Billig el til erhverv

Billig el til erhverv med et mindre forbrug af el
Grønne elprodukter til virksomheder med et mindre forbrug på under 50.000 kWh om året.
 • Personlig kontakt

 • Erfarne konsulenter

 • Konkurrencedygtige elpriser

Elprodukter hos EWII

Ved et mindre forbrug på under 50.000 kWh om året har din virksomhed flere elprodukter at vælge imellem, når du skal lave en elaftale hos EWII. Der er nemlig forskel på, om du foretrækker tryghed eller er risikovillig.

Uanset hvilket elprodukt du vælger, er grøn strøm en fast del af alle vores energiprodukter. Det betyder, at du kan dække din virksomheds elforbrug med strøm fra vedvarende energikilder.

 • Grøn fastpris

  Med Grøn fastpris får I en fast elpris og undgår svingninger på elprisen.

  Læs mere
 • Grøn standard

  Med Grøn standard får I en gennemsnitspris som fastsættes kvartalsvis.

  Læs mere
 • Grøn variabel

  Med Grøn variabel betaler I den reelle elpris, da prisen fastsættes time for time.

  Læs mere

Skal vi hjælpe med det rigtige elprodukt?

Vil du gerne høre mere om vores elprodukter for virksomheder med et mindre forbrug, og hvordan vi kan hjælpe dig med at få billig el? Så er du velkommen til at kontakte os på 73 63 30 10 eller klikke på "Ring mig op". Så kontakter vi dig til en uforpligtende snak om vores elprodukter. Vi tilbyder også en gennemgang af din nuværende elaftale.

 

Ring mig op

Fordele ved en elaftale hos EWII

Hos os får du mere end bare billig el.

 1. Erfarne rådgivere

  Vi giver et overblik over elpriserne og en kvalificeret anbefaling til din virksomhed.
 2. Ingen aconto

  Hos os betaler du kun for den el, du bruger. Vi fakturerer hver måned med tilbagevirkende kraft for det faktiske forbrug.
 3. Nemt overblik

  På Selvbetjeningen har du altid et nemt overblik over elforbrug og elregninger.
 4. Grøn profil

  Du får grøn strøm fra vedvarende energikilder og er med til at udlede mindre CO2.

Viden om el

Huskeliste til virksomheder der skal flytte

Det kan være svært at bevare overblikket. Derfor har vi lavet en huskeliste til virksomheder, der står og skal flytte til en ny adresse.

Ofte stillede spørgsmål

I Danmark køber og sælger vi el via den nordiske elbørs Nord Pool Spot. Strøm er en handelsvare på samme måde som korn, olie og stål, der handles mellem producenter og forbrugere på tværs af landegrænser. Som med alle andre handelsvarer bliver salget påvirket af udbud og efterspørgsel.

Det er på børsen, at elprisen bliver fastlagt. Her udbyder bl.a. svenske, norske og danske producenter f.eks. kraftværker og vindmøller el fra forskellige energikilder. Det er også her, at elleverandører som f.eks. EWII køber strømmen til vores kunder.

Elmarkedet er et af verdens mest foranderlige markeder. Læs hvilke faktorer der påvirker elprisen i Danmark.

Når din virksomhed køber Grøn strøm hos EWII, leveres den fra vedvarende energikilder. Det betyder dog ikke, at du får 100 % grøn strøm i stikkontakten. Men du er med til at øge andelen af vedvarende energi i det danske elnet.

Sådan foregår det

 1. Den vedvarende energi kommer fra bæredygtige energikilder, der producerer strøm. Det kan f.eks. være fra vindmøller, solceller eller vandkraft.
 2. Strømmen transporteres herefter ind i det danske elnet.
 3. Den grønne strøm bliver blandet og udbudt sammen med alle andre produktionsformer for el, så det ikke er muligt at skille ad længere.
 4. På elbørsen bliver strømmen så udbudt til salg - altså uanset hvordan strømmen er produceret.
 5. Strømmen køber de forskellige leverandører af el,  herunder også os, og sælger den videre til dig.
 6. Mængden af sort strøm, der uundgåeligt leveres i din stikkontakt, kompenserer vi ved køb af oprindelsesgarantier udstedt af Energinet.

Selvom den strøm du bruger er et blandingsprodukt, så kompenserer vi det sorte forbrug, og kan derfor kalde vores strøm for Grøn strøm. 

Ved tilkøbet af grønne oprindelsesgarantier bidrager vi til, at produktionen af grøn strøm forøges. Jo flere der køber Grøn strøm, jo mere af den samlede el i elnettet vil være grøn og klimavenlig strøm.

Læs mere om Grøn strøm

Elprisen består af betaling til:

 1. Elselskabet (dem I køber strøm af f.eks. EWII) - udgør ca. 20 % af elregningen 
 2. Netselskab (dem, der ejer jeres elmåler og dele af det ledningsnet, der transporterer strømmen til virksomhedens adresse) - udgør ca. 19 % af elregningen 
 3. Staten (som også ejer dele af ledningsnettet) - udgør ca. 62 % af elregningen 

Som elselskab skal vi opkræve betaling på vegne af jeres netselskab og staten, så I får en samlet elregning på alt, der vedrører din elmåler. Læs mere om elprisens sammensætning

Som elkunde hos EWII bliver din virksomhed afregnet én gang om måneden for det faktiske forbrug. Det betyder i praksis, at du først betaler for din virksomheds elforbrug, når du har brugt strømmen. Det vil sige ingen aconto afregning. 

Se regningseksempel og betalingsmetoder

Du skal henvende dig hos den leverandør af el, du ønsker at skifte til. Med den nye leverandør indgår du en aftale, der på fastlagte betingelser gælder for en bestemt periode. Du skal være opmærksom på, at din el stadig kommer via de samme ledninger og samme netselskab som tidligere. Netselskabet informerer dig nærmere om aflæsning af elmålere i forbindelse med leverandørskiftet.

Din virksomhed har to muligheder for godtgørelse af elafgiften:

Du kan som erhvervsdrivende, uanset årligt elforbrug, få godtgørelse for din elafgift. Det skal gå gennem din revisor.

Er dine bygninger (erhverv og privat) opvarmet med el som hovedkilde, er du berettiget til at modtage reduceret elafgift for den del af dit elforbrug, der er udover 4.000 kWh/år. 

Om din virksomhed benytter mulighed 1 eller mulighed 2 afhænger af din virksomheds anvendelseskode hos BBR.

Læs mere om reduceret elafgift