Ofte stillede spørgsmål om el

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, priser eller andet, kan du måske finde svarene herunder. Du er også altid velkommen til at kontakte kundeservice på 70 55 55 55 eller sende en mail på ewii@ewii.dk

Når du vælger EWII

Du skal vælge EWII som din leverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige priser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil leverandør med mere end 150 år på bagen.

 • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
 • Bestil på 2 minutter og så klarer vi resten

Du skal dog være opmærksom på, at nogle leverandører i kontrakterne kræver, at opsigelsen sker skriftligt direkte fra dig som kunde. Derfor anbefaler vi, at du sender en skriftlig opsigelse til din tidligere leverandør.

Det er nemt at skifte selskab – ligegyldigt, om du skal flytte eller blive boende

 • Kræver ingen installationer
 • Skiftet sker helt automatisk
 • Vi afmelder dit gamle abonnement

Ligegyldigt om du skal flytte eller bliver boende på din nuværende adresse, er det nemt og hurtigt at skifte selskab, og det kræver ikke noget af dig. Du skal blot foretage en bestilling på vores hjemmeside, og så klarer vi resten. Vi afmelder dit gamle abonnement og sørger for, at du automatisk skifter til at købe el fra EWII fra den aftalte dato. Det kræver ingen installationer, og der er ikke nogen overgangsfase mellem dit gamle og nye selskab – og hvis du vil ændre dit produktvalg, så har du altid frit produktvalg hos os.

Vores mission: Gennemsigtige produkter og priser

Mange synes, at produkter og priser på elmarkedet er uigennemskuelige. Vi har derfor gjort det til vores mission at gøre vores produkter og priser simple og nemme at forstå.

Som kunde hos EWII får du, hvad du ser. Alle omkostninger er inkluderet i den pris, du ser, og vi gemmer ikke noget under ”det med småt”. Vi giver dig nogle af markedets laveste priser - uden binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement hos EWII med et varsel på løbende måned + en måned - uden et opsigelsesgebyr.

Grøn strøm - en af livets selvfølgeligheder

Alle vores elprodukter er grønne. Uanset hvilken elaftale du vælger, sender du klimaet en kærlig tanke. Kun via en høj efterspørgsel på bæredygtig el, ændrer udbuddet sig af grøn strøm i det danske elnet. Hos os gør dit grønne elforbrug en forskel. 

Når du får din el fra EWII, er der ingen forudbetaling. 

Du betaler månedligt bagud for dit elforbrug og kun for dit reelle forbrug, hvis din måler er sat op til det.

Sammen med 92 andre el-handlere i Europa har EWII skrevet under på 15 løfter om, hvad vi vil arbejde med fremadrettet i forhold til energi og elektricitet.

Vi lover dig blandt andet:

 • At støtte udvikling af CO2-neutral elektricitet
 • At udvikle elektriske og innovative løsninger, der gør livet lettere for dig
 • At samarbejde med kommuner og regioner for at planlægge og implementere den nødvendige infrastruktur i den grønne omstilling

Løfterne bakkes op af el-branchen i hele Europa med det formål at levere en bæredygtig energifremtid til vores kunder.

Læs alle 15 løfter her

Hjælp til bestilling

Du kan bestille el fra EWII via vores online bestillingsmodul eller ved at kontakte vores kundeservice på 70 55 55 55.

For en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn er et almindeligt elforbrug på cirka 4.500 kWh om året. 

Ja, EWII kan levere el i hele landet, da elmarkedet i Danmark er frit. Derimod kan du ikke selv vælge elnetselskab, altså det selskab der ejer det fysiske elnet, hvor du bor. Det vil være det samme, uanset hvilken elleverandør du vælger.

Se EWIIs aktuelle priser og bestil online eller kontakt vores kundeservice på 70 55 55 55 for råd og vejledning. 

Aftagenummeret er det unikke nummer, der identificerer din elmåler. Det bruges til at udveksle leverandørskifte- og forbrugsoplysninger. Du finder aftagenummeret på din elregning.

Produkter

Elprisen svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende elpris vurdere, hvilken elaftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din elaftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet, og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

​Grøn El til Indkøbspris: Prisen varierer og følger markedsprisen på el

Med Grøn Indkøbspris betaler du en variabel pris, der følger markedsprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere elpris end den faste elpris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

Produktet er et godt valg til dig, som tænker over, hvornår du bruger din strøm eller kan flytte dit elforbrug til de billigste timer på døgnet f.eks. ved at sætte vaskemaskinen til at vaske om natten. 

