Sådan finder du det bedste elselskab for dig

Hvem mon er Danmarks bedste elselskab?
Hånd tænder for kaffemaskine. Find det bedste elselskab på din jagt efter ny elleverandør.

Sådan finder du din leverandør af el

Det kræver nok en god kop kaffe, inden du stiller dig selv spørgsmålet: "Hvad er vigtigt for mig, når jeg skal vælge elselskab?".

Hvis du er som hovedparten af danskerne, så er det sjældent, du forholder dig til strøm. Men er det virkelig nok det "bare" virker, eller er der andre ting der betyder noget for dig?

Hos EWII gør vi os umage for, at det skal være nemt for dig, hvis du vælger os som elselskab. Det skal være enkelt og uden bøvl for dig. Og du skal kunne få leveret strøm til din bolig uanset, hvor i Danmark du bor. 

Og ikke bare strøm, men grøn strøm som 100 % certificeret vedvarende energi. For der er forskel på strøm, selvom du ikke lige kan se det.

Valget af elselskab afhænger af dine ønsker og holdninger

I Danmark kan du frit vælge hvilken elleverandør, du vil have. Hos EWII vælger du tre essentielle ting til, hvis du vælger os som dit elselskab.

 • Du skal have lave og grønne elpriser, der er til at forstå

Svarer det, at skrive noget med småt, ikke lidt til at hviske? Det synes vi, så hos os er der ingen betingelser skjult i baggrunden eller skrevet i en størrelse, som ingen kan læse. Og naturligvis er alle vores elprodukter baseret på vedvarende energi. 

Det er ikke kun elprisen, der er afgørende for at være det bedste elselskab, hvis du spørger os. Også servicen skal være i top. Vi guider dig til at vælge det bedste elprodukt for dig i forhold til dit forbrug. Og selvfølgelig har du frit produktvalg blandt vores elprodukter.

 • Du skal kende dit elforbrug og ikke betale det forud

På EWIIs selvbetjening får du overblik over dit forbrug af el. Her kan du se dit forbrug måned for måned, dag for dag og time for time. Du kan også opsætte en overvågning, så du får en notifikation, hvis dit elforbrug overstiger den grænse, du selv har sat. Og når så regningen skal betales synes vi ikke, at det er fair at opkræve forud for el. Den såkaldte aconto opkrævning. 

Det får du også med el fra EWII

Vi giver dig fair grønne elpriser, der er til at forstå - uanset hvor i landet du bor. Men det er langtfra det eneste, du får fra os.

 1. Bagudrettet betaling

  Betal først når du har brugt strømmen.
 2. Faktisk afregning

  Nej tak til a conto. Betal kun for dit faktiske elforbrug.
 3. Månedlig betaling

  Sikrer mere overskuelighed i din privatøkonomi.
 4. Ingen skjulte gebyrer

  Kun reelle elpriser.

4 tips til din søgen efter det bedste elselskab

 1. Sammenlign elleverandørens elpriser, men kun på kWh og abonnement

  Vidste du, at den reelle pris på el kun udgør en del af din elregning? En større del af din elregning er afgifter og nettariffer, der ikke går til din leverandør af el. Tilgengæld kan den pris variere en hel del fra elselskab til elselskab.

  Afgifter til Staten vil være de samme uanset, hvilken elleverandør du vælger. Udgiften til vedligeholdelsen af elnettet i dit lokalområde vil derimod varierer. Det er den del af regningen du betaler til dit elnetselskab, der ejer det fysiske ledningsnet, hvor du bor. Den pris kan du kun påvirke ved at flytte dit forbrug væk fra de såkaldte spidsbelastningsperioder.

  Læs mere om nettariffer

 2. Undersøg hvilke gebyrer, der bliver lagt ovenpå din pris

  Går jagten på billig og grøn strøm, bør du udover din kWh-timepris og abonnement være opmærksom på mængden af og størrelsen på elleverandørens gebyrer. De kan også have stor indflydelse på den endelige elpris, som du ser på din regning.

