Hvorfor er fibernet den bedste internetløsning?

Undrer du dig, når naboen siger, at fibernet er den bedste internetløsning? Vi giver dig her 7 gode grunde til, hvorfor din nabo har ret.

I bund og grund vil vi alle bare gerne have stabilt og hurtigt internet, der dækker vores behov. Men hvad er den bedste løsning for dig? Har du behov for en god forbindelse til at lave videoopkald - eller skal du måske i gang med at streame yndlingsserien?

Internettet er kommet for at blive. Vi er vant til en dagligdag, hvor vi altid er online og ikke længere tænker over, hvordan vi er det.

Men hvorfor skal du vælge fibernet? Vi giver dig her 7 gode grunde til, hvorfor du bør vælge fibernet, som din fremtidige internetløsning.

#1 Fibernet er internet med lysets hast

Med fibernet kan du få hastigheder op til 1 gigabit per sekund - svarende til 1.000 megabit (Mbit/s) som sikrer, at du altid har rigelig kapacitet uanset, hvor meget du uploader og downloader på din internetforbindelse. Du er garanteret lynhurtigt internet døgnet rundt, uanset hvor mange personer, der er på nettet samtidig.

Her kan du dykke ned i, hvad er fibernet?

 

#2 Fibernet er stabilt

Er I mange i husstanden, der deler det samme internet? Så har du muligvis oplevet, at forbindelsen går ned i takt med, at antallet af brugere går op. Det kan skyldes, at I bruger en traditionel bredbåndsløsning (ADSL-forbindelse), som kan påvirkes af antallet af brugere.

Med fibernettets enorme kapacitet, er der ingen begrænsning for, hvor mange der kan bruge den samme forbindelse samtidigt. Du oplever derfor ikke, at internettet på noget tidspunkt mister forbindelsen.

#3 Du har samme hastighed

Oplever du, at det nogle gange tager længere tid at uploade, end det gør at downloade? Ved traditionelt bredbånd kan hastigheden variere på grund af kablernes kobber-konstruktion.

Med fibernet får du symmetrisk hastighed på upload og download, uanset om du uploader eller downloader store mængder data.

Læs mere om, hvordan teknologien bag dit internet påvirker både stabilitet og hastighed

Par gamer løs med fibernet

#4 Fibernet er mindre støjfølsomt

Traditionelt bredbånd er mere støjfølsomt end fibernettet. Antallet af brugere kan især have en indflydelse på hastigheden, eller hvis der er langt imellem dig og centralen. 

Din fiberforbindelse er personlig, så den påvirkes ikke af hverken andre brugere i området eller af afstanden til nærmeste central, hvis du f.eks. bor i et landdistrikt. 

#5 Internet og digitalt tv i samme kabel

På grund af fibernettets overlegne kapacitet, er det et oplagt valg, hvis du har mange enheder koblet på nettet samtidigt. 

Det kan nemlig modtage alle digitale tjenester via samme kabel og samme udbyder – helt uden at nogen af forbindelserne bliver mindre virksomme af den grund.

#6 Du gør din bolig attraktiv i en salgssituation

Står du overfor at skulle sælge din bolig? Så kan det være en rigtig god idé at få installeret fibernet. Også selvom du måske ikke går i overvejelser om at flytte fra dit hus lige foreløbig, kan en hurtig internetforbindelse have indflydelse, når du skal sælge.

Et ofte stillet spørgsmål hos danske ejendomsmæglere er nemlig, hvilken type internet der er installeret i huset. Udover at du sikrer dit eget behov, kan du stå med et ekstra stærkt kort på hånden i salgssituationen.

#7 En fremtidssikret løsning

En klar tendens i de kommende år vil fortsat være et udpræget behov for hastighed til at understøtte alle vores online aktiviteter. 

Én af de største og mest åbenlyse fordele ved fibernet er, at det stort set ingen begrænsninger har i forhold til hastighed eller kapacitet, hvorfor det er en attraktiv fremtidssikring for alle husejere.

Med fibernet holder din internetløsning i mange år frem.

Kvinde surfer på mobilt internet på sin telefon. Mobilt bredbånd hvad er det.

Din digitale hverdag

Hvad er mobilt internet?

Og hvad er forskellen mellem mobilt bredbånd og fiberbredbånd?

Hånd holder lysleder kabel. Hvad er fibernet egentlig? Og skal du vælge fibernet eller bredbånd? Internet via fiber er den mest direkte teknologi Fibernet er lyslederkabler. Når først du har fibernet, kan du få fiberbredbånd.

Din digitale hverdag

Hvad er fibernet og hvad kan et fiber kabel?

Fibernet er internet med lysets hastighed. Lad os forklare det nærmere.

Montør ordner fiberkabler. Kunden vil gerne vide, hvad koster det at få fibernet lagt ind.

Din digitale hverdag

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Svaret er ganske enkelt; Ingenting. Bestiller du fiberbredbånd, installerer vi en fiberboks uden omkostninger.