Grøn Fremtid: Vores grønneste elprodukt

Med Grøn Fremtid får du samme fordele som med Grøn Indkøbspris, men med i din elaftale følger en løbende donation til ekstra klimaindsats via direkte støtte til miljøprojekter. Du får desuden direkte adgang til vores prisreducerende energirådgivning.

Grøn Fastpris: Du kender din pris på el

Med Grøn Fastpris låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende elmarked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

Grøn Standard el: Vores mest populære elprodukt

Grøn Standard el er vores mest populære elaftale. Den er til dig, som gerne vil have en variabel pris, der følger markedet, men som også gerne vil vide, hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger elprisen fortsat elmarkedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved, hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. Standard el er en god løsning, hvis du ikke ved, hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem Grøn Fastpris og Grøn indkøbspris.

Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du skal vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser.

Nej, hos EWII er der ingen oprettelsesbegyrer på din elaftale.

Bestil din el her

Opsigelsesvarsel er løbende måned + 1 måned.

Opsigelse kan ske på 70 55 55 55 - eller skriftligt, fx via formularen "Skriv til os".

Gå til formularen "Skriv til os"

• Fortrydelsesret: Du har altid 14 dages fortrydelsesret på bestillingen.

• Opsigelse: Du kan altid opsige eller ændre dit elprodukt med et varsel på løbende måned + en måned.

• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder dig digital post, så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i Selvbetjeningen. Ved tilmelding til digital post har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 5,75 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.

• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidig indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer. Se vores gebyrliste her.


Se vores aftalevilkår her

 

Hos EWII er alle elaftaler med grøn el. Vi sørger for, at din mængde af el bliver leveret fra vedvarende energikilder. 

Læs mere om vores grønne elprodukter

Energinet har besluttet, at der pr. 1. december 2017 skulle åbnes op for flexafregning. Nye kunder med Grøn Indkøbspris-aftaler får en flexafregnet elregning, når elnet-udbyderen er klar.

Kunder vil inden udgangen af 2020 blive afregnet det faktiske forbrug time for time. I perioden frem til alle kan få flexibel afregning, vil kunder, hvor deres netselskab endnu ikke kan flexmåle deres forbrug, blive afregnet et gennemsnit på spotmarkedet.

Læs mere på Energinet.dk

Det er svært at sige. Hvis størstedelen af dit forbrug ligger i de dyre timer, vil en flexaftale måske have indflydelse på din pris i en opadgående retning. Ligeledes vil din pris måske falde, hvis meget af dit forbrug ligger i de billigere timer.

Hos EWII Energi arbejder vi på, at det i fremtiden bliver nemmere for dig som kunde at overvåge markedet, og derved udnytte de billige timer optimalt. De fleste af vores kunder kan allerede nu se, hvornår strømmen bruges ved at logge på selvbetjeningen.

Flexafregning betyder kort fortalt, at du vil blive afregnet det, strømmen koster på Nord Pool, som er den elbørs alle i Norden køber el fra. Det betyder, at dit elforbrug fremover bliver aflæst og afregnet på timebasis. Alle andre vilkår gælder, og du vil stadig, som i dag, kun modtage din regning én gang hver måned for dit faktuelle forbrug.

Du vil med flexafregning få mulighed for at påvirke din afregning. F.eks. kan du flytte brugen af vaskemaskine og tørretumbler til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigere end i de timer, hvor alle andre bruger strøm.

Læs mere om flexafregning på Energinet.dk

Du kan se, hvordan priserne bevæger sig hen over døgnet på:

www.nordpoolgroup.com

Overgangen til FlexSpot-aftaler begyndte for de første kunder i december 2017 og fortsætter indtil, at alle kunder bliver afregnet deres faktiske forbrug time for time.
Overgangen til flexafregning vil ske løbende over de næste år.

EWII Energi har ikke indflydelse på hvem og hvornår, man som kunde overgår til flexafregning, fordi det er el-netselskabet (dem der transporterer strømmen og ejer elmåleren), der bestemmer tempoet af udrulningen. Der vil derfor være forskel på, hvornår du bliver flexafregnet alt efter, hvor i Danmark du bor.

Priser

1 kWh eller en kilowatt er en måleenhed for energi, og bruges på tværs af forsyningsområder. KWh er en forkortelse for 1 kilowatt-time. 

