv vælge

Hos os kan du frit vælge, hvor lidt eller hvor meget, du vil bidrage til den grønne omstilling med din elaftale.

Du vælger nemlig selv din måde at være klimabevist på. Måske er du mest til en fast pris, hvis du gerne vil kende dine udgifter frem i tiden. Måske vil du hellere have en elaftale med timepris, så du kan udnytte, at der er forskel på både pris og CO2-udledning i løbet af døgnet. Måske vil du gerne betale lidt ekstra for certificeret grøn strøm. Det er dit valg.

Hvad skal jeg vælge?

Åbning i en skov

EWII og FNs verdenmål

EWII støtter op om FNs klimamål og vil drive bæredygtig forretning. 

Det rene drikkevand. Beskyttelsen af grundvandet. Et bæredygtigt energisystem. Den vigtige infrastruktur og reducering af eget klimaaftryk. Det er alle områder, som EWII har et specielt højt fokus på.

Og som vi med viden og kapacitet kan sætte nye og høje standarder for.

Læs om arbejdet med verdensmål

Fokus på bæredygtige investeringer

Den grønne omstilling kan ikke lade sig gøre uden store investeringer.

Vi køber alene børsnoterede aktier gennem de såkaldte ESG-screenede fonde, ligesom vi er kommet med tilsagn til en ny, dansk investeringsfond med fokus på grøn energiinfrastruktur. 

Afkast og investeringer skal ud at arbejde til gavn for kunder og forbrugere i Trerkantområdet.

Sådan investerer vi

EWII støtter børn og unge i lokale sportsklubber, teaterforeninger og andre foreninger i Trekantområdet med blandt andet holdtøj.

Samfundsansvar er fællesskab

Samfundsansvar og bæredygtighed handler også om fællesskab. Et fællesskab vi kan give videre til de mange sportsklubber, teaterforeninger og andre foreninger i vores forsyningsområde, vi støtter, når vi blandt andet klæder dem på til en ny sæson, hvor sammenholdet skal dyrkes.

Vi støtter op om lokale initiativer og tiltag, der styrker fællesskabet, skaber lokal værdi og er til glæde og gavn for mange.

Vi støtter: 

  • Klubber og foreninger med nyt holdtøj til deres børn og unge.
  • Grønne initiativer som støtter op om den grønne omstilling.
  • Aktiviteter og begivenheder der styrker fællesskabet inden for kultur, kunst, motion og fritid.
  • I vores forsyningsområde som er Bornholm, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

Læs om vores sponsorater