 3. Undersøg om der er en bindingsperiode på din elaftale

  Det er ofte her elselskaberne skiller sig ud fra hinanden. Nogle har lange bindingsperioder, mens andre, som EWII, ingen har. Enkelte leverandører af el kan sågar også finde på at opkræve et beløb for opsigelse af din elaftale, når du ønsker at skifte elleverandør.

 4. Tjek elpris.dk hvis du er i tvivl, om din elpris er god.

  Her kan du få et uvildigt overblik over elpriserne i Danmark og finde de billige elselskaber.

Betyder det noget, hvem der leverer din el?

Når du har valgt om den strøm, du skal bruge, skal være grøn eller ej, betyder det så noget, hvem elleverandøren er? Det korte svar er ja. For der er stor forskel på, hvilken service og rådgivning du kan forvente. Om du blot er én i mængden, eller du føler dig hørt og hjulpet godt på vej.

EWII giver dig:

 • Lave og grønne elpriser, der er til at forstå
 • En personlig og tilgængelig kundeservice
 • Indsigt i dit elforbrug via selvbetjeningsløsning
 • God rådgivning til besparelser og forbedringer

Ofte stillede spørgsmål

I Danmark er elmarkedet frit, og det har det været siden 2003. Det betyder, at du frit kan vælge den elleverandør, du ønsker.

Derimod kan du ikke selv bestemme dit elnetselskab – altså det selskab, som ejer det fysiske elnet, hvor du bor. De transporterer strømmen til din stikkontakt og vil være det samme, uanset hvilken elleverandør du vælger.

Du skal henvende dig til den elleverandør, du ønsker at indgå en elaftale med.

Ønsker du at skifte til EWII, kan du ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55 eller bestille el på vores hjemmeside. Så sørger vi for, at du automatisk bliver flyttet over til os.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke at personligt opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du også selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentation for din opsigelse.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale eller opsigelse hos nuværende udbyder, kan du læse mere om vores elprodukter eller ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55.

Du kan skifte leverandør med løbende måned + 1 måneds varsel, hvis du ikke er bundet af en anden aftale.

Nej, det er som udgangspunkt gratis at skifte leverandør. Der er ingen oprettelsesgebyrer, og vi klarer overflytningen for dig.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke personligt at opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentationen for din opsigelse.

Kontakt os på 70 55 55 55 og hør nærmere.

Vil du skifte elleverandør?

Det er ikke besværligt at skifte din leverandør af el. Disse oplysninger kan du med fordel have klar, når du bestiller el hos EWII:

 • Din adresse

 • Startdato
  Hvilken dato ønsker du at opstarte din nye elaftale? Du bør undersøge om du har en bindingsaftale ved dit nuværende elselskab. Hvis du skifter elleverandør i forbindelse med en flytning, er det typisk den dag, du flytter ind.
 • Dit årlige elforbrug
  Tallet bruger vi til at beregne en pris til dig.
 • Du kan bestille el online her


Ekstra punkter ved flytning

 • Aflæsning af elmåleren 
  Det er en god idé at aflæse elmåleren på den adresse, aftalen skal være. På den måde sikrer du, at du kun betaler for dit eget forbrug.

 • Dit aftagenummer eller kundenummer
  Vi kan hurtigere hjælpe dig, hvis du har enten dit aftage- eller kundernummer klar, hvis du vælger at kontakte os for at skifte leverandør af el. Du finder både aftagenummer og kundenummer på din elregning. Hvis du ikke kan finde det, kan vores kundeservice hjælpe dig.
Mand kigger på sin elregning i sit køkken, og undre sig over hvorfor den er blevet så høj.

Dit forbrug

Slut med acontoopgørelser

Det er bøvlet. Du lægger ud. Du forudbetaler for flere måneder i forvejen. Listen med ulemper ved en acontobetaling for dig som kunde er så lang, at vi har valgt at fakturere dig fremadrettet for dit faktiske forbrug. Og det på månedsbasis. Det synes vi kun er fair. Hvad synes du?