Med andre ord, er kWh den måleenhed, der benyttes, når der skal beregnes energiforbrug - om det er varme, el eller andet.

Du har brugt 1 kWh el, når du har forbrugt 1000 W over en 1 time.

Det er nok nemmest at forklare med et par eksempler på, hvornår du har forbrugt en kWh el:

Eksempel 1: El-radiator på 500 W

Når din el-radiator på 500 W har været tændt i to timer, har du brugt 1000 Watt-timer eller 1 kWh.

Eksempel 2: 10 lyspærer af 10 W

Når du har haft tændt lys i 10 stk. 10 W pærer i 10 timer, har du brugt, hvad der svarer til 1 kWh el.

Eksempel 3: 1000 W støvsuger

Når du har støvsuget i 1 time med din 1000 W støvsuger, har du forbrugt 1 kWh el.

Kun cirka 19 % af din samlede elregning, går til din elleverandør

De resterende 81 % består af afgifter til staten, moms og transportudgifter, som er ens, uanset hvilken elaftale og elleverandør du vælger.

Diagram elprisens sammensætning.JPG

Elpris og abonnement - til dit elselskab

De ca. 19 % der går til din elleverandør er fordelt på dit elabonnement, som er en fast månedlig ydelse, og på din kWh-pris. Vi har en lav abonnementspris og nogle af markedets laveste elpriser – uden binding og uden ekstra gebyrer.

Udgifter til netselskab og afgifter til staten

Resten af udgifterne på din elregning består af moms, transport, offentlige serviceforpligtigelser (PSO), energiafgifter til staten og abonnement hos netselskab. Disse udgifter er de samme, uanset hvilket elselskab du vælger.

 

Oversigt over udgifter til netselskab og afgifter:

 • Moms: Du er pålagt at betale 20 % moms af den samlede elregning.
 • Transport: Transportudgiften udgør 19 % af prisen på elregningen og dækker de omkostninger, der er forbundet med at få strømmen transporteret ud til dig. Transportudgiften går til dit elnetselskab. Udgiften består af et netabonnement og en nettarif, som varierer afhængigt af, hvilket netselskab, der ejer kablerne til din adresse. Elnetselskaberne bruger transportudgifterne til vedligeholdelse og reparation af elnettet.
 • Offentlige serviceforpligtigelser (PSO): De offentlige serviceforpligtelser udgør 1 % af udgiften på din elregning og omfatter de omkostninger, som det offentlige transmissionsselskab Energinet.dk afholder.
 • Energiafgifter til staten: De sidste 42 % af udgifter på elregningen består af lovpligtige afgifter til staten.

Læs mere om elprisens sammensætning

Prisen for el dækker over elprodukt og abonnement samt gebyrer til elleverandøren. Overvejer du at skifte elleverandør, er det vigtigt, at du ikke kun sammenligner kWh-prisen, men også din abonnementspris og de forskellige gebyrer, som du betaler i dag.

Det er altid svært at give en præcis pris på 1 kWh, fordi det afhænger af dagsprisen på strøm og hvor meget du betaler til dit elnetselskab i skatter, afgifter og transport.

Som en tommelfingerregel skal du regne med, at 1 kWh, inklusiv betaling til dit elnetselskab og afgifter, er cirka 2,30 kr./kWh samlet set.

Elprisen er en kompleks størrelse, der er sammensat af fire dele:

 1. Den rå kWh-pris, som udgør ca. en femtedel af din elregning.
 2. Transportomkostninger til dit elnetselskab, der driver elnettet i det område du bor. Transport dækker over levering af el via kabelnettet og udgør også ca. en femtedel af din elregning.
 3. Afgifter til staten, som dit elselskab opkræver på vegne af staten, der udgør knapt halvdelen af din elregning.
 4. Moms.

Se mere om sammensætningen af elprisen

Ved at tilmelde og betale din regning via MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling, er der ingen betalingsgebyr. Læs om gebyrfri betaling.

Med en betalingsaftale undgår du desuden at komme til at betale din regning for sent.

I princippet er strømmen billigere om natten, da vi sover og derfor generelt har et lavere forbrug.

