Dreng sidder med ipad. Han bruger trådløst internet. Hvordan får man hurtigere internet og særligt hurtigere trådløst internet? Se 7 tips her.

Wifi - 7 tips til et hurtigere trådløst internet

Vejen til en bedre trådløs internetforbindelse går igennem de her 7 tips. Trådløst internet er en uundværlig del af vores hverdag, så det skal bare virke.

I takt med, vi får flere og flere mobile enheder og elektronik, som er forbundet med internettet, bliver vi også mere afhængige af trådløst bredbånd.

Som udgangspunkt fungerer din internetforbindelse altid bedst som en kablet forbindelse – men det er ikke altid muligt, når vi samtidig gerne vil være mobile og ikke vil have ledninger overalt i hjemmet.

Vi giver dig her 7 tips til, hvordan du får hurtigere wifi.

 

Tip 1: Placér din router centralt i hjemmet

Placering af din trådløse router er afgørende for, at dit trådløse internet kan fungere. Det er nemlig routeren, der sender signalet, så du kan komme trådløst på nettet med tablets og mobiltelefoner. Det har stor betydning for dit trådløse signal, at routeren er placeret frit og centralt i din bolig og gerne så højt som muligt.

Selvom det er nemt (og måske også pænere) at gemme routeren væk under et skrivebord eller lignende, er det altså ikke den mest optimale placering. Når du har routeren stående højt og centralt i et åbent rum, kan den bedre kaste signalet ud i din bolig.

Tip 2: Sluk og tænd én gang om måneden

Hvis en router har været tændt i lang tid, kan den miste sin ydeevne og give dårlig forbindelse. Derfor er det en god idé at slukke og tænde den én gang i måneden.

Tag blot stikket ud, tæl til 10 og sæt så stikket i igen. Routerens dioder vil herefter tændes på ny, og efter få minutter har du igen trådløst internet i dit hjem.

Tilknyt evt. en timer så du samtidig sparer på strømmen om natten, hvor internettet normalvis ikke er i brug.

Det er ofte din router, som er skyld i, at du oplever udfald på din internetforbindelse. Men vidste du, at hastigheden på dit internet også kan være for lav? Hvis du oplever, at dit internet hakker, når du streamer, kan skyldes netop det. 

Dreng sidder og gamer. Han taler gamersprog, som hans forældre ikke forstår. Men med en gamer ordbog bliver de klogere.

Hvad betyder wifi?

Ordet 'wifi' er ikke en teknologi i sig selv, men et reklamestunt opfundet til at promovere trådløst internet. Ordet er sammensat af en forkortelse af wireless fidelity og begrebet high fidelity - også kendt som hi-fi.
 
Og det er præcis det: trådløst internet. Det er internet uden ledninger og kabler til din pc, mobil, tv eller spilkonsol. 
 
For at få trådløst internet i dit hjem, skal du have en router. Routeren udsender radiobølger, der så kan modtages af de enheder, der har et indbygget wifi-kort.
 

Har tip 1 og 2 ikke givet dig bedre wifi dækning, så har vi heldigvis flere tricks i ærmet.

Tip 3: Skift kanal på routeren

Det kan være en god idé at skifte kanal på routeren. Din router sender signalet på 2,4 GHz eller 5 GHz, og størstedelen af trådløse netværk kører som standard på samme kanal.

Derfor kan signalet fra dine naboers trådløse internet påvirke og give dig dårlig internetforbindelse. Det kan sammenlignes lidt med et gammeldags walkie-talkie sæt, hvor man kunne tale ind over hinandens frekvenser. 

Med din router følger en vejledning til, hvordan du skifter sendekanal. En nem måde at skifte kanal er ved at slukke og tænde din router. Er du i tvivl, så kontakt Teknisk Support på 70 55 55 56.

 

Tip 4: Hold afstand

Mikroovne, babyalarmer, køleskabe, elektronik med indbygget bluetooth og endda gamle halogenlamper kan forstyrre netværksignalet og reducere styrken på din trådløse internetforbindelse.

Derfor handler det igen om placering af din trådløse router. Sæt routeren i god afstand fra anden elektronik - og gerne højt og centralt, som beskrevet i tip 1.

 

Tip 5: Forskel på routerens kvalitet

I de fleste tilfælde modtager du en standard router sammen med din internetforbindelse. Den opfylder manges behov for trådløst internet. Men bor du f.eks. i et stort hus, eller har dit hus solide vægge, som signalet skal igennem, så kan du have behov for en router med mere kraft.

Der findes flere klasser af routere på markedet, som vil kunne opfylde sådan et behov for wifi. Besøg din lokale elektronikbutik, som med garanti hjælper dig videre.

Og det leder os videre til tip 6. Her kigger vi nærmere på, hvordan du kan forstærke din trådløse internetforbindelse.

 

Se om du kan få fibernet

 

Tip 6: Forstærk signalet

Hvis du bor i et stort hus eller et hus med flere etager, kan det være svært for det trådløse internet at nå ud i alle hjørner. Derfor er det en god idé at anskaffe en signalforstærker – enten i form af et access point, en extender eller en såkaldt repeater.

Et access point eller en extender forsøger at forlænge dit signal og på den måde forbedre dit wifi signal, hvis det f.eks. ikke kan række igennem husets vægge. En repeater ’kopierer’ dit eksisterende signal og sender det videre. Og derfor vil et access point ofte være den bedste løsning.

 

Tip 7: Vælg den rigtige frekvens

De fleste routere har mulighed for at vælge mellem en lav og høj frekvens. De hyppigste valgmuligheder er 2,4 GHz eller 5,0 GHz.

Bor du i hus eller lejlighed med få værelser og et samlet areal på under 100 kvadratmeter, kan du med fordel vælge 5 GHz netværket. Her opnår du den højeste hastighed på dit netværk.

Bor du derimod på mange kvadratmeter, eller har du flere værelser, er rækkevidden på dit trådløse bredbånd formentligt mere væsentligt end hastigheden. I givet fald kan du med fordel vælge 2,4 GHz frekvensen.

Vi undersøger hvad er frekvens i artiklen her

 

Download 7 wifi tips som PDF

Ipad sidder på cykelstyr

Den mest stabile internetforbindelse får du med et kabel

Er du ikke tilfreds med signalet på dit internet, er det en god ide at starte med at tage en hastighedstest.

Men vær opmærksom på, at du altid vil tabe hastighed med et trådløst netværk i forhold til en kablet internetforbindelse. Derfor anbefaler vi, at du tester din hastighed med et kabel direkte fra din fiberboks.

Ung mand sidder med wifi router

Din digitale hverdag

Hvad er frekvenser og wifi kanaler?

Vi undersøger hvad frekvenser betyder for dit trådløse internet og hvordan du kan skifte sendekanaler på din router.