Gå til indhold

Chokoladekage

chokoladekage

Energiforbrug: 2,93 kWh

Ingredienser

Chokoladekage

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Chokolademousse

  • 200 g mørk chokolade
  • 400 ml fløde
  • 2 spsk. sukker
  • 2 æggeblommer

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Forvarm ovnen til 175 grader og smør en rund kageform.
  • Smelt smørret og chokoladen sammen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen.
  • Pisk æg og sukker sammen, indtil det bliver lyst og luftigt.
  • Vend chokoladeblandingen forsigtigt i æggemassen.
  • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen og sigt det ned i chokoladeblandingen. Vend forsigtigt, indtil alt er godt blandet.
  • Hæld dejen i den forberedte kageform og bag i ca. 25-30 minutter, eller indtil kagen er fast i midten.
  • Lad kagen køle af i formen, inden du tager den ud.

Chokolademousse

  • Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen, og lad den køle lidt af.
  • Pisk fløden til let skum sammen med sukker.
  • Pisk æggeblommerne i den smeltede chokolade, indtil det er godt blandet.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen, indtil det er jævnt fordelt.
  • Fordel chokolademoussen jævnt over den afkølede chokoladekage.
  • Lad kagen sætte sig i køleskabet i mindst 2 timer, inden den serveres.
forsiden af EWIIs energivenlige kogebog

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her