For at du vil kunne få glæde af, at elprisen er billigere om natten, skal 3 forudsætninger dog være opfyldt:

 1. Du skal flytte dit strømforbrug til om natten
 2. Dit elnetselskab skal kunne rapportere dit elforbrug time for time, via din fjernaflæste elmåler
 3. Din elleverandør skal kunne afregne dit elforbrug time for time med et variabelt elprodukt

Tjek om du har den rigtige elaftale

Levering

Tilmelding af ny installation eller ændringer af bestående installationer foretages altid af en autoriseret installatør. Autoriserede installatører skal anvende den elektroniske installationsblanket. Her vælger du også din fremtidige elleverandør.

Når du køber strøm hos EWII, kan du bruge den elmåler, som allerede findes i din bolig. Den er opsat af dit elnetselskab. 

Uanset om den er digitalt aflæst eller om du manuelt aflæser dit forbrug og indsender det til dit elnetselskab, vil vi hos EWII automatisk få information om dit strømforbrug. Det skal vi bruge til at sende dig en elregning.

Meld flytning

For el gælder det, at til- og fraflytning skal meddeles til EWII senest senest 7 hverdage før flyttedatoen - og gerne så tidligt som muligt, dog tidligst 2 måneder før flyttedatoen. Du kan melde flytning herunder eller du kan kontakte vores kundeservice på 70 55 55 55.

Meld flytning til EWII

Hvis du skal flytte, vil vi meget gerne vide besked. Her på siden kan du melde flytning til os online. Når du flytter fra en adresse til en anden, skal vi opgøre det samlede elforbrug for adressen – og sende en endelig regning, som kun vedrører den adresse, du fraflytter.

Når du melder din flytning til os, kan du samtidig sørge for at dit el bliver flyttet til din nye adresse.

Meld din flytning her

Fuldmagt

For at en anden person kan rette henvendelse på dine vegne, skal EWII modtage en fuldmagt for at overholde Persondataloven.

Du giver en anden person fuldmagt ved at logge på selvbetjeningen.

Når du er logget ind, så tryk på ”Min profil” og vælg derefter ”Mine oplysninger.” Under ”Tildel andre adgang” vælger du at give fuldmagt ved trykke på ”Giv fuldmagt”. Når du har udfyldt de oplysninger, der kræves, så har du givet fuldmagt til personen.

Du kan også oprette en fuldmagt ved at klikke på dette link, udfylde fuldmagten og sende den til os på ewii@ewii.dk eller til Kokbjerg 30, 6000 Kolding.

Når du på Selvbetjeningen vælger ”Min profil”, ”Mine oplysninger”, kan du klikke på ”Tildel adgang”. Her får du et skema, hvor du kan udfylde hvem og hvad de må have adgang til på Selvbetjeningen.

For at opfylde Persondataforordningen, er det nødvendigt, vi modtager en fuldmagt, før vi kan foretage en flytning af el for en anden.

Du kan nemt oprette en fuldmagt ved at klikke på dette link, udfylde fuldmagten og sende den til os på ewii@ewii.dk eller Kokbjerg 30, 6000 Kolding.

Regning

Selvbetjeningen kan du:

 • Se dit elforbrug og følge udviklingen
 • Tilmelde forbrugsovervågning (kræver fjernaflæst elmåler)
 • Se dine regninger og årsopgørelse
 • Tilmelde dig til vores driftsinfoservice (SMS/e-mail) - gælder kun i Trekantområdet
 • Skifte eller tilkøbe produkter

Du logger ind med NemID samt kundenummer og pinkode, som du finder på din seneste regning.

Som kunde hos EWII bliver du afregnet én gang om måneden. Det betyder i praksis, at du først betaler for dit elforbrug, når du har haft forbruget. Abonnementsopkrævningen sker månedligt for alle forsyningsarter, som er el, naturgas, vand og fjernvarme.

Bemærk, at der kan være andre afregningsintervaller for kunder med solcelle- og jordvarmeanlæg. Kontakt vores kundeservice på 70 55 55 55 for mere information.

Du skal kontakte EWII på 73 63 30 80 i følgende tidsrum:

mandag-torsdag 08.30-16.00
fredag 08.30-15.00


Bemærk, at en genåbning først kan ske, når restancen og sikkerhedsstillelse er betalt til EWII samt når der er indgået en ny kontrakt om levering af el. Der vil efterfølgende blive faktureret lukke-og genåbningsomkostninger. For at genåbningen kan ske samme dag, skal der aftales genåbning senest kl. 10.30. Hvis genåbningen aftales efter dette tidspunkt, vil den finde sted den næstkommende hverdag. Det er desværre ikke muligt at få genåbnet i weekenden eller på helligdage. 

