Hvad kan kunsten gøre for klimaet?

  • 12 kunstværker med hvert sit klimatema

  • 12 podcasts med inspiration til at bruge mindre

  • 12 konkrete ideer til at kick-starte din handling for klimaet

Be More - Use Less

Klimaforandringer, klimangst og klimadebat. Begreber som fylder mere og mere i vores hverdag. 61 procent af os ser klimaet som vores allerstørste problem, og endnu flere mener, at vi har et personligt ansvar for at bremse udviklingen. Alligevel udleder en dansker i gennemsnit dobbelt så meget CO2 som en gennemsnits verdensborger.

Men hvad hvis vi kan være mere, ved at forbruge mindre? Måske kan vi tillade os sænke skuldrene, fordi ændringer i vores adfærd og forbrug, der på papiret virker små, faktisk kan have stor effekt.

”Be More – Use Less” er et samarbejde mellem den anerkendte kunstner Lise Vestergaard og EWII, der har til formål at inspirere til skrue ned for forbruget og skabe små forandringer.

Med ”Be More – Use Less” genstarter vi samtalen om klimaet og vores forbrug. Og vi gør det uden den løftede pegefinger. Vi gør det på en måde, så du kan sænke skuldrene og få ro i sindet. Det skal nok gå. Vi skal bare gøre noget – sammen.

Kunst kan ikke redde klimaet alene

Det er heller ikke nok at sætte vores lid til fremtidens grønne teknologier, eller sende endnu mere til genbrug. Men vi kan gøre rigtig meget for klimaet ved at gøre vores forbrug mere klimavenligt og bruge mindre. ”Be More – Use Less” er en bevægelse, som alle kan deltage i. Vores håb er, at vi gennem værkerne, og den samtale de skaber, kan give gode råd og inspiration til, hvordan vi alle sammen kan gøre en indsats for klimaet og en grønnere hverdag.

Klimakunst

A tree of actions

Inspireret af Yoko Onos 'Whishing tree' har kunstner Lise Vestergaard skabt sit eget værk 'Tree of actions'. 

Med værket ønsker kunstneren at inspirere til handling - vi er forbi det punkt, hvor vi skal snakke om klimaudfordringerne. Vi skal gøre noget. 

Vi er sammen om udfordringerne. Nu må vi også stå sammen om at løse dem.

Tree of actions