Bemærk venligst, at for at vi kan genåbne for jeres el, er det nødvendigt, du er til stede på adressen, når montøren kommer.

Afhængig af korttype, vil der nogle gange blive reserveret 1 kr. for at sikre, at der er adgang til kortet. Vi trækker naturligvis kun det, den enkelte faktura lyder på.

Spørgsmål til din el eller din elmåler

Hvis strømmen også er gået hos naboerne eller i gadelyset, er fejlen sket i forsyningsnettet. Fejlen kan allerede være registreret af det relevante netselskab. Du kan via nedenstående link søge på din adresse og se om fejlen er registreret:

Se kort med information om driftsforstyrrelser på el

 

Hvad gør jeg ved strømsvigt, hvor alle boligens installationer er mørklagt?

Er hele boligen mørklagt, er det HFI/HPFI-afbryderen i gruppetavlen, der har slået fra. Prøv først at tænde for afbryderen igen. Kommer strømmen tilbage, er der ikke fejl i installationen.

Hvis afbryderen ikke kan trykkes ind, skal du slukke for alle sikringsgrupper på gruppetavlen. Tænd derefter for HFI/HPFI-afbryderen - og derefter for én gruppeafbryder ad gangen. Når HFI/HPFI-afbryderen igen slår fra, har du fundet den fejlramte gruppe. Du skal derefter slukke for gruppeafbryderen, tænde for HFI/HPFI-afbryderen og gå videre med fejlfinding, som du vil gøre, når en sikring er sprunget.

Har du stadig ikke strøm, er der sandsynligvis en fejl i boligens faste installation. Fejl i den faste installation bør repareres af en autoriseret elinstallatør.

Udover strømforbruget (kWh) giver måleren også en række andre oplysninger. I højre side af displayet kan du se fase- og strømretning for hver fase, som kan bruges til at indikere, om der er spænding på alle faser.

Download målervejledningen til din fjernaflæste elmåler:

Målervejledning Model E120GiME 

Målervejledning Model E120GiME (udvidet vejledning)

Målervejledning ZMD

Kontakt EWII Driftsovervågning på 73 63 30 50. Såfremt skaden er lille, og forsyningen ikke er afbrudt, så er det omkostningsfrit for dig eller dit firma. Vi reparerer graveskaderne og undgår dermed, at småskader udvikler sig til større og mere omkostningsfulde skader.

Grøn strøm

Er du privatkunde bortfalder Vindstrøm, når du overgår til produktet Grøn Strøm. Dit strøm er stadig miljøvenligt, men det koster dig bare mindre, fordi vi nu er flere via oprindelsescertifikater om at kompensere for vores fælles elforbrug fra de fossile energikilder. 

Har din virksomhed valgt Vindstrøm, betaler du som erhvervskunde kun for Vindstrøm og ikke Grøn Strøm. Det er muligt at få tilsendt et certifikat, der dokumenterer, at din virksomhed har Vindstrøm. 

Ja, og nej. Forvirret?

Ingen kan garantere, at strøm er grønt i din stikkontakt i det øjeblik, du bruger det. Man kan nemlig ikke sortere i strøm i det danske elnet. Den strøm der kommer ud af din stikkontakt er den samme ligemeget hvilket elprodukt eller leverandør af el, du bestemmer dig for at have.

Men ved at indkøbe oprindelsescertifikater svarende til hele dit elforbrug, udligner vi den udledning af CO2, som dit strømforbrug skaber. Og det i en mængde, der berettiger os til at gøre brug af forbrugerombudsmandens mærkningsordning for grøn strøm. Den såkaldte bladmærkningsordning.

Grøn Strøm kommer fra flere forskellige vedvarende energikilder, hvor Vindstrøm udelukkende er baseret på energi fra vindmøller.

I efteråret 2020 trådte nye retningslinjer for mærkning af grønne elprodukter i kraft. Det er ikke længere nok at kalde sit el for grønt. Udbyderen skal kunne dokumentere sin grønne strøm.

Betegnelsen grøn strøm er underlagt dokumentationskrav fra Forbrugerombudsmanden, og er derfor din garanti for bæredygtig el. Mærkningen består af grønne blade.  

 • 1 blad betyder, at strømmen er baseret 100 % på vedvarende energikilder.
 • 2 blade betyder, at strømmen leveres 100 % fra vedvarende energikilder samt at udbyderen foretager yderligere klimatiltag med en ikke ubetydelig klimaeffekt.

Elprodukter fra EWII har som minimum 1 blad. 

Grøn el er elprodukter, der er produceret på vedvarende energikilder. Vedvarende energikilder er f.eks. vindmøller, solceller og vandkraft. Vedvarende energikilder adskiller sig fra fossile brændstoffer, som f.eks. kul, gas og olie, ved at være CO2-neutrale.

Læs mere om vedvarende energi her

Forbrugerombudsmanden godkendte i efteråret 2020, at man må kalde el baseret på vedvarende energikilder for grøn el. 

Grønne certifikater er et andet ord for de oprindelsescertifikater på el fra vedvarende energikilder, som Energinet udsteder i forbindelse med produktion af grøn strøm. 

Når en producent f.eks. producerer 1000 kWh solenergi fra solceller, får producenten udstedt et certifikat fra en såkaldt TSO (Transmission System Operator). De har bl.a. til opgave at sikre og dokumentere, at leverancen af strøm kommer fra vedvarende energikilder.  

I Danmark udstedes disse garantier af Energinet. Certifikaterne kan så tilkøbes af leverandøren af el.

Energinet dokumenterer certifikatets ægthed, og EWIIs revisor dokumenterer, at antallet af købte certifikater er korrekt i forhold til den solgte mængde el. 

EWII bruger naturligvis også selv Grøn Strøm. Derudover har vi valgt at nedlægge vores naturgasforretning, og erstatte den med grøn varme fra varmepumper. Vi har selv installeret varmepumper som varmekilde, og har som virksomhed dermed reduceret vores udledning af CO2 med 175 tons årligt.

Læs mere om varmepumper til privat eller varmepumper til erhverv

Vi ville gerne omlægge vores bilpark til elbiler. Idet at nutidens elbiler har begrænset lastkapacitet, og endnu ikke kan trække større trailere, er tiden dog endnu ikke moden. I stedet tester vi i samarbejde med Solar og Autocentralen, om solceller på taget af vores montørbiler kan bidrage med tilstrækkelig strøm til det arbejde, der udføres i bilerne.

Privat 
Merprisen for grøn el er 0,815 øre inkl. moms pr. kWh. En gennemsnitlig dansk husstand bruger ca. 4.500 kWh på et år, så grøn el vil stå dig i lige over 3 kr. pr. md. ved et gennemsnitsforbrug. 

Erhverv 
Merprisen for grøn el pr. kWh er 0,65 øre ex. moms. Ved et årligt forbrug som erhvervskunde på f.eks. 10.000 kWh, koster grøn el under 5,50 kr. om måneden.

Er du erhvervskunde, har du mulighed for at vælge Vindstrøm i stedet for grøn el, og har desuden mulighed for at få et certifikat tilsendt, som kan printes og udstilles.

Elproduktion fra vedvarende energikilder, der omfatter el produceret fra vind, vand, sol, biogas og biomasse samt den bionedbrydelige andel af affald, er kendetegnet ved ikke at medføre CO2-emission.

Elproduktion fra vind, vand og sol er helt emissionsfri, mens der ved brug af biogas, biomasse, affald og fossile brændsler (kul, olie og naturgas) dannes en række emissioner til luften og restprodukter. Men ikke kuldioxid.

EWII har ingen ambition om at gøre brug af muligheden for biomasse. Vi forventer, at vores grønne strøm de næste par år består af vindstrøm, vandkraft og solenergi.

Hvis du ønsker mere viden om hvilke energikilder din strøm kommer fra, kan du læse mere i de lovpligtige miljødeklarationer på el.

Alle vores kunder vil i løbet af foråret 2021 få direkte besked om, at Grøn Strøm tilføjes i deres produkt.

Ønsker du allerede nu et af vores grønne produkter, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på 70 55 55 55.

Hos EWII er vi vilde med, at grøn el kan gøre en forskel i den grønne omstilling af vores samfund. Derfor vil vi gerne, sammen med dig som elkunde, sørge for, at flere vælger den grønne el, og dermed er med til at sørge for en bæredygtig fremtid.

Vi er nysgerrige på, hvad vi kan drive det til sammen. Vi tager ansvar, men har brug for fællesskabet for at lykkedes. EWII alene kan ikke gøre Danmark mere grøn. Vi har brug for din hjælp.

Dårlig samvittighed over tændte lys og tvivl om energiforbrugets type og størrelse fylder hos mange. Måske ikke i hverdagen, men når vi finder et roligt øjeblik og tænker over det. Viljen til at ’ville gøre noget’ for klimaet er der, men en personlig indsats kan virke utilstrækkelig i det større billede. 

Når du vælger grøn el hos EWII, gør du noget godt for miljøet, når du tænder for din stikkontakt. Du bliver en del af det grønne fællesskab af elkunder i EWII, hvis samlede elforbrug skal dækkes af el fra vedvarende energikilder. Jo flere kunder der efterspørger bæredygtigt el, jo mere grøn el fra vedvarende energikilder produceres der.

Vælger du EWII til som leverandør af din el, er du samtidig med til at sikre, at en større mængde af strømmen i det danske elnet skifter farve fra sort til grøn.

Hos EWII har vi valgt udelukkende at tilbyde grøn el for at støtte op om den grønne omstilling, og på sigt udfase den miljøskadelige energi fra fossile energikilder. Den såkaldte sorte el.

Kun via fællesskabet opnår vi den fair pris for de grønne certifikater, der er med til at sikre produktionen af vedvarende energi til det danske elnet. 

Hvis du i dag modtager en specificeret regning, vil prisen for Grøn Strøm fremgå på en separat afregningslinje. Hvis du dette, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på 70 55 55 55.

Merprisen for Grøn Strøm for private er 0,815 øre inkl. moms pr. kWh. For erhverv er tillægget 0,65 øre ex. moms.

Ja. EWII tilbyder blandt andet klimavenlige varmepumper og lynhurtigt fiberbredbånd til private. Men hvis du er på udkig efter et elprodukt, der ikke er grønt, kan vi desværre ikke hjælpe dig. 

EWII ønsker at gøre en forskel i den grønne omstilling. Vi opnår den største klimavirkning i fællesskab med vores kunder. Langt de fleste danskere er interesseret i at nedbringe deres CO2-aftryk. Når alle kunder hos EWII står sammen, forbliver vores priser på grøn strøm konkurrencedygtig i forhold til markedet generelt.

Når du køber Grøn Strøm hos EWII, kommer din grønne strøm fra de vedvarende energikilder.

Vedvarende energikilder er 100 % naturlige og selvforsynende energiformer. Hos EWII har vi valgt, at den grønne strøm baseres på el fra vindmøller, vandkraftværker, solcelleanlæg eventuelt suppleret af biomasse. 

EWII køber og dokumenterer den leverede mængde el med oprindelsescertifikater, de såkaldte GoO eller Guarantees of Origin certifikater. Disse sikrer, at din strøm udelukkende kommer fra vedvarende energikilder. 

Grøn strøm hos EWII leveres fra vedvarende energikilder. Det betyder dog ikke, at du får 100 % grøn strøm i din stikkontakt. Men du er med til at øge andelen af vedvarende energi i det danske elnet.

Sådan foregår det

 1. Den vedvarende energi kommer fra bæredygtige energikilder, der producerer strøm. Det kan f.eks. være fra vindmøller, solceller eller vandkraft.
 2. Strømmen transporteres herefter ind i det danske elnet.
 3. Den grønne strøm bliver blandet og udbudt sammen med alle andre produktionsformer for el, så det ikke er muligt at skille ad længere.
 4. På elbørsen bliver strømmen så udbudt til salg - altså uanset hvordan strømmen er produceret.
 5. Strømmen køber de forskellige leverandører af el, herunder også EWII, og sælger den videre til dig.
 6. Mængden af sort strøm, der uundgåeligt leveres i din stikkontakt, kompenserer vi for ved køb af oprindelsesgarantier udstedt af Energinet.

Selvom den strøm du bruger lige nu er et blandingsprodukt, så kompenserer vi dit sorte forbrug. Og derfor kan vi kalde vores strøm for grøn. 

Ved tilkøbet af grønne oprindelsesgarantier bidrager vi til, at produktionen af grøn strøm forøges. Jo flere, der køber bæredygtig el, jo mere af det samlede el i elnettet vil være klimavenlig strøm.

Læs mere om vores grønne strøm

Kvinde sidder foran pc

Regning

Forstår du din regning?

Se eksempler på de regninger du kan modtage fra EWII. Vi forklarer udtryk